Κρήτη

Ηράκλειο

Ο Δήμος Χερσονήσου "σκανάρει" τα πεζοπορικά μονοπάτια

πεζοπορία

Η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου, στην προσπάθειά της να προβάλλει την πολυμορφικότητα της περιοχήςτου Δήμου, δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού και στοχεύει σε ειδικές κατηγορίες επισκεπτών.

Ο Δήμος Χερσονήσου προσφέρεται για μοναδικές εμπειρίες πεζοπορίας, γεμάτη αντιθέσεις. Ο πεζοπόρος επισκέπτης, έχει τη δυνατότητα να απολαύσει και να ανακαλύψει άγνωστες διαδρομές μέσα σε ένα υπέροχο και πλούσιο φυσικό περιβάλλον, που συνδυάζει την ηρεμία της φύσης μέσα από το άγριο κρητικό τοπίο των ορεινών όγκων, τα φαράγγια και τα σπήλαια, αλλά και τη δροσιά της υπέροχης θάλασσας.

Μετά την καταγραφή και την έκδοση ενός φυλλαδίου με 9 ποδηλατικές διαδρομές στο Δήμο Χερσονήσου, η Αντιδημαρχία Τουρισμού & Απασχόλησης προχωράει επίσης στη χαρτογράφηση 10 πεζοπορικών διαδρομών, οι οποίες έγιναν σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Σύλλογο Ηρακλείου και τον πρόεδρο κο Γιώργο Ζαχαράκη, με σκοπό να μπορέσουν οι επισκέπτες μας να ανακαλύψουν τις ομορφιές της ενδοχώρας μας. Οι διαδρομές αυτές καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος του Δήμου Χερσονήσου.

Οι χαρτογραφημένες πεζοπορικές διαδρομές (ενδεικτικά, Κράσι – Αζιλακόδασος – Χαμόπρινα, Σπήλαιο Σκοτεινού – Κερά  Ελεούσα – Χαρασό – Σμάρι – Προφήτης  Ηλίας – Ξηροκαμάρα, Γούρνες – Φαράγγι Αναστασίας – Επισκοπή, Κασταμονίτσα – Μινωικό Μονοπάτι – Λουλουδάκι – Σελί Αμπέλου) είναι διαθέσιμες στο http://www.wikiloc.com και συγκεκριμένα στο link: http://www.wikiloc.com/wikiloc/user.do?id=2330012.

unnamed.png

unnamed.png, by chara

Ο πεζοπόρος επισκέπτης μπορεί, αφού θα κατεβάσει στο κινητό του το application WikiLoc, να επιλέξει τη διαδρομή που θα ήθελε να κάνει και να την ακολουθήσει, καθώς  αυτή θα είναι χαρτογραφημένη με gps. Επίσης του παρέχει τη δυνατότητα να δει μία μικρή περιγραφή της επιλεγμένης διαδρομής, που περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό, την απόσταση που πρέπει να διανύσει, τη διάρκεια, το βαθμό δυσκολίας, τα σημεία αναχώρησης και τερματισμού, τα χωριά που θα συναντήσει, καθώς και την προτεινόμενη περίοδο του έτους, με βάση κυρίως τις προβλεπόμενες καιρικές συνθήκες.

Οι διαδρομές αυτές προτείνεται να πραγματοποιούνται με συνοδεία ανθρώπων που είναι εξειδικευμένοι στην πεζοπορία και εξοικειωμένοι με το ορεινό πεδίο, και πάντα με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού.

Σκοπός της Αντιδημαρχίας Τουρισμού & Απασχόλησης του Δήμου Χερσονήσου είναι να προχωρήσει μελλοντικά και στην έκδοση ενός ειδικού φυλλαδίου/χάρτη που θα περιλαμβάνει όλες τις πεζοπορικές διαδρομές.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από πολλές ώρες

ΕΚΑΒ

Με τον πιο τραγικό τρόπο έπεσε η αυλαία στην αναζήτηση ενός ηλικιωμένου ζευγαριού στη Ζάκρο Σητείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι, άνω των 80 ετών και οι δύο, αγνοείτο τουλάχιστον από χθες με τους οικείου τους να το αναζητούν. 

Σήμερα το μεσημέρι όμως, η κατάληξη που είχε η αναζήτηση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Οι ηλικιωμένοι εντοπίστηκαν σε ελαιώνα της περιοχής μέσα στο αυτοκίνητό τους το οποίο εξετράπη της πορείας του.

Η γυναίκα ήταν νεκρή ενώ ο σύζυγος που παρελήθφθη από το ΕΚΑΒ, καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιάς. Ανατάχθηκε και διασωληνώθηκε ωστόσο sτη συνέχεια δεν άντεξε και άφησε και εκείνος την τελευταία του πνοή.

Για την ανάσυρση των δύο ανθρώπων, στήθηκε μεγάλη επιχείρηση από το Πυροσβεστικό Κλιμάμιο της Σητείας.

Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: Σερβίρουν καφέ και φαγητό ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους

Κορωνοϊός - Ηράκλειο: Δέσμευση Μπορμπουδάκη για μέσα προστασίας στους αστυνομικούς