Κρήτη

Ηράκλειο

Με τον Γιάννη Μαραγκάκη ο Νίκος Ηγουμενίδης

5.jpg

Για τα κρίσιμα ζητήματα της αντιπυρικής περιόδου και των αναγκαίων μέτρων λόγω της ανομβρίας στην Κρήτη συζήτησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης  – η οποία πραγματοποιήθηκε ακριβώς την περίοδο έναρξης της αντιπυρικής περιόδου –  ο αντιπύραρχος του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιάννης Μαραγκάκης ενημέρωσε τον βουλευτή Ηρακλείου για την ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και παρέδωσε στον βουλευτή έκθεση πεπραγμένων κατά την διάρκεια της θητείας του, ενώ συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης και οι περαιτέρω ανάγκες της Υπηρεσίας.

Ο Νίκος Ηγουμενίδης εξήρε το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κρήτης και των ανθρώπων της, και δεσμεύτηκε να μεταφέρει και να στηρίξει αρμοδίως προτάσεις που κατατέθηκαν κατά την συνάντηση με στόχο την περαιτέρω θωράκιση και αναβάθμιση της Υπηρεσίας σε μια περίοδο ανομβρίας και ξηρασίας στην Κρήτη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Αρναουτάκης - 28η Οκτωβρίου: Το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων αποτελεί κορυφαία στιγμή της ιστορίας μας

Σταύρος Αρναουτάκης

Δήλωση Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

"Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια ημέρα ιδιαίτερα φορτισμένη για τη συλλογική ταυτότητα των Ελλήνων.

Το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό αποτελεί μια κορυφαία στιγμή της νεότερης ιστορίας μας. Η σημερινή επέτειος, δεκαετίες μετά, αναδεικνύει τις έννοιες της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής αξιοπρέπειας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τους ήρωες του 1940, με την πεποίθηση ότι η γνώση της ιστορίας και η συνείδηση του παρελθόντος προδιαγράφουν με τον καλύτερο τρόπο το μέλλον."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σεισμικές δονήσεις στο Αρκαλοχώρι και ανοιχτά της Ζάκρου

Ηράκλειο: Φωτιά σε δύο αυτοκίνητα, στην ίδια οδό

Βασίλειος Τσαβαλιάρης: Ποιος ήταν ο πρώτος νεκρός του έπους του 1940

ESPA BANNER