Κρήτη

Ηράκλειο

Νέος Αντιδήμαρχος και νέα Δημοτική Σύμβουλος στη Βιάννο

orkomkosia.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  στο Δημαρχείο Βιάννου ενώπιον του Δημάρχου   κ. Παύλου Μπαριτάκη  η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Συμβούλου κ. Κατερίνα Παξιμαδάκη, η οποία, ως πρώτη επιλαχούσα  με την παράταξη της πλειοψηφίας, καταλαμβάνει τη θέση του κ. Γεωργίου Ψυλλάκη  που υπέβαλε παραίτηση για προσωπικούς, και οικογενειακούς λόγους τόσο από την θέση του Αντιδημάρχου όσο και από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου Βιάννου.
Ο Δήμαρχος υποδέχθηκε την κ. Παξιμαδάκη  και της ευχήθηκε καλή θητεία και εποικοδομητική συνεργασία. Με τη σειρά της η νέα Δημοτική Σύμβουλος δήλωσε ότι θα συμβάλλει όσο το δυνατόν καλύτερα στην εκπλήρωση των καθηκόντων της.

orkomosia.jpg

orkomosia.jpg, by gpapadakis

Παράλληλα ανατέθηκαν καθήκοντα νέου Αντιδημάρχου στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Αγαπουλάκη που ορίστηκε Αντιδήμαρχος στην θέση του παραιτηθέντος Γεωργίου Ψυλλάκη. Στον νέο Αντιδήμαρχο στον οποίο ανατίθενται οι αρμοδιότητες της  ύδρευσης άρδευσης αποχέτευσης, και του πρωτογενή τομέα, ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνεργασία και δύναμη για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. 
Τέλος ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρώην Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Ψυλλάκη για την άριστη συνεργασία που είχαν και την προσφορά του για το χρονικό διάστημα που άσκησε τα καθήκοντα του.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

πάρκο 62 Μαρτύρων

Ένα ολοκαίνουριο … πάρκο “τσέπης”- όρος που υποδηλώνει τις σχετικά μικρές του διαστάσεις σε σύγκριση με άλλους ελεύθερους χώρους- θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου Ηρακλείου έως το τέλος του μήνα. Πρόκειται για το πάρκο της Λεωφόρου 62 Μαρτύρων, το οποίο κατασκευαστικά βρίσκεται στην τελική του φάση, με τις φυτεύσεις μόνο να είναι σε εκκρεμότητα έως την ερχόμενη Άνοιξη.

Το πάρκο απλώνεται σε μια έκταση 3,5 στρεμμάτων και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο στις δυτικές συνοικίες των Καμινίων και των Δειλινών, με τη χωροθέτησή του να αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή και να “κουμπώνει” με παρεμβάσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όπως τα έργα στη λεωφόρο και μικρότερες παιδικές χαρές σε αυτές τις συνοικίες.

Επενδύουμε τόσο σε μεγάλους χώρους όπως το Πάρκο Γεωργιάδη και τα Ενετικά Τείχη, όσο και σε “πάρκα τσέπης” όπως αυτό της λεωφόρου 62 Μαρτύρων”, δηλώνει στο ekriti ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης, ο οποίος χαρακτηρίζει ως “μικρό κόσμημα” το εν λόγω πάρκο για την περιοχή, η οποία έχει ανάγκη από ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους.

 

 

Εντός του πάρκου θα λειτουργεί παιδική χαρά, έχει οριοθετηθεί ένας ανοικτός αμφιθεατρικός χώρος για την φιλοξενία εκδηλώσεων, και άλλοι ελεύθεροι χώροι για ήπιο αθλητισμό. Παρά την επικλινή του μορφή, το πάρκο – όπως επιτάσσουν πλέον τα διεθνή standards- είναι προσβάσιμο για ΑμΕΑ.

Ο αρχικός του προϋπολογισμός του άγγιζε τα 1,3 εκ ευρώ και η χρηματοδότησή του καλύφτηκε από πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

ΜΑΡΙΑ ΖΑΝΝΙΑ

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Κρήτη - κορωνοϊός: Πάνω από 4.500 οι εμβολιασμοί στο νησί

ΗΠΑ: To Τwitter ανέστειλε τον λογαριασμό Ρεπουμπλικανής βουλευτή και οπαδού του QAnon