Κρήτη

Ηράκλειο

Νέα υπηρεσία για τους δημότες Χερσονήσου για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας

Δημος Χερσονησου

Στη λήψη νέων μέτρων προστασίας του κοινωνικού συνόλου στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού προχωρά ο Δήμος Χερσονήσου, καθώς από αύριο Παρασκευή 20 Μαρτίου, ενημερώνει τους δημότες του, ότι μπορούν να παραμείνουν σπίτι με τις δημοτικές υπηρεσίες να αναλαμβάνουν να εξυπηρετήσουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, άτομα με κινητικές δυσκολίες, απόρους, παρέχοντάς τους με ασφάλεια τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη.

Το μήνυμα της νέας αυτής προσπάθειας διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας – COVID-19 στους κατοίκους του Δήμου Χερσονήσου που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν είναι «μένουμε σπίτι», «δεν κυκλοφορώ. τηλεφωνώ», ενισχύοντας έτσι την κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη.

Συγκεκριμένα, τηλεφωνικό κέντρο Εξυπηρέτησης του Δημότη (τηλ: 28973 40020) θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί έως 21.00 το βράδυ (Δευτέρα έως Παρασκευή), όπου θα καταγράφονται οι ανάγκες των δημοτών και θα παρέχεται κατ΄ οικον εξυπηρέτηση για ζητήματα όπως αγορά φαρμάκων, ειδών πρώτης ανάγκης, παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών κ.ά, σε  αυτή την ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail): npdd_kpa@hersonisos.gr

Στην ίδια λογική οι δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί μετατρέπονται σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Δημοτών (ΚΕΔ), οι οποίοι εξυπηρετούν τους δημότες σε κάθε Δημοτική Ενότητα, από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα (Δευτέρα έως Παρασκευή). Σημειώνεται ότι οι ευπαθείς ομάδες έχουν τη δυνατότητα παροχής έτοιμου γεύματος από τα κατά τόπους ΚΕΔ.

Επικοινωνία:

ΚΕΔ – Δ.Ε. Μαλίων: 28970-31588

ΚΕΔ – Δ.Ε. Λιμ. Χερσονήσου: 28970-22840

ΚΕΔ – παράρτημα Ανάληψης: 28970 – 25126

ΚΕΔ – Δ.Ε. Γουβών: 2810 – 761614

ΚΕΔ - Δ.Ε. Επισκοπής: 2810 – 771550

Τέλος, από αύριο λειτουργούν γραμμές ψυχολογικής υποστήριξης από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 14.00 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στα τηλέφωνα: 28973-40045, 28973-40047, 28973-40036, 2810 – 762540. Ειδικά για τους ηλικιωμένους η γραμμή υποστήριξης λειτουργεί στο τηλέφωνο 28970-22014.

 

«Στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού και στον κοινό αγώνα για πρόληψη της δημόσιας υγείας ρίχνουμε όλες τις κοινωνικές μας δομές, ανταποκρινόμενοι στα νέα δεδομένα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά το στόχο της μείωσης της διασποράς του ιού. Υπάρχει γενικευμένη ανησυχία, υπάρχει περιορισμός στο σπίτι και υπάρχουν συνάνθρωποί μας που, για διάφορους λόγους, δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους, ηλικιωμένοι, ΑΜΕΑ, άποροι, άτομα με δυσκολία ή αδυναμία μετακίνησης. Προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και σχεδιάζουμε την οργάνωση και το συντονισμό των υπηρεσιών για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε έγκαιρα στις ανάγκες των δημοτών και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά τους. Υπενθυμίζω ακόμα μια φορά στους δημότες ότι μπορούν να χρησιμοποιούν και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (www.hersonisos.gr).

Ο Δήμος Χερσονήσου διασφαλίζει τους εργαζόμενούς του διαθέτοντας το απαραίτητο υλικό ατομικής προστασίας για την εκτέλεση των καθηκόντων τους σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις συστάσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους εργαζομένους του Δήμου μας και των Νομικών του προσώπων, που στο πλαίσιο του κοινού μας αγώνα, λειτουργούν πάντα υποστηρικτικά στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής και παρέχουν απρόσκοπτα κάθε υπηρεσία που οι συνδημότες μας έχουν ανάγκη», δήλωσε ο δήμαρχος Χερσονήσου, Γιάννης Σέγκος.

 

Κόσμος

Βραζιλία - κορωνοϊός: Πάνω από 600 νέοι θάνατοι

Βραζιλία κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 26.816 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 627 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως εδώ τους 217.664 νεκρούς επί συνόλου 8.871.393 εκατομμυρίων μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία, όπου το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού διαγνώστηκε την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων σε απόλυτα μεγέθη.

Η εκστρατεία εμβολιασμού στη χώρα άρχισε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ήδη συναντά μεγάλες δυσκολίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου, που αντιμετωπίζει συνήθως με σκεπτικισμό την Κίνα — όταν δεν δείχνει απροκάλυπτη εχθρότητα απέναντί της —, ευχαρίστησε χθες το Πεκίνο διότι ενέκρινε άμεσα την εξαγωγή ποσότητας της δραστικής ουσίας του εμβολίου της Sinovac Biotech, που παράγει στη Βραζιλία το ινστιτούτο Butantan (Σαν Πάουλου).

Η ποσότητα της δραστικής ουσίας «ήδη βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βραζιλία και θα φθάσει τις επόμενες ημέρες», εξήγησε ο Ζαΐχ Μπολσονάρου μέσω Twitter. Κατά το ινστιτούτο Butantan, επαρκεί για την παραγωγή περίπου 8,5 εκατ. δόσεων του εμβολίου της Sinovac.

 

Διαβάστε επίσης:

Ισραήλ: Απελάθηκε στην Αυστραλία πρώην δασκάλα – Κατηγορείται για βιασμό 74 κοριτσιών

Κίνα: Προειδοποίησε για «νέο ψυχρό πόλεμο»

Απαγορεύτηκαν οι δημόσιες συναθροίσεις έως την 1η Φεβρουαρίου