Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Λόγος, η Φωνή και η Στάση του σώματος, σε σεμινάριο στο Επιμελητήριο

Λόγος

To ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές του Επιμελητηρίου Ηρακλείου διοργανώνει σεμινάριο με θέμα: «Λόγος – Φωνή – Στάση σώματος. Λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία κατάλληλα για επαρκή επικοινωνία στον εργασιακό χώρο», το οποίο απευθύνεται σε επιχειρηματίες, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόρους, πωλητές, δασκάλους-καθηγητές, ομιλητές σε συνέδρια, πολιτικούς, ανθρώπους σε θέσεις επιρροής και διαμόρφωσης απόψεων.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι καταρτιζόμενοι:
Ν’ αποκτήσουν εφόδια που θα υποστηρίζουν και θα συμπληρώσουν την επαγγελματική τους πορεία.
Να γνωρίσουν υγιείς τρόπους διαχείρισης του επικοινωνιακού δυναμικού και της διαρκούς και σταθερής διαδικασίας βελτίωσης του.
Να κατανοήσουν το ρόλο που παίζουν τα λεκτικά και εξωλεκτικά στοιχεία στην επίτευξη των επαγγελματικών μας στόχων, πέρα από το βιογραφικό και πέρα από το ντύσιμο.
Να μάθουν να εντοπίζουν τα αδύναμα σημεία των άλλων και πώς να τα χρησιμοποιούν υπέρ τους.

Ενότητες σεμιναρίου
Η δημιουργία εντυπώσεων
Προκαταλήψεις και στερεότυπα
Η Προσωπική εμπειρία
Η Εξωτερική εμφάνιση
Καλλιεργημένα στυλ
Η γλώσσα του σώματος
Το άγγιγμα, η σωματική απόσταση και οι κινήσεις, εκφράσεις
Η Φωνή
Φωνητικό συναίσθημα, ένταση, τόνος και ύφος φωνής,
ρυθμός ομιλίας, προφορά, υγιής φώνηση
Το ύφος επικοινωνίας
Μαθαίνοντας να ακούμε
Ο Λόγος
Το περιεχόμενο της επικοινωνίας
Ο προσωπικός χαρακτήρας σε κάθε σχέση
Προσωπική προετοιμασία – Συνδιαμόρφωση

Ώρες-μέρες Διεξαγωγής:30 & 31/01/2016, Σάββατο & Κυριακή 09:00πμ-14:00μμ
Διάρκεια: 10 ώρες (Θεωρητικό και πρακτικό μέρος)
Κόστος Σεμιναρίου: 80€
Χώρος υλοποίησης: Νέα Αλικαρνασσός Ικάρου και Αρχιμήδους 1
Αίτηση κάνετε εδώ: http://www.katartisi.gr/seminars/seminars/286-logo-foni-stasi-somatos-2016

Εισηγήτρια: Μαρία Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγος. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και ακολούθησε το Μεταπτυχιακό Τμήμα Παθολογίας του Λόγου ολοκληρώνοντας με άριστα Master of Science και Clinical Competence (C.C.C.) στα Boston και Northeastern Universities στη Βοστόνη των Η.Π.Α.
Έχει διδάξει στο Διδασκαλείο του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, σε Προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΠΕΚ) νηπιαγωγών και σε πλήθος σεμιναρίων για δασκάλους, νηπιαγωγούς, ειδικευόμενους γιατρούς και γονείς.

Πληροφορίες: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, 71202 Ηράκλειο Κρήτης. Υπεύθυνος κ. Κυριάκος Λεονταράκης Τηλ.:2810 302730, e-mail: info@katartisi.gr web: νwww.katartisi.gr fb:www.facebook.com/KekTechnikesScholes

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER