Κρήτη

Ηράκλειο

Οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ηρακλείου στο πλευρό των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ

pagni.jpg

Το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης για να στηρίξουν την αγωνιστική κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 29/6/2016 και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν: 
Το ΔΣ της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Ηρακλείου με την από τις 22/6/2016 απόφασή του καλεί όλα τα μέλη της Ένωσης για να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την αγωνιστική κινητοποίηση του Σωματείου των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ που θα πραγματοποιηθεί στις 29/6/2016  και ώρα 11:00 π.μ. στο χώρο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου. Ο αγώνας των εργαζομένων του νοσοκομείου εναντίον όλων των κυβερνητικών και της ΕΕ πολιτικών που έχουν καταλήξει το δημόσιο σύστημα Υγείας στην σημερινή υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση είναι κοινός με τα συμφέροντα όλων των συνταξιούχων και όχι μόνο.
Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα!
Μόνο με συλλογικό - μαζικό αγώνα θα κατακτήσουμε τα δικαιώματά μας! Με αγώνα που για να είναι αποτελεσματικός, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή της επίθεσης. Ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που τους υπηρετεί.
ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΙΣΟΠΕΔΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
Συμμετέχουμε στις 29/6 στην 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 των εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ!

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στο "μικροσκόπιο" η περίπτωση του 35χρονου με τη διπλή θρόμβωση

ΠΑΓΝΗ (imageonline)

Νέες ανησυχίες, αλλά και ερωτήματα, έχει «πυροδοτήσει» η περίπτωση του 35χρονου από την Κρήτη, ο οποίος παρουσίασε δύο θρομβωτικά περιστατικά, λίγες ημέρες αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορωνοϊό.

Μέχρι στιγμής, παραμένει ασαφές εάν τα συγκεκριμένα περιστατικά θρόμβωσης σχετίζονται με το εμβόλιο, με τη πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου να συστήνει «υπομονή» μέχρις ότου ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα.

Συγκεκριμένα, η κυρία Θεοδωρίδου, ερωτηθείσα για αυτή τη νέα εξέλιξη, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας, ανέφερε ότι η κίτρινη κάρτα του 35χρονου στάλθηκε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) το Σάββατο.

Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, ο 35χρονος «πάει καλά» και το τελικό πόρισμα σχετικά με το εάν η περιπέτεια της υγείας του σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ενημερώνεται από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης για τα στοιχεία που αφορούν στον ασθενή, το ιστορικό, τα ευρήματα, όλα τα στοιχεία πηγαίνουν προς σχολαστικό έλεγχο σε αυτήν την επιτροπή» σημείωσε η ίδια συγκεκριμένα. Και συμπλήρωσε: «Νομίζω ότι η κίτρινη κάρτα του νέου, ο οποίος πάει καλά, στάλθηκε στον ΕΟΦ το Σάββατο. Λίγη υπομονή να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και το τελικό πόρισμα θα σας ανακοινωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Ο κορωνοϊός εμφανίστηκε ξανά σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

Κρήτη - κορωνοϊός: 73 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: 1.402 νέα κρούσματα - 56 θάνατοι - 647 οι διασωληνωμένοι