Κρήτη

Ηράκλειο

Νέες μορφές αγώνα για τους αγρότες στα Πραιτώρια

αγρότες, μπλόκο πραιτώρια

Ανακοίνωση από τον Αγροτικό Σύλλογο Αστερουσίων:

Σε συντονισμό με τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η συνέλευση του μπλόκου Πραιτωρίων αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα με νέες μορφές. Ένας αγώνας σκληρός και μακρόχρονος για την επιβίωσή μας, που επί χρόνια δίνουμε, όχι μόνο στο μπλόκο. Αγώνας για δυνάμωμα του Αγροτικού Συλλόγου, για το στήσιμο νέων.

Την Κυριακή 3/2 γυρίσαμε στα χωριά μας οργανωμένα, όπως ξεκινήσαμε. Συνεχίζουμε με νέες μορφές πάλης! Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Αγροτικός Σύλλογος θα καλέσει τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, για την αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και για το σχεδιασμό της συνέχειας, καλώντας σε συντονισμό τους Αγροτικούς Συλλόγους του νομού για δράση βάζοντας μπροστά το αίτημα για ΚΑΤΩΤΑΤΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΛΑΔΙ και το αίτημα που έχουν αγκαλιάσει χιλιάδες βιοπαλαιστές ελαιοπαραγωγοί του νομού, για ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΔΑΚΟΥ. Μπροστά μας έχουμε τον αγώνα ενάντια στις ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ της κυβέρνησης, όπου θα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων την Πέμπτη 7 μμ στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αστερουσίων μέτρησε 12 μέρες στο Μπλόκο Πραιτωρίων, χαιρετίζει τους συναδέλφους μας από άλλες περιοχές που δίνουν μαζί μας τον κοινό αγώνα για επιβίωση! Συνεχίζουμε μαζί, δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, συνεχίζουμε μαζί σε πανελλαδικό συντονισμό για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

 

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ, ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ - ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 Κατώτατες εγγυημένες τιμές στο λάδι και τα υπόλοιπα προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς. Άμεση πληρωμή στην παράδοση. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες, ενάντια στην κερδοσκοπία εμποροβιομήχανων.

 Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ που εκκρεμούν. Να αλλάξει ο κανονισμός για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει παραγωγή και κεφάλαιο στο 100%, άμεσα και δίκαια. Καμιά σκέψη για ιδιωτικοποίηση της ασφάλειας της παραγωγής. 

Ειδικά για τις καταστροφές στην ελαιοπαραγωγή:

• Άμεση καταγραφή και οριζόντια αποζημίωση στο 100% της καταστροφής της παραγωγής για απώλεια εισοδήματος λόγω δάκου, για την οποία δεν ευθυνόμαστε, για το σύνολο των παραγωγών, όχι μόνο των ασφαλισμένων, με ευθύνη του κράτους.

• Εξασφάλιση την επόμενη χρονιά ενιαίας πανελλαδικής, ολοκληρωμένης επιστημονικά άρτιας, ασφαλούς εφαρμογής του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας. Όχι στην ανάθεση σε εργολάβους, είτε ιδιώτες είτε Δήμους. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

• Απαλλαγή πληγέντων λόγω καταστροφών από φόρους/χαράτσια (τέλη, άρδευση, κλπ).

 Μείωση κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές.

 Μείωση ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων, μείωση ορίων συνταξιοδότησης, 60 για τους αγρότες, 55 για τις αγρότισσες.

 Όχι στις περικοπές επιδοτήσεων-ενισχύσεων που προβλέπονται στη νέα ΚΑΠ.

 Όχι στη μείωση του αφορολόγητου ορίου που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα, αύξηση στα 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

 Καμία ποινικοποίηση συνδικαλιστικής δράσης και αγώνων. Τώρα κατάργηση των «αγροτοδικείων»!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Τί έδειξαν τα τεστ στις φυλακές

φυλακές αλικαρνασσού

Αισιόδοξα είναι τα νέα που έρχονται από το σωφρονιστικό κατάστημα των φυλακών της Νέας Αλικαρνασσού όπου πριν λίγες ημέρες, σωφρονιστικός υπάλληος βρέθηκε θετικός στον κορωνοίό. 

Στις φυλακές από τη μέρα που έγινε γνωστό το γεγονός ότι εργαζόμενος έιναι θετικός, σήμανε συναγερμός και αμέσως ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα 12 τεστ που έγιναν σε εργαζόμενους βγήκαν αρνητικά ενώ τεστ θα γίνουν και σε άλλους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που όμως δεν θεωρούνται "ομάδες υψηλού κινδύνου".

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κορωνοϊός αναστατώνει τις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού καθώς πριν λίγους μήνες, σύζυγος σωφρονιστικού υπαλλήλου είχε βρεθεί θετική με συνέπεια στο κατάστημα να υπάρξει και πάλι αναστάτωση.