Κρήτη

Ηράκλειο

Μετά την ταινία Νίκος Καζαντζάκης... σειρά έχει ο Καποδίστριας

Σμαραγδης.jpg

Αποκάλυψη έκανε πριν από λίγο ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχίων Γιάννης Σμαραγδής, σε εκπομπή του ΣΚΑΙ για το πια θα είναι η νέα μέγαλη του ταινία, μετά τον Νίκο Καζαντζάκη στην Κρήτη, όπου έγινε και σχετική οντισιόν.

"Ζούμε σε δύσκολες εποχές και δεν αξίζει να ζεις αν δεν μπορείς να αναλάβεις μεγάλες ευθύνες. Δεν μπορείς να γυρίζεις ταινία, αν δεν είσαι έτοιμος και για την επόμενη. Σας λέω λοιπόν μετά τον Καζαντάκη, πάμε για Καποδίστρια" ανάφερε συγκεκριμένα για το επόμενο βήμα του, ο Γιάννης Σμαραγδής.

Κρήτη

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Ολοκληρώθηκε η α' φάση διαγωνισμού για τις φοιτητικές κατοικίες

πανεπιστημιο κρητης

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει με ικανοποίηση την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για το έργο «Υλοποίηση εγκαταστάσεων φοιτητικών κατοικιών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, μέσω ΣΔΙΤ» συνολικού προϋπολογισμού 255.36 εκ. €. Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού προκρίνονται έξι εταιρείες: ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΕ, ΑΒΑΞ ΑΕ, ARCHIRODON GROUP NV, INTRAKOM ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΕ, ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΕ – ΑΤΕΣΕ ΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ. Συγχρόνως γίνονται σύντονες ενέργειες για την προετοιμασία της Β΄ δεσμευτικής φάσης του διαγωνισμού. Το έργο προβλέπει την κατασκευή περίπου 2.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο, 1.000 κατοικιών στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο, καθώς και την κατασκευή του Μεγάλου Αμφιθεάτρου στο Ρέθυμνο.