Κρήτη

Ηράκλειο

Νίκος Παππάς: Με συνεδρίαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη

ΣΥΡΙΖΑ Παππας

Με συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, στη διευρυμένη σύνθεσή της, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 3 Νοεμβρίου, η διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κρήτης ο βουλευτής και τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος Νίκος Παππάς.

Στη συνεδρίαση (με φυσική παρουσία στελεχών και μέσω τηλεδιάσκεψης) αποτιμήθηκε το αποτέλεσμα της περιοδείας και των συναντήσεων που είχε στο Ηράκλειο ο τομεάρχης του κόμματος, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν τις υποδομές της Κρήτης και ειδικά του νομού Ηρακλείου, και έγινε διεξοδική συζήτηση για θέματα κεντρικής πολιτικής, που απασχολούν το κοινωνικό σύνολο.

Στην εισήγησή του, ο Νίκος Παππάς, αφού τόνισε ότι "η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει αποτύχει στη διαχείριση των εθνικών ζητημάτων, των θεμάτων της οικονομίας και στο πεδίο της πανδημίας, κάτι που αποτελεί διαπίστωση όλο και περισσότερων τμημάτων του πληθυσμού σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων", ζήτησε από τα μέλη του κόμματος να βρεθούν στο πλάι της κοινωνίας για τη στήριξή της και την υπεράσπιση βασικών της δικαιωμάτων.

Σε σχέση με τη διαδικασία διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, επεσήμανε ότι "στόχος είναι να συμμετάσχουν στο εγχείρημα πολίτες από το προοδευτικό κέντρο ως τη ριζοσπαστική Αριστερά". Υπενθυμίζοντας, μάλιστα, το απόσπασμα της ομόφωνα ψηφισμένης διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο αναφέρει: «Όλες και Όλοι εμείς, άνθρωποι με διαφορετικές παραδόσεις, αριστεροί, σοσιαλιστές, αγωνιστές και αγωνίστριες του κομμουνιστικού, του οικολογικού και του φεμινιστικού κινήματος, προοδευτικοί δημοκρατικοί πολίτες του κέντρου, που υπερασπίζονται ατομικά, κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες, διακηρύσσουμε τη πρόθεση μας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να οικοδομήσουμε την Αριστερά της εποχής μας».

Κρήτη

Κρήτη - τροχαία: Περισσότεροι νεκροί φέτος παρά το lockdown!

τροχαίο μηχανή

Τον εφιάλτη των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων συνεχίζει να ζει η Κρήτη παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε lockdown.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε, τρία τροχαία, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο, σημάδεψαν την τοπική επικαιρότητα, καταδεικνύοντας για αμία ακόμα φορά, πως ένα λάθος στην οδηγική συμπεριφορά... μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Ράδιο Κρήτη ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ και συνεργάτης του σταθμού, Γιάννης Λιονάκης, μέχρι σήμερα 8 Μαρτίου, η Κρήτη θρηνεί τέσσερις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν σε τροχαίο δυστύχημα.

Σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, για το ίδιο διάστημα, στην άσφαλτο της Κρήτης χάθηκαν δύο ανθρώπινες ζωές και ενώ όλοι ζούσαμε σε πλήρη κανονικότητα χωρίς αυστηρά περιοριστικά μέτρα.
Τα τρία σοβαρά τροχαία που έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, εκ των οποίων το ένα στοίχισε τη ζωή στον 27χρονο Δημήτρη, έγιναν με μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Την ίδια ώρα, οι δύο οδηγοί που λίγο έλειψε να χάσουν τη ζωή τους, νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία Χανίων και Ρεθύμνου αντίστοιχα.

Πρόκειται για τον 22χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Παλαιόχωρα Χανίων και ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ αλλά και ο 45χρονος οδηγός μοτοσικλέτας που τραυματίστηκε σε τροχαίο επί του ΒΟΑΚ, στο ύψος του Καβρού. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Απίστευτος ο νεαρός - Συνελήφθη για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Ηράκλειο: Απίστευτο θράσος - Έκλεψαν χρήματα από 90χρονη

Κορωνοϊός: "Κλειδώνει" για τέσσερις ημέρες το Βενιζέλειο!