Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Βασίλης Λαμπρινός για την "επίσκεψη" αρνητών στο σπίτι του

βασιλης λαμπρινος

"Σέβομαι την άποψη όλων αλλά δεν γίνεται να θέλεις να την επιβάλλεις" ήταν η απάντηση του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, στην "επίσκεψη" που πραγματοποίησαν περίπου 10 άτομα, που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδυνή κινητοποίηση των αρνητών του κορωνοίού, στο σπίτι του.

Ο δήμαρχος δήλωσε στον Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη, ότι περίπου 10 άτομα, ανέβηκαν στον τρίτο όροφο όπου βρίσκεται το σπίτι του, στο κέντρο του Ηρακλείου, "χτύπησαν διακριτικά το κουδούνι και μετά από λίγο έφυγαν".

Ο κ. Λαμπρινός είπε ότι δεν ήταν επιθετικοί, ούτε φώναζαν συνθήματα. "Συνθήματα άκουγα από κάτω" είπε προσθέτοντας ότι το περιστατικό ήταν ανάξιο αναφορά.

Ο κ. Λαμπρινός είπε ότι θα συνεχιστούν οι σκέψεις πανεπιστημιακών και ειδικών σε γειτονιές του Ηρακλείου για την ενημέρωση των πολιτών αναφορικά με τον κορωνοϊό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεοχάρης από Ηράκλειο: Ο τουρισμός είναι ο γιατρός της οικονομίας

Ηράκλειο: Τον έπιασαν μόλις βγήκε από το σπίτι του

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρκαλοχώρι: Νέα σεισμική δόνηση έγινε αισθητή

Σεισμογράφος

Νέα σεισμική δόνηση σημειώθηκε, λίγα λεπτά πριν τις 10.00 σήμερα το πρωί της Κυριακής.  

Σύμφωνα με το Εργαστήριο Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών ήταν εντάσεωνς 3,1 Ρίχτερ. Η νέα δόνηση είχε μικρό εστιακό βάθμος- που προσδιορίζεται στα 10 χιλιόμετρα και γι αυτό έγινε αισθητή στους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι. 

Σημειώνεται ότι οι εκτιμήσεις κορυφαίων σεισμολόγων της χώρας, κατά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Αρκαλοχώρι, συνέκλιναν στο γεγονός ότι ναι μεν η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή αναμένεται να συνεχιστεί, ωστόσο η πιθανότητα για έναν σεισμό μεγαλύτερο των 4,8 Ρίχτερ, είναι πολύ μικρή.

Μάλιστα, το σχέδιο "Εγκέλαδος" έχει ήδη ενεργοποιηθεί τόσο για την ενημέρωση των κατοίκων όσο και για τους χώρους διαφυγής και συγκέντρωσης.

Σεισμός στο Αρκαλοχώρι
Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κ. Συνολάκης: Ο καύσωνας που ζούμε τώρα μπορεί να είναι κανονικότητα 

Νίσυρος: Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών Ρίχτερ

Ηράκλειο: Βαρύς ο πέλεκυς για καφετέριες με όρθιους πελάτες