Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ολομέτωπη επίθεση ΔΚΜ κατά Χαρωνίτη για τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ

χαρωνίτης
 clock 11:38 | 16/01/2017
writer icon newsroom ekriti.gr

Επίθεση εναντίον του επικεφαλής της ΑΠΡΟΣΥΜΗ (ΠΑΣΟΚ) Γιάννη Χαρωνίτη, εξαπολύει η παράταξη ΔΚΜ (ΝΔ), κατηγορώντας τον για αδιαλλαξία και απόκρυψη στοιχείων στις διεργασίες για τη συγκρότηση του Δ.Σ. του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Κρήτης μετά τις εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι η παράταξη του κ. Χαρωνίτη θα συνεργαστεί με την πρώτη δύναμη ΑΜΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ).

Η ανακοίνωση της ΔΚΜ:

Η λέξη κλειδί «συνεργασία», στην απλή αναλογική, αναζητά τις ισορροπίες που προκύπτουν από τα ποσοστά και τις θέσεις των παρατάξεων στο ΤΕΕ-ΤΑΚ. Η συμπληρωματικότητα των προτάσεων ενσωματώνει πολιτικές τάσεις  παραγωγικά και στοχεύει στην ενεργοποίηση ενός φάσματος δράσεων με σαφές τεχνικό περιεχόμενο.
Σε αυτή την κοπιαστική διαδικασία συμμετείχαν οι παρατάξεις μας ΔΚΜ και η ΠΑΣΚ (ΑΠΡΟΣΥΜΗ, με τη σημερινή της ονομασία)για πάνω από 12 έτη με ουσιαστική σύμπραξη.
Είχε όμως αρχίσει να καλλιεργείται, μέσα από τη στήριξη που υπήρξε και ιδιαίτερα την τελευταία 3ετία, μια κουλτούρα συναδελφικής συμπόρευσης για την παραγωγή πραγματικού έργου. Απομονώθηκαν προσπάθειες ατομικής φιλοδοξίας, προς όφελος μιας προοδευτικής εξέλιξης προς ένα Επιμελητήριο που θα κυριαρχούν οι αρχές της ηθικής, της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και του εναλλακτικού διαλόγου χωρίς πόλωση. 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία είχαμε την πεποίθηση ότι ο ειλικρινής διάλογος και οι ηθικές αξίες θα ισορροπούσαν την προσωπική φιλοδοξία και αδιαλλαξία ώστε να βρεθεί ένα ακόμα καλύτερο μείγμα για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, πάντα βεβαίως με σεβασμό στη μακροχρόνια συνεργασία μας και το εκλογικό αποτέλεσμα.  
Σε αυτό το πλαίσιο, μεταφέρθηκαν από μέλη της παράταξης μας, διαδοχικά και εγκαίρως,οι προτάσεις μας.
Συγκεκριμένα, πριν ακόμα από την προηγούμενη εβδομάδα, συναντήθηκαν με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου της ΑΠΡΟΣΥΜΗ, κ. Γιάννη Χαρωνίτη, μέλη της παράταξης μας.  Εδώ πρέπει να γίνει σαφές ότι ο επικεφαλής της ΑΠΡΟΣΥΜΗ επιδίωκε να προσέρχεται μόνος του στις συζητήσεις, με εξαίρεση μια μόνο φορά στην οποία προσήλθε με ένα επιπλέον μέλος. Εξάλλου, πολύ καιρό πριν είχαμε καταλάβει ότι στον κ. Γ. Χαρωνίτη εντοπιζόταν η κυρίαρχη αιτία της αδιαλλαξίας να γίνει αποδεκτό το εκλογικό αποτέλεσμα και να υπάρξει μια ισότιμη επίλυση για τη Διοίκηση του ΤΕΕ-ΤΑΚ, με συνεργασία των παρατάξεων μας.
Παρά λοιπόν την προφορική πρόταση που του έγινε, από ιστορικά μέλη μας,  (από την Κυριακή 8.1.2017), για πλήρη και ισότιμο διαχωρισμό όλων των θέσεων ευθύνης στο ΤΕΕ -ΤΑΚ και ειδικά για τη θέση του Προέδρου κλήρωση, για να προκύψει το ποιός θα έχει το πρώτο και δεύτερο μισό, ο κ. Γιάννης Χαρωνίτης αρνήθηκε με προσχηματικούς λόγους. Είναι επίσης κατανοητό ότι η κλήρωση έγινε ως πρόταση καλής θέλησης από την πλευρά μας, παρότι θεωρούσαμε και θεωρούμε ότι το πρώτο μισό θητείας ήταν ηθικό και δίκαιο να το πάρει η παράταξη μας. Παρά ταύτα ο κ. Γ. Χαρωνίτης συνέχιζε να αντιμετωπίζει με αδιαλλαξία τις προτάσεις της ΔΚΜ, θέτοντας άνισους όρους και μάλιστα δυσανάλογους με το εκλογικό αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση, την Τρίτη 10.1.2017, μας ζητήθηκε (για πρώτη φορά στα χρονικά του ΤΕΕ!!) να ξανακάνουμε (!!!) γραπτά μια πρόταση, η οποία ζητήθηκε να αποσταλεί με sms στα μέλη που μας υποδείχθηκαν τηλεφωνικά. Παρά το ότι αυτό έγινε ποτέ δεν ήρθε απάντηση. Ούτε καν να μας ενημερώσουν ότι δεν έγινε αποδεκτή.
Ωστόσο με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η πρόταση μας δεν γνωστοποιήθηκε στο σύνολο της και λεπτομερώς στα μέλη της ΑΠΡΟΣΥΜΗ, αλλά παρουσιάστηκε αλλοιωμένη και με συντομία αποκρύπτοντας σημαντικά στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο  έγινε η απαραίτητη παραπληροφόρηση που εξυπηρετούσε τον σκοπό να προκριθεί η "άλλη" πρόταση ως η μια και μοναδική λύση για τη Διοίκηση του ΤΕΕ-ΤΑΚ.
Για τους λόγους αυτούς και πολλούς άλλους η παράταξη μας έχει χρέος να τα κάνει γνωστά αυτά τα δεδομένα στα μέλη του, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά σε κανένα μέλος του ΤΕΕ ΤΑΚ για τις εξελίξεις. Υπενθυμίζουμε ότι η πρόταση μας, η οποία στάλθηκε σε όλα τα μέλη του ψηφοδελτίου της ΑΠΡΟΣΥΜΗ μόλις έγιναν αντιληπτά τα παραπάνω ήταν η εξής :
 
