Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Μενέλαος Μποκέας για τη Μάχη της Κρήτης

Μενέλαος Μποκέας

Το δικό του μήνυμα με αφορμή την επέτειο εορτασμού της Μάχης της Κρήτης στέλνει ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, Μενέλαος Μποκέας, συνοδεία υλικού από το φωτογραφικό αρχείο Κουτουλάκη, αναφέροντας:

«Όρθωσαν το ανάστημά τους και αντιστάθηκαν με αποφασιστικότητα και γενναιότητα. Πολέμησαν με πενιχρά μέσα, με όπλα τους το θάρρος και τη λεβεντιά. Η Μάχη της Κρήτης ήταν ο καθρέπτης της κρητικής ψυχής.

Βαρύς ο φόρος αίματος και στο Μαλεβίζι. Από άκρη σε άκρη όλα τα χωριά του Δήμου μας πλήρωσαν με αίμα τη μανία των κατακτητών. Δαμάστα και Σάρχος μαρτύρησαν και καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Τιμούμε τις θυσίες των προγόνων μας και αποτίουμε ελάχιστο φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους νεκρούς ήρωες του τόπου μας».

Μια εμβληματική φωτογραφία από το αρχείο Κουτουλάκη.
Μια εμβληματική φωτογραφία από το αρχείο Κουτουλάκη.

Κρήτη

Έμποροι Κρήτης: Το λιανεμπόριο αδικήθηκε, σε σχέση με άλλους κλάδους, στα μέτρα στήριξης

ηράκλειο αγορά

Το δεύτερο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης από την Περιφέρεια περιμένουν οι έμποροι της Κρήτης, που επλήγησαν σφοδρά από την πανδημία και τα παρατεταμένα lockdown τον τελευταίο χρόνο.

Με επιστολή τους προς τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη ζητούν να ξεκινήσει το νέο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ώστε να ενισχυθεί ο κλάδος του λιανικού εμπορίου, που έχει αδικηθεί σε σχέση με τον τουρισμό και την εστίαση, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Η επιστολή της Ομοσπονδίας των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης:

Προς Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Το εμπόριο είναι ο κλάδος που υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά μέσα σε αυτήν την υγειονομική κρίση και το πιο αδικημένο κομμάτι του οικονομικού κυκλώματος. Η επόμενη μέρα του εμπορίου είναι ήδη επιβαρυμένη από την παντελή έλλειψη ρευστότητας, τα συσσωρευμένα χρέη της πανδημίας, το αδιάθετο εμπόρευμα και την αλλαγή στις συνήθειες των καταναλωτών που στρέφονται ολοένα και περισσότερο στις ηλεκτρονικές αγορές.

Βρισκόμαστε σε ένα αδιέξοδο με πολλά χρέη τη στιγμή που άλλοι κλάδοι της οικονομίας εντάσσονται στα Προγράμματα Επανεκκίνησης της αγοράς όπως η Εστίαση, ο Τουρισμός κλπ τα συναρμόδια υπουργεία κρίνουν – χωρίς να εξηγούν επαρκώς το «γιατί» - ότι το λιανεμπόριο δεν χρήζει ανάλογης στήριξης, δημιουργώντας για μια ακόμη φορά αίσθημα αδικίας στους μικρομεσαίους εμπόρους.

Πλέον οι ΑΝΤΟΧΕΣ έχουν ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ, οι ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί στους συναδέλφους δεν είναι μόνο για την κάλυψη των υποχρεώσεων των μικρών επιχειρήσεών τους, αλλά και του ίδιου του ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟΥ τους.

Αναμένουμε τις δικές σας ενέργειες με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα αυτή την δύσκολη περίοδο, για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, μέσω των επιδοτούμενων προγραμμάτων ΠΕΠ Κρήτης και αυτή τη φορά θα πρέπει να ενισχυθεί το λιανικό εμπόριο που είναι αδικημένο σε σχέση με τον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, για να αποφύγομε τα λουκέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

17χρονος απο τροχαίο στο ΠΑΓΝΗ: Οι γιατροί θα επιχειρήσουν την "αφύπνισή" του

Κρήτη: Πανευρωπαϊκή πρωτιά στην αύξηση της ανεργίας

Ηράκλειο: 38χρονος βρέθηκε νεκρός από τη σύζυγό του στο μπάνιο