Κρήτη

Ηράκλειο

Ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης από την Ένωση Ξενοδοχείων

απονομή

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου ενημερώνει για  την επιτυχή ολοκλήρωση των προγραμμάτων κατάρτισης μέσω του προγράμματος ΛΑΕΚ 1-49 με θεματολογία «ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ – ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ», στα οποία συμμετείχαν 56 εργαζόμενοι από τον Τουριστικό κλάδο. 

Σε συνεργασία με τον  εξειδικευμένο και πιστοποιημένο στο υψηλότερο επίπεδο Φορέα Κατάρτισης  (ΚΕΚ Τουριστικών Επαγγελμάτων) εξασφαλίστηκαν:

• Η υψηλή ποιοτική στάθμη των προγραμμάτων

• Η απουσία οποιουδήποτε γραφειοκρατικού βάρους αλλά και οποιασδήποτε οικονομικής επιβάρυνσης για τις επιχειρήσεις

• Η προβλεπόμενη ωριαία  αμοιβή  των καταρτιζόμενων

• Η υλοποίηση των προγραμμάτων σε χρονική περίοδο  στην οποία  δεν επιβαρύνεται  η λειτουργία των  επιχειρήσεων

Μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου προγραμματίζει και υλοποιεί δράσεις που σκοπό έχουν την ενίσχυση του θεσμικού ρόλου της εκπροσώπησης  του πλέον δυναμικού κλάδου της Εθνικής αλλά και Τοπικής οικονομίας. Με παρεμβάσεις που  κυρίως στοχεύουν στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών στις επιχειρήσεις του κλάδου αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και ευκαιρία να διευκολύνουμε  τη πρόσβαση του ανθρώπινου δυναμικού μας σε δράσεις που βελτιώνουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες. 

Καλούμε τα μέλη μας και τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στη πρόκληση να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο τις προγραμματισμένες για το 2020 δράσεις μας με τη   συμμετοχή τους. 

Αυτή  είναι η προϋπόθεση για να συνεχίσουμε πιο οργανωμένα και δυναμικά σε κάθε δράση που  ενισχύει  ουσιαστικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της Τουριστικής μας ταυτότητας.

Κρήτη

Κρήτη: Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί Εκλογές

Ανακοινώθηκαν πρόσφατα από το Υ.ΠΑΙ.Θ. οι μόνιμοι διορισμοί 11.700 εκπαιδευτικών στη Γενική Εκπαίδευση, σε συνέχεια των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι. 

Αυτές τις ημέρες προχωρούν και ολοκληρώνονται με τον συντονισμό της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης, οι απαραίτητες διαδικασίες από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σχετικά με τους διορισμούς των εκπαιδευτικών ύστερα από πολλά χρόνια και τις τοποθετήσεις τους στα σχολεία μας ενισχύοντας το ανθρώπινο δυναμικό τους.

Όπως αναφέρει  ανακοίνωση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκη: 

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος με τον διορισμό 1004 εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 389 εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης.

Θα ήθελα να καλωσορίσω τους/τις συναδέλφους εκπαιδευτικούς που διορίστηκαν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Κρήτης και να τους ευχηθώ καλή σταδιοδρομία. 

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι σας έχετε προσφέρει στον χώρο της εκπαίδευσης για πολλά χρόνια ως αναπληρωτές/- τριες και πλέον αναλαμβάνετε μία νέα θέση, εκείνη των μονίμων, αλλά με τον ίδιο σκοπό, την προσφορά δηλαδή στην εκπαίδευση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου.

Όλοι μαζί εργαζόμαστε για την πολύπλευρη ενίσχυση της εκπαίδευσης στη χώρα μας, σας εύχομαι συνεχή εξέλιξη και πρόοδο για την ενδυνάμωση του σχολείου που ονειρευόμαστε για τους μαθητές μας». 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Πρόστιμα σε εργοτάξια για ανασφάλιστους εργαζόμενους

Ηράκλειο - Σχολικές καθαρίστριες: Ζητούν σεβασμό των εργασιακών τους δικαιωμάτων

Καύσωνας: Το Σωματείο Εργαζόμενων ΠαΓΝΗ για τα προβλήματα στον κλιματισμό του νοσοκομείου