Κρήτη

Ηράκλειο

Μωυσής Μυλωνάς: Θέλουμε ο κόσμος να γνωρίσει τη βιοποικιλότητα της Κρήτης

μουσείο4

Την έκθεση «Κρήτη, μια ήπειρος σε ένα νησί» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσία  τοπικών φορέων, στελεχών του Μουσείου, της Πανεπιστημιακής Κοινότητας, και πλήθους πολιτών.

μουσείο

μουσείο, by mpeka

Για τα εγκαίνια της έκθεσης και τις δραστηριότητες του μουσείου o Διευθυντής του Μωυσής Μυλωνάς δήλωσε στο ekriti: Ευχόμαστε ο κόσμος να αποδεχθεί με χαρά την νέα έκθεση του μουσείου και να γνωρίσει αρκετά και σημαντικά πράγματα που μέχρι τώρα δεν ήξερε.

μουσείο1

μουσείο1, by mpeka

Όσον αφορά τις δράσεις μας να αναφέρω, ότι στην καλοκαιρινή περίοδο συνεχίζονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα, με παιδιά προσχολικής ηλικίας και παιδιά που πάνε στις πρώτες τάξεις του γυμνασίου. Τα προγράμματα αυτά ισχύουν για όλο το σχολικό έτος, από την αρχή μας χρονιάς μέχρι το τέλος της, ενώ για τους επισκέπτες που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, μπορούν να μάθουν για την βιοποικιλότητα της  Ανατολικής Μεσογείου, της Κρήτης, της Ελλάδος, να νιώσουν τους σεισμούς στην σεισμική τράπεζα και να γνωρίσουν τον μεγάλο Δεινοθήριο, το κρητικό ζώο που έζησε στο νησί μας πριν 7 εκ. χρόνια και του οποίου πρόπλασμα διατηρούμε στην έκθεση μας και είμαστε περήφανοι γιαυτό. 

έκθεση μουσείο 2

έκθεση μουσείο 2, by mpeka

 

μουσείο2

μουσείο2, by mpeka

Επιπλέον μέχρι και χθες είχαμε στις εγκαταστάσεις μας δύο περιοδικές εκθέσεις, μία για τα μυστήρια και το φως και μία για την ζωή και τα είδη των δεινοσαύρων.
 

έκθεση μουσείο3

έκθεση μουσείο3, by mpeka

Ταυτότητα της έκθεσης που εγκαινιάστηκε χθες

Η έκθεση «Κρήτη, μια ήπειρος σ’ ένα νησί» βασισμένη πάνω στο ομώνυμο βιβλίο του Δήμου Τσαντίλη που έχει εκδώσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης πριν από δύο χρόνια, καλύπτει τα πιο βασικά στοιχεία της Κρητικής Βιοποικιλότητας.

μουσείο3

μουσείο3, by mpeka

Η έκθεση παρουσιάζει σε κείμενα, εκθέματα, διοράματα, ηλεκτρονικά μέσα και διαδραστικά παιχνίδια, τα βασικά χαρακτηριστικά και στοιχεία του κρητικού περιβάλλοντος. Παρουσιάζονται στοιχεία για τα αρθρόποδα, τα σαλιγκάρια και τα κυρίαρχα σπονδυλωτά όπως τα αρπακτικά πουλιά, τις κουκουβάγιες, τα ερπετά και τα θηλαστικά.. και αναπτύσσεται στο ισόγειο του Μουσείου, σε αίθουσα 300τμ.

μουσείο5

μουσείο5, by mpeka

Και με την έκθεση αυτή, ο επισκέπτης μπορεί να πάρει τις πιο σημαντικές πληροφορίες για τη μοναδικότητα του περιβάλλοντος της Κρήτης.

μουσείο6

μουσείο6, by mpeka

Η έκθεση συνδιοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης – Πανεπιστήμιο Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και το Σύλλογο «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης» και παρουσιάζεται στην αίθουσα «Μαρία Λυγιδάκη – Ιωαννίδου» που ήταν η πρώτη πρόεδρος του συλλόγου Φίλων του Μουσείου.

Μάρα Μπέκα

Κρήτη

Δήμος Μαλεβιζίου: Επιθεώρηση εργασιών στο γήπεδο του Φόδελε

Γηπεδο Φοδελε

Την επίσπευση των εργασιών για την ολοκλήρωση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο Φόδελε, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπεται από τη σύμβαση, ζήτησε από τον ανάδοχο του έργου ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας. Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Πετούση και τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Γρηγόρη Φασουλάκη ο κ Μποκέας βρέθηκε στο υπό κατασκευή γήπεδο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε Χαράλαμπο Παντερή και τον ανάδοχο του έργου.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη σύμβαση προβλέπεται η δημιουργία ενός γηπέδου ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα, χώρου προθέρμανσης, καθώς και ενός ισόγειου μεταλλικού κτιρίου 175 τετραγωνικών. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 915.000 ευρώ.

Αυτό που ζήτησε ο κ. Μενέλαος Μποκέας από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Πρόεδρο του συμβουλίου της Κοινότητας Φόδελε, είναι να εξεταστεί η δυνατότητα, στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου να κατασκευαστεί και ένα γήπεδο μπάσκετ. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πολυχώρο αθλητισμού στο Φόδελε. Έναν πόλο έλξης για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής. Έχουμε σχεδιάσει ένα μοντέλο ισόρροπης αθλητικής ανάπτυξης στο δήμο Μαλεβιζίου και βήμα βήμα δημιουργούμε τις απαραίτητες υποδομές και αναβαθμίζουμε υφιστάμενες, για την υποστήριξη αυτού του σχεδιασμού.» δήλωσε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας.

ειδησεις σημερα

Ηράκλειο: Κινητοποίηση για την υποχρεωτική στείρωση των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς (φώτο)

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Χανιά: Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο των 80 χρόνων από την Μάχη της Κρήτης