Κρήτη

Ηράκλειο

Ομιλία και μουσικοποιητική βραδιά στη Σχολή Σχέσεων

σχολη σχεσεων

Ο Πολιτιστκός σύλλογος "Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό" διοργανώνει την Τρίτη 11/10/2016 στον χώρο της Σχολής Σχέσεων, Γκάλι 8, πάροδο της Χρυσοστόμου στο ύψος του "Γκλόρια" δύο εκδηλώσεις:

α) 17.00-19.00 "Εισαγωγή στην θεραπευτική μέθοδο της εγκοίμησης του Ασκληπιού" με τον ψυχοθεραπευτή από Νέα Υόρκη Dr. Edward Tick, συγγραφέα του βιβλίου: Edward Tick, «Η Θεραπεία της Ψυχής μέσα από τα Όνειρα», εκδ. Ενάλιος, 2003.

σχολη σχεσεων

σχολη σχεσεων, by meropi

Η ομιλία είναι ανοιχτή και απευθύνεται σε ψυχοθεραπευτές, ολιστικούς θεραπευτές, αλλά και σ' ενδιαφερόμενους για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Μπορεί ν' αποτελέσει εφαλτήριο για εκπαιδευτικά σεμινάρια  κατά τα ταξίδια με θεραπευόμενους από τις ΗΠΑ, που διοργανώνει  ο Dr. Edward Tick στα Ασκληπιεία της Ελλάδας  και της Κρήτης. Για κράτηση θέσεων στείλτε γραπτώς μήνυμα  στο 6977-479717.

β) 20.00  Ανοιχτή μουσικοποιητική βραδιά. Παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Dr. Edward Tick, "The bull awaking",  με αντικείμενο την αγάπη του για τον πολιτισμό της Ελλάδας και της Κρήτης. Ανάγνωση ποιημάτων στα αγγλικά από τον συγγραφέα και στα ελληνικά, μεταφρασμένα από την Τερέζα Βαλαβάνη.

Η βραδιά θα κλείσει με παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδας και της Κρήτης  από το μουσικό συγκρότημα "ΕΡΑΝ" με την Κυβέλη Σεργίου, τον Νεκτάριο Παχιαδάκη και τον Χαράλαμπο Δουλγεράκη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ματαιώνεται το προσκήνυμα στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα

αφέντης χριστός γιούχτας

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη, προκαλούν την ματαίωση του προσκυνήματος στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα.

Ο ιερός Ναός του Σωτήρος (Αφέντη) Χριστού της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών, που πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, αποτελεί δημοφιλές προσκήνυμα για εκατοντάδες πιστούς που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Όμως, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, φέτος να μην επιτραπεί η επίσκεψη πιστών, ακριβώς επειδή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

"Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, όμως δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δε μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόκληση φωτιάς, σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή. Εχουμε έρθει σε συνεννόηση και με την Εκκλησία", δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο ναό και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγουβάρδος στο Ράδιο Κρήτη: Αύριο η πιο καυτή μέρα για τo νησί

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

Κρήτη: 140 οι ασθενείς με covid στα νοσοκομεία του νησιού