"Συνάδελφοι και φίλοι της ΑΠΡΟΣΥΜΗ, στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση της Διοίκησης του ΤΕΕ-ΤΑΚ, ως ΔΚΜ επανακαταθέτουμε καθαρά και έγκαιρα την πρόταση μας η οποία είναι :
1. Θητεία μοιρασμένη κατά 1/2 για όλες τις θέσεις ευθύνης της Διοίκησης του ΤΕΕ ΤΑΚ. Δηλαδή ισότιμος διαχωρισμός των θέσεων μεταξύ των δύο παρατάξεων ΔΚΜ και ΑΠΡΟΣΥΜΗ.
2. Για τη σειρά της Προεδρίας, προτείνουμε το πρώτο μισό να το έχει η παράταξη μας (παρόλο που την προηγούμενη Κυριακή 8.1 είχαμε προτείνει ακόμα και κλήρωση και σας δηλώνουμε ότι το δεχόμαστε ακόμα και τώρα)
Πιστεύουμε ότι το ΤΕΕ-ΤΑΚ χρειάζεται μια σταθερή και αναπτυξιακή διοίκηση.
Καταθέτουμε λοιπόν εκ νέου την πρόταση μας και είμαστε βέβαιοι ότι θα αξιολογηθεί θετικά από το σύνολο των στελεχών σας."
 
Τα μέλη της ΔΚΜ ΤΕΕ-ΤΑΚ

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis