Κρήτη

Ηράκλειο

Οικίσκος κατά του κορωνοϊού, στο Κέντρο Υγείας Βιάννου

οικίσκος

Σήμερα, ανήμερα της ημέρας που είναι αφιερωμένη από τον Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), στην Υγεία και συγκεκριμένα στους νοσηλευτές/τριες και τις μαίες, ο Δήμος Βιάννου, προχώρησε σε μια σημαντική ενέργεια με στόχο την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Άνω Βιάννου, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και φυσικά των ίδιων των δημοτών.
Με άμεσες ενέργειες ο Δήμαρχος Βιάννου, ικανοποίησε το αίτημα του Κέντρου Υγείας για τη δημιουργία ενός χώρου διαλογής, στα πλαίσια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την προστασία όλων από τον κορωνοϊό.
Συγκεκριμένα η Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας, είχε αποταθεί στη Δημοτική Αρχή, ζητώντας την αγορά και την τοποθέτηση στον προαύλιο χώρο του Κ.Υ., ενός οικίσκου διαλογής των ατόμων με πιθανή λοίμωξη Covid-19.
Μετά την τοποθέτηση του οικίσκου ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Μηνάς Σταυρακάκης τόνισε πως: 
«Ο αγώνας τον οποίο δίνει όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας του Δήμου μας, δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Έτσι με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε εκείνους, αλλά και σε όλους τους δημότες μας, ενεργήσαμε άμεσα για τον οικίσκο, η τοποθέτηση του οποίου θα συμβάλλει στη διευκόλυνση του έργου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στην προσπάθεια που καταβάλλει για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορωνοϊού. Εύχομαι άμεσα όλοι να δούμε την πανδημία να υποχωρεί και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε χωρίς απώλειες αυτό το πρόβλημα».

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αγωνία στο Βενιζέλειο για την 47χρονη

Εντατική

Σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ του Βενιζελείου εξακολουθεί να νοσηλεύεται η 47χρονη γυναίκα που χθες έχασε τις αισθήσεις στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε σήμερα το πρωί στο ekriti.gr η αναπληρώτρια Διοικήτρια του Βενιζέλειου Νοσοκομείου, Ελευθερία Κωστάκη "Η 47χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και τα επόμενα 24ωρα θεωρούνται κρίσιμα".

Η 47χρονη έχασε τις αισθήσεις χθες το μεσημέρι στην πισίνα του Λίντο ωστόσο χάρη στην άμεση επέμβαση του ΕΚΑΒ, η γυναίκα μεταφέρθηκε εγκαίρως στο νοσοκομείο.

Στο Βενιζέλειο ο Αυγενάκης

Για το Ηράκλειο ταξίδεψε εκτάκτως το απόγευμα της Πέμπτης ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και αμέσως μετέβη στο Βενιζέλειο Γενικό Νοσοκομείο, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΕΑΚΗ, Λευτέρη Ζερβό και τον υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Δημήτρη Αγαπίου.

Ο κ. Αυγενάκης ενημερώθηκε αναλυτικά από τον διοικητή του Βενιζελείου, Κώστα Τερζάκη, την υποδιοικήτρια, Ελευθερία Κωστάκη, και τους θεράποντες ιατρούς για το μεσημεριανό περιστατικό με την 45χρονη αθλούμενη στην πισίνα του κολυμβητηρίου στο Λίντο.

Η αθλούμενη αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενόσω μετείχε σε προπόνηση κολύμβησης τοπικού σωματείου, έχασε τις αισθήσεις της, αλλά ευτυχώς έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους συναθλητές της και τους προπονητές. Αμέσως κλήθηκε το σταθμευμένο στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ασθενοφόρο και χωρίς χρονοτριβή, με την άμεση συνδρομή του ιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ, μεταφέρθηκε διασωληνωμένη στο νοσοκομείο. Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, όπου υποβάλλεται σ’ όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, καθώς η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται «σοβαρή».

«Ευχαριστούμε τους ιατρούς και το προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων του Βενιζελείου Νοσοκομείου, καθώς φυσικά και τους διασώστες του ΕΚΑΒ, για την άμεση και καίρια ανταπόκρισή τους στο περιστατικό. Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν κατ’ ευχήν για την ασθενή και σύντομα να επιστρέψει υγιέστατη στην οικογένειά της. Περαστικά» δήλωσε εξερχόμενος του Βενιζελείου ο Υφυπουργός Αθλητισμού.