Κρήτη

Ηράκλειο

O Σύλλογος Τριτέκνων Ηρακλείου βραβεύει τους εισακτέους του

πανελληνιες

Eκδήλωση βράβευσης εισακτέων διοργανώνει ο Σύλλογος Τριτέκνων Νομού Ηρακλείου στις 17 Σεπτεμβρίου. 

Κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας βραβεύει σε ειδική εκδήλωση όλα τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το άλλο Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μμ., στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» (ΟΑΣΗ), όπου θα παρουσιαστεί πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από το συγκρότημα κρητικής παραδοσιακής μουσικής του Γιώργου Βρέντζου (Κάτης) και τον Όμιλο Παιδείας και Πολιτισμού ‘ΑΕΤΟΓΙΑΝΝΗΣ’.

Μετά το τέλος της μουσικής εκδήλωσης ο Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Ηρακλείου θα βραβεύσει τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους τρίτεκνους που έχουν παιδιά επιτυχόντες στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, να προσκομίσουν μέχρι την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του Συλλόγου (Κομνηνών 2, πλ. Αγ.Γεωργίου Πόρου), βεβαίωση όπου να φαίνεται η σχολή επιτυχίας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες του συσσιτίου απόρων στο Πνευματικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Πόρου. Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Ηρακλείου.
 

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Δύο ακίνητα θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι στάθμευσης

αντώνης ζερβός

Στην υπογραφή δύο συμβολαίων αγοράς ακινήτων, προχώρησε  ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με στόχο την βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο Κάτω Χωριό Ελούντας και στον Κρούστα.

Πρόκειται για ένα μικρό ακίνητο 28 τετρ. στην Ελούντα, που σύμφωνα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό προβλέπεται να κατεδαφιστεί ώστε να διευκολύνει την κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο και ένα οικόπεδο (1 στρεμ) που βρίσκεται εντός της κοινότητας Κρούστα που θα χρησιμεύσει ως χώρος στάθμευσης.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζερβός, ο Δήμος, με τις κινήσεις αυτές, επιχειρεί να δώσει λύσεις στα πιεστικά προβλήματα κυκλοφορίας που υπάρχουν όχι μόνο στις πόλεις, αλλά και στους οικισμούς. Πρόσφατα – έκανε γνωστό – εξελίχθηκε σχετική διαδικασία για την ενοικίαση ακινήτου στις Λίμνες που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης.

Με γνώμονα την ποιότητα ζωής δημοτών και επισκεπτών, σύμφωνα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τις τοπικές κοινότητες, επιχειρούμε – όπως ο ίδιος τόνισε - ν΄ αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα κυκλοφοριακά ζητήματα και κυρίως αυτό της στάθμευσης στις γειτονικές κοινότητες, σε ορισμένες από τις οποίες οι δρόμοι είναι εξαιρετικά στενοί, στην λογική που κατασκευάζονταν παλαιότερα οι οικισμοί.

Ειδήσεις σήμερα 

Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου: «Στο όνομα» της πανδημίας περιστέλλονται θεμελιώδη δικαιώματα

Κρήτη - κορωνοϊός: Τριψήφιος και σήμερα ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 3.000 έλεγχοι και 114 πρόστιμα