Κρήτη

Ηράκλειο

Οι συνοδοί ασθενών στο Βενιζέλειο αποκτούν τον δικό τους ξενώνα (φωτο)

ven4.jpg

Σάρκα και οστά παίρνει ένα σημαντικό έργο για τους ανθρώπους εκείνους που μένουν μακριά και που οι συγγενείς τους αναγκάζονται να νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πρόκειται για τον ξενώνα φιλοξενίας συνοδών ασθενών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, ένα όραμα πολλών χρόνων που πλέον βρίσκεται στην τελική του ευθεία. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Γιώργο Χονδροζουμάκη που μίλησε στο ekriti.gr το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως εκτιμάει ο ίδιος, το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Ιούλιο. Σύμφωνα μα τα όσα λέει, τουλάχιστον 10 συνοδοί ασθενών  - εκτός νομού Ηρακλείου -  θα μπορούν να μένουν στον ξενώνα και μάλιστα για όσο διάστημα χρειαστεί. Ο χώρος αυτός θα εξυπηρετεί τους συνοδούς πόυ θα έρχονται από μακριά, αναφέρει ο κ. Χονδροζουμάκης.

Έμεναν σε σκηνή

Με αφορμή το γεγονός αυτό, πρόεδρος των εργαζομένων περιγράφει στο ekriti.gr ένα συγκινητικό περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα το προηγούμενο καλοκαίρι. Όπως λέει, οι γονείς μίας κοπέλας από τη Σαντορίνη η οποία νοσηλεύτηκε για περίπου δύο μήνες στο Βενιζέλειο μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε, αναγκάστηκαν να στήσουν μία σκηνή στον χώρο του πάρκινγκ προκειμένου να μείνουν για το διάστημα που η κόρη τους θα έμενε στο νοσοκομείο. Φυσικά, αυτό το έκαναν διότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να μείνουν σε ξενοδοχείο, λέει ο κ. Χονδροζουμάκης. Αυτό το περιστατικό, συμπληρώνει ο πρόεδρος των Εργαζομένων, μας σόκαρε και μας έκανε να αρχίσουμε τις διαδικασίες ανέγερσης του ξενώνα.
Ο χώρος ο οποίος θα στεγάσει τον ξενώνα βρίσκεται ελάχιστα μέτρα έξω από το Βενιζέλειο και πρόκειται για κληροδότημα του Νοσοκομείου.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Εργαζομένων του Βενιζέλειου Νοσοκομείου για τον ξενώνα φιλοξενίας και δείτε φωτογραφίες από τις εργασίες ανέγερσής του.

Φίλες και φίλοι του Βενιζελείου,
Στις 5 Σεπτεμβρίου 2016 ο Σύλλογος Εργαζομένων διοργάνωσε μια θεατρική παράσταση στο Κηποθέατρο, με στόχο η βραδιά εκείνη να αποτελέσει την αρχή και τη δέσμευση για την υλοποίηση ενός έργου, που τόσο πολύ είχε ανάγκη το Νοσοκομείο και κυρίως οι άνθρωποι που κάνουν χρήση των υπηρεσιών του.
Η ανταπόκριση όλου του προσωπικού,των φίλων και των γνωστών ήταν το λιγότερο συγκινητική, δίνοντας δύναμη σε όλους μας να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται, για να μην μείνει για μια ακόμη φορά το συγκεκριμένο έργο στα χαρτιά.

ven5.jpg

ven5.jpg, by renas

Ο Σύλλογος λοιπόν απο κεί και πέρα έχει έρθει σε επαφή με πολλούς φορείς, αναδεικνύοντας την όλη προσπάθεια και αποσκοπώντας στην οικονομική τους βοήθεια, η οποία κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση του έργου.
Ταυτόχρονα ζητήθηκε και η δέσμευση της Διοίκησης, οτι θα συμβάλει στην όλη προσπάθεια,η οποία προς τιμήν της απο την πρώτη στιγμή στάθηκε αρρωγός στις ενέργειες μας.
Έτσι φτάσαμε σήμερα, 6 μήνες μετά, με χαρά και υπερηφάνεια να σας ανακοινώνουμε οτι το έργο αυτό επιτέλους θα πραγματοποιηθεί.
 

ven2.jpg

ven2.jpg, by renas

 

ven3.jpg

ven3.jpg, by renas

Με την υποστήριξη λοιπόν της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία έχει αναλάβει ένα μεγάλο μέρος του κόστους, οι εργασίες αναπαλαίωσης, συντήρησης και διαμόρφωσης έχουν ξεκινήσει και ελπίζουμε, βάσει και των απρόβλεπτων παραγόντων, εντός του καλοκαιριού να είμαστε σε θέση να καμαρώνουμε όλοι μαζί γι'αυτό που πετύχαμε.
Έναν φιλόξενο χώρο για τους ανθρώπους που η μοίρα τους οδήγησε μακρυά απο τα σπίτια τους, για να σταθούν στο πλευρό των δικών τους ανθρώπων, προσφέροντας τους εκτός απο τις ιατρονοσηλευτικές μας υπηρεσίες και  έναν χώρο να αναπαύονται, να ηρεμούν και να φροντίζουν την ατομική τους υγιεινή.

ven1.jpg

ven1.jpg, by renas

Απο το βήμα αυτό θα θελαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους έμπρακτα πίστεψαν, στήριξαν, συνέβαλαν και στάθηκαν αρρωγοί στην προσπάθεια του Συλλόγου. 
Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας, όλοι μαζί, στα εγκαίνια του Ξενώνα.

​ekriti.gr / Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί σε άτομα άνων των 85 ετών

εμβολιασμός για κορωνοϊό

Ξεκίνησε στις 8 το πρωί σήμερα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού άνω των 85 ετών, σε όλα τα νοσοκομεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης

Η ροή του εμβολιαστικού προγράμματος και στα οκτώ νοσοκομεία του νησιού κυλάει ομαλά και η προσέλευση των εμβολιασθέντων είναι συνεχής.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Σχεδιασμό στις 20 του μήνα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πρώτες εμβολιαστικές γραμμές σε μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας των τεσσάρων Περιφερειακών ενοτήτων του νησιού.

Σταδιακά θα αναπτυχθεί το σύνολο των εμβολιαστικών γραμμών στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 510 νέα κρούσματα - 20 θάνατοι - 323 στις ΜΕΘ

Κρήτη - κορωνοϊός: 17 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Ηράκλειο: Κρατούν "μικρό καλάθι" οι έμποροι - Κάλεσμα για στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων