Κρήτη

Ηράκλειο

O OΛΗ για την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών

Κούλες

Την Κυριακή 18 Απριλίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων και Τοποθεσιών.

Καθιερώθηκε από την UNESCO και από το Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών ICOMOS, έχοντας στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και της πολιτείας για τα πολιτιστικά αγαθά, υλικά και άυλα αλλά και την ένταξή τους στη σύγχρονη κοινωνική και πολιτιστική ζωή.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης με αφορμή τον εορτασμό της  Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών, δήλωσε: «Η πολιτιστική μας κληρονομιά υλική και άυλη αποτελεί την ταυτότητά μας το μέλλον μας. Ταξιδεύει από γενιά σε γενιά και λειτουργεί ως σήμαντρο της ιστορικής μνήμης. Εχουμε το προνόμιο να ζούμε σε ένα τόπο που κάθε σπιθαμή του εδάφους του μαρτυρεί ιστορία και πολιτισμό. Το νησί μας και ειδικότερα η πόλη μας με έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς, που αποτέλεσε τον φωτοδότη σε όλη την οικουμένη, βρίθει μνημείων που έχουν διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στο διηνεκές των αιώνων.

Εκτός από τους ιστορικούς τόπους με παγκόσμια ακτινοβολία, -Κνωσσός, Φαιστός, Αρχαία Ελευθέρνα, Ζάκρος, Γόρτυνα, Αγία Τριάδα, Τύλισσος και πολλοί άλλοι-, μνημεία υπάρχουν παντού. Αρχαία ιερά και εξωκλήσια σε απάτητες βουνοκορφές, αλλά και στο βυθό του πελάγου μας στα λιμάνια μας, αρχαιολογικά ευρήματα ανεκτίμητης αξίας, κάποια από τα οποία φιλοξενούνται στο ήδη υπάρχον Αρχαιολογικό Μουσείο. Είναι ένα προνόμιο μοναδικό που επιβάλλει την επιτακτική υποχρέωση της προστασίας αυτής της κληρονομιάς.

Ο τόπος μας υπερηφανεύεται για το πλήθος μνημείων και αρχαιολογικών ευρημάτων που βγήκαν στο φώς από ανασκαφές και η αξιοποίηση αυτής της πολιτιστικής κληρονομιάς αποτελεί μέσο ανάπτυξης του τόπου μας. Η διασφάλιση επισκεψιμότητας όλων των αρχαιολογικών χώρων δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες ανά τον κόσμο, της άμεσης γνωριμίας τους με τη ιστορία του τόπου μας».

Ο Πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Ιωάννης Βαρδαβάς, αναφέρθηκε ότι, με την ισχυρή πεποίθηση ότι ο Πολιτισμός αποτελεί θεμέλιο λίθο για  της βιώσιμη ανάπτυξη, αλλά και πάνω απ’ όλα για την ταυτότητα του Γένους και την εθνική οντότητά μας, θεωρούμε χρέος μας να συνεισφέρουμε σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια για την ανάδειξη του πολιτισμού μας.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Μνημείων και Τοποθεσιών είναι μια ευκαιρία να συνειδητοποιήσουμε πως η συνύπαρξη των πολλών και «διαφορετικών» εκφράσεων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς αλλά και η διαφύλαξη και φροντίδα της, αποτελεί συλλογική ευθύνη και καθήκον όλων μας.

Η Διοίκηση του ΟΛΗ ΑΕ, στέλνει το μήνυμα ότι η πολιτιστική κληρονομιά παραμένει δάσκαλος και οδηγός, η εσωτερική μας δύναμη, η ευσυνειδησία και η υπερηφάνειά μας και υπογραμμίζει ότι αυτό που κράτησε τον ελληνισμό όρθιο μέσα στους αιώνες είναι η δύναμη της παράδοσής του, που τροφοδοτείται από την παρουσία μνημείων της στο περιβάλλον του καθημερινού ανθρώπου.

ειδήσεις σήμερα 

Ε.Σ.Η: Υποχρεωτικό το self test στο λιανεμπόριο

Ηράκλειο: Εργαλεία, κινητό και κοσμήματα έκαναν φτερά αλλά τους βρήκαν

Συνεχίζονται οι εργασίες της ΔΕΥΑΗ μέχρι τις 23 Απριλίου

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)