Κρήτη

Ηράκλειο

Ο παλιός κινηματογράφος βγαίνει στους δρόμους και τις πλατείες του Ηρακλείου

σινεμάς

Επιστροφή στις μνήμες του παρελθόντος και στο παλιό καλό σινεμά από αυτή την εβδομάδα για τον Δήμο Ηρακλείου και την ΔΗΚΕΗ ( Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ηρακλείου).

Μετά από απόφαση της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Αριστέας Πλεύρη, την στήριξη του πρόεδρου της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργου Τσαγκαράκη και των τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου, από την Δευτέρα 1η Αυγούστου στις γειτονιές του Ηρακλείου, ο κόσμος θα αναβιώσει τους πρωταγωνιστές του παλιού κινηματογράφου και μαζί του θα κάνει ένα ταξίδι στις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων.

«Στόχος της κίνησης αυτής είναι να θυμηθούν οι Κρητικοί τις παλιές ποιοτικές ταινίες αλλά και την απλότητα της εποχής, με σύνεργα μόνο με ένα λευκό σεντόνι, έναν προτζέκτορα και το κοινό. Έτσι ο κινηματογράφος θα βγει στις γειτονιές και τις πλατείες του Ηρακλείου και όλοι μαζί θα ταξιδέψουμε σε στιγμές του παρελθόντος» αναφέρει στο ekriti.gr ο εμπνευστής της ιδέας και πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ, Γιώργος Τσαγκαράκης.

Οι προβολές των ταινιών ξεκινάνε την Δευτέρα, 1η Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου 2016. 

Μάρα Μπέκα

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ:
 

σινεμά1

σινεμά1, by mpeka

σινεμα2

σινεμα2, by mpeka

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης