Κρήτη

Ηράκλειο

Μεγάλη γιορτή για τα Κούλουμα στην πλατεία Γαζίου

Κουλουμα

Μια μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους ετοιμάζει ο Δήμος Μαλεβιζίου την Καθαρά Δευτέρα στο Γάζι. Το ραντεβού έχει δοθεί στις 11:30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη, μπροστά από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

Πολιτιστικοί Σύλλογοι, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή φασολάδα, ζωντανή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, κατασκευές χαρταετών και καλή διάθεση, επιστρατεύονται και υπόσχονται πολλές εκπλήξεις για όλους, δημότες και επισκέπτες! Έχει μάλιστα προβλεφθεί ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας , η εκδήλωση θα μεταφερθεί στην αίθουσα «Αμάλθεια», στους Κουρήτες.

Τα φετινά κούλουμα στο Δήμο Μαλεβιζίου αγκαλιάζουν:

το μουσικό συγκρότημα του Κώστα Δαφέρμου με Παραδοσιακή Κρητική μουσική 

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαζίου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας και το χορευτικό συγκρότημα του Βασίλη Πιλάλη, με παραδοσιακούς χορούς της Κρήτης και της Βορείου Ελλάδας

η Πέρη και η Ελισάβετ Καμαρίτη με ζωγραφική χαρταετών και της Κυράς- Σαρακοστής

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κεραμουτσίου με κατασκευή της Κυράς- Σαρακοστής με αλατοζύμη

Κρήτη

Νέο κρούσμα κορωνοϊού στην Κρήτη

τεστ κορωνοϊός

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού κατέγραψε σήμερα η Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 47 ετών από περιοχή του Ρεθύμνου ο οποίος πριν λίγες ώρες εμφάνισε συμπτώματα.

Ακολούθησε το τεστ και λίγο μετά τις 7 το απόγευμα που βγήκαν τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, τα αποτελέσματα που βγήκαν τον έδειξαν θετικό στον ιό.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Κλινική Covid -19 του Νοσοκομείου Ρεθύμνου ενώ ήδη έχει αρχίσει η ιχνηλάτηση των επαφών του. 

Να σημειωθεί ότι το νέο κορύσμα στην Κρήτη δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 20 που ανακοίνωσε το απόγευμα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.