Κρήτη

Ηράκλειο

Οικίσκος κατά του κορωνοϊού, στο Κέντρο Υγείας Βιάννου

οικίσκος

Σήμερα, ανήμερα της ημέρας που είναι αφιερωμένη από τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), στην Υγεία και συγκεκριμένα στους νοσηλευτές/τριες και τις μαίες, ο Δήμος Βιάννου, προχώρησε σε μια σημαντική ενέργεια με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φυσικά των ίδιων των δημοτών.
Με άμεσες ενέργειες ο Δήμαρχος Βιάννου, ικανοποίησε το αίτημα του Κέντρου Υγείας για τη δημιουργία ενός χώρου διαλογής, στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία όλων από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, είχε αποταθεί στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας την αγορά και την τοποθέτηση στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ., ενός οικίσκου διαλογής των ατόμων με πιθανή λοίμωξη Covid-19.
Μετά την τοποθέτηση του οικίσκου ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης τόνισε πως: 
«Ο αγώνας τον οποίο δίνει όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Δήμου μας, δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Έτσι με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκείνους, αλλά και σε όλους τους δημότες μας, ενεργήσαμε άμεσα για τον οικίσκο, η τοποθέτηση του οποίου θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού. Εύχομαι άμεσα όλοι να δούμε την πανδημία να υποχωρεί και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες αυτό το πρόβλημα».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Καύσωνας

Μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα που θα πλήξει και την Κρήτη λαμβάνειο ο Δήμος Ηρακλείου.

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα και με το Έκτακτο Δελτίο της Ε.Μ.Υ., επισημαίνει ότι θα επικρατήσουν ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και υπάρχει αυξημένος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Έτσι έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από την Παρασκευή 30 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 1 Αυγούστου 2021, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους, και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Ανοιχτή κλιματιζόμενη αίθουσα

Για την προστασία των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού από τις υψηλές θερμοκρασίες, η κλιματιζόμενη αίθουσα σεμιναρίων στο ισόγειο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 30 Ιουλίου και θα παραμείνει ως την Κυριακή 1 Αυγούστου.

Ώρες λειτουργίας: 09:00 - 21:00

Στον χώρο είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Παράλληλα το μεσημέρι της Παρασκευής, το προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Υπηρεσιών πρόκειται να προχωρήσει και πάλι στην διανομή καπέλων και παγωμένου νερού σε ισοθερμικές θήκες στα άτομα που διαβιούν σε επισφαλή καταλύματα και σε ακατάλληλες συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παυλάκης στο Ράδιο Κρήτη: Απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις ακροατών για τα εμβόλια

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

Ηράκλειο: Μετά τον καυγά έπεσε πάνω στη τζαμαρία