Κρήτη

Ηράκλειο

Ο γάμος στην Κρήτη το 19ο αιώνα στο Κηποθέατρο "Χατζιδάκις"

κρητικος γαμος

Μια μουσικολαογραφική προσέγγιση από το ομώνυμο βιβλίο του Παύλου Γ. Βλαστού, με τη Χορωδία του Αγίου Τίτου θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 7 Ιουλίου στο Κηποθέατρο «Μ. ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου «Ηράκλειο – Καλοκαίρι 2016».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μια μουσική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο του Παύλου Γ. Βλαστού «Ο ΓΑΜΟΣ ΕΝ ΚΡΗΤΗ», έκδοση 1893. Περιλαμβάνει δρώμενα με ήθη και έθιμα του Κρητικού γάμου κατά τον 19ο αιώνα, καθώς και πολλά γαμήλια τραγούδια της περιόδου αυτής, από διάφορες περιοχές της νήσου, τα οποία συγκεντρώθηκαν και καταγράφηκαν, μετά από μουσικολογική έρευνα του διευθυντή της χορωδίας κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και των συνεργατών του. Τα δρώμενα της παράστασης σκηνοθετούν τα μέλη της χορωδίας, κ. Κική Αργυρίου και κ. Εύα Μαρκάκη, ενώ συνεισφέρει στα χορευτικά ο «Όμιλος Αετογιάννης».

Επιμέλεια – Διεύθυνση: Ανδρέας Γιακουμάκης

Την παράσταση συνοδεύουν οι μουσικοί:

Δαμιανός Βασιλάκης: κρουστά και πνευστά
Γρηγόρης Γιακουμάκης: λύρα
Θάνος Γιακουμάκης: λαούτο

Η 30μελής παραδοσιακή χορωδία του Αγίου Τίτου ιδρύθηκε το 2000 και τελεί υπό την σκέπη του Ι. Καθεδρικού Ναού Αγίου Τίτου Ηρακλείου. Ιδρυτικός της στόχος είναι η διάσωση και διάδοση της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ως εκ τούτου έχει στο ενεργητικό της πλήθος εκδηλώσεων εντός και εκτός Κρήτης.

Αντί εισιτηρίου δεχόμαστε τρόφιμα μακράς διάρκειας τα οποία θα διατεθούν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηρακλείου σε άπορους συμπολίτες μας.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συλλήψεις για την υπόθεση με την κοκαΐνη και τους δεκάδες πελάτες

ΟΠΚΕ

Τέσσερις συλλήψεις για την υπόθεση κοκαινης και μια δικογραφία η οποία περιλαμβάνει 69 συνολικά ονόματα, ήταν το αποτέλεσμα της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα και για την οποία σας είχε ενημερώσει από νωρίς το ekriti.gr και το Ράδιο Κρήτη.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ένας 38χρνος από το Μονοφάτσι, ο οποίος και στο παρελθόν είχε απασχολήσει τις αρχές.

Κατά την διάρκεια των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν στο σπίτι του ποσότητα  κοκαΐνης, 70 γραμμαρίων συνολικά. Επίσης στα χέρια των αρχών βρίσκονται 3 άτομα, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα 69 άτομα που αναφέρονται στην δικογραφία (πλημμεληματικού χαρακτήρα) φέρονται να ήταν πελάτες, καθώς η αστυνομία κατάφερε να τους ταυτοποιήσει μέσα από την πολύμηνη έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: Άσκοπες μετακινήσεις και μάσκες έφεραν πρόστιμα

Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε το αίτημα για διακοπή έκτισης της ποινής