Κρήτη

Ηράκλειο

Όχι στη Δημοσιογραφία των likes

ελας νύχτα

Οι βασικές αρχές που πρεσβεύουν και υπηρετούν, από την πρώτη μέρα της λειτουργίας τους το ΡΑΔΙΟ-ΚΡΗΤΗ και το ekriti.gr, είναι το ήθος, ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και η δεοντολογία.
Άλλο πράγμα είναι η Δημοσιογραφία κι άλλο ο λαϊκισμός, και χειρότερα, ο κανιβαλισμός, πάνω σ' ένα λεπτό θέμα, όπως η σοβαρή υπόθεση που χειρίζεται τις τελευταίες ώρες η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου.
Τόσο το ΡΑΔΙΟ-ΚΡΗΤΗ όσο και το ekriti.gr, από την πρώτη στιγμή του δυσάρεστου αυτού περιστατικού, που συγκλονίζει την κοινή γνώμη της Κρήτης (αφού αστραπιαία διαδόθηκε από στόμα σε στόμα) γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες. Όμως, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες που προαναφέραμε και, περισσότερο, σεβόμενα τους οικείους του απαχθέντος, μέχρι να ολοκληρωθούν οι αστυνομικές έρευνες επιλέγουν να μην  δημοσιοποιήσουμε όσα στοιχεία έχουν στην διάθεσή τους.
Το μόνο που ευχόμαστε, την παρούσα στιγμή, είναι η περιπέτεια αυτή, να έχει αίσιο τέλος.
Όχι στη Δημοσιογραφία που σκοτώνει, όχι στην Δημοσιογραφία των «likes».

Βασίλης Σκουταράς

Κρήτη

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο Ηλίας Μόσιαλος

Ηλίας Μόσιαλος

Μετά από πρόταση του Πρύτανη και του Κοσμήτορα της Ιατρικής Σχολής, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Κρήτης ενέκρινε ομόφωνα την αναγόρευση του Ηλία Μόσιαλου, καθηγητή Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics (LSE), ως Επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πρύτανης Γιώργος Κοντάκης, δήλωσε ότι στο πρόσωπο του Ηλία Μόσιαλου το Πανεπιστήμιο Κρήτης τιμά τον επιστήμονα, αλλά και την συνεισφορά του στην επιστήμη και την χώρα.

Η τελετή αναγόρευσης του κ. Μόσιαλου ως επίτιμου Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Κρήτης, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Ακαδημαϊκού Ιδρύματος, αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά την άρση των απαγορευτικών μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ο Captain Covid τηλεκπαιδεύεται!

Κορωνοϊός: Βίντεο για τον εμβολιασμό από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα πρώτα αποτελέσματα της οροεπιδημιολογικής μελέτης