Κρήτη

Ηράκλειο

Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ οι αστυνομικοί του Ηρακλείου

Αστυνομικοί Ηρακλειου - Καραμαλάκης

Με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη συναντήθηκε το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, στο περιθώριο της επίσκεψης του Αντιστρατήγου, σε αστυνομικές υπηρεσίες της Κρήτης.

Κατά τη συνάντηση, οι αστυνομικοί του μετέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην εκτέλεση του καθήκοντος.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση των αστυνομικών αναφέρονται τα εξής:

Την 22-05-2021 το Προεδρείο της Ένωσής μας πραγματοποίησε συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ, παρουσία και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Κρήτης Υποστρατήγου κ. ΡΟΥΤΖΑΚΗ Αντωνίου αλλά και του Αστυνομικού Διευθυντή Ηρακλείου Ταξιάρχου κ. ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ Νικολάου.

Δια του Προέδρου μας, αφού τον ευχαριστήσαμε για την ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με έμψυχο δυναμικό, περιπολικά οχήματα αλλά και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Νομό Ηρακλείου αλλά και σχετικές προτάσεις μας ώστε τόσο η υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και η αστυνόμευση γίνουν ακόμα καλύτερες, για τα οποία έχουμε αποστείλει και σχετικά υπομνήματα- επιστολές προς την ηγεσία. 

Ειδικότερα στον κ. Αρχηγό τέθηκε: το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών τουριστικών περιοχών Α.Τ. Αερολιμένα Ηρακλείου- Α.Τ. Χερσονήσου – Α.Τ. Μαλεβιζίου με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου , η αναγκαιότητα εργασίας των Δοκιμών Αστυφυλάκων και τα Σαββατοκύριακα στις υπηρεσίες που ενισχύουν , το ζήτημα ενός νέου πάρεργου της διαλογής τουριστών οι οποίοι πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο στα αεροδρόμια, σύμφωνα με πρόσφατο ΦΕΚ, από το οποίο πρέπει να απεμπλακεί άμεσα η ΕΛ.ΑΣ. και να αφοσιωθεί στην αστυνόμευση αποκλειστικά και όχι με υγειονομικά θέματα , το θέμα φυλάξεων στόχων που συνεχίζονται ενώ έχουν εκλείψει οι λόγοι φύλαξης, το πάγιο αίτημά μας για δημιουργία ιατρείου εντός της Δ.Α. Ηρακλείου , η αναγκαιότητα προμήθειας συμβατικών οχημάτων , η κατανομή ενός ειδικά διαμορφωμένου λεωφορείου για τη Διμοιρία Ηρακλείου ,η αναγκαιότητα προμήθειας σύγχρονου ψηφιακού συστήματος επικοινωνιών και αντικατάσταση του παλαιάς τεχνολογίας αναλογικού, η ενίσχυση σε προσωπικό υπηρεσιών υπαίθρου που δεν ενισχύθηκαν κατά τις τελευταίες τακτικές μεταθέσεις, το υγειονομικό θέμα των κρατουμένων στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. που αντιμετωπίσαμε το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διασπορά του ιού εντός αυτών , το ζήτημα της συντήρησης των οχημάτων, η πρότασή μας για τις ηλεκτρονικές επιδόσεις δικαστικών δικογράφων αφού η ψηφιακή αποχή πλέον το επιβάλει ώστε να απεμπλακούμε από ένα πάρεργο δεκαετιών και τέλος μεταφέρθηκε το θέμα της καθυστέρησης από την πλευρά της  υπηρεσίας η απονομή ηθικών αμοιβών στους συναδέλφους μας που συμμετείχαν στην ένοπλη συμπλοκή με ληστές στο ξενοδοχείο Creta Maris το 2015, όπου με ρίσκο την ζωή τους συνέλαβαν τους δράστες. 

Ο κ. Αρχηγός, αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγησή τους ενώ μας ενημέρωσε αναλυτικά για το χρονοδιάγραμμα του Αρχηγείου το οποίο ήδη κινείται προς ικανοποίηση της πλειοψηφίας των δίκαιων αιτημάτων μας έχοντας λάβει υπόψιν του και τα σχετικά μας υπομνήματα. 

Η Ένωσή μας θα συνεχίσει τις επαφές με την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας, ενώ παράλληλα θα ενδιαφέρεται και για την ασφάλεια των συμπολιτών μας.  
Mε εκτίμηση,
Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Yπαλλήλων N. Ηρακλείου.

 

Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Γιώργος Πικράκης          Χρήστος Αναμουρλού

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την 44χρονη Γλυκερία...

Ηράκλειο: Βρέθηκε νεκρός στο χωράφι από την κόρη του

Ανακαλύφθηκε μοναδικό στον κόσμο λουλούδι της Ελλάδας που μυρίζει σαν…ψόφιο έντομο

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Θλίψη για το θάνατο του αγαπητού δασκάλου Νίκου Χριστινίδη

Ο Νίκος Χριστινίδης σε παλαιότερη φωτογραφια

Η Κρήτη, το Ηράκλειο και οι Αρχάνες αποχαιρετούν μια εξέχουσα προσωπικότητα της εκπαίδευσης αλλά και μελετητή τη ιστορίας του τόπου μας και λαογράφο, το δάσκαλο Νίκο Χριστινίδη που άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή.

Ο Νίκος Χριστινίδης που δίδαξε γενιές και γενιές μαθητών, αφήνει πίσω του πλούσιο έργο καθώς σύμφωνα με την καθηγήτρια κ.Τασούλα Μαρκομιχελάκη, υπήρξε πολυγραφότατος μελετητής, από τη γενιά εκείνη των δασκάλων που ήταν ταυτόχρονα ερευνητές της ιστορίας και της λαογραφίας του τόπου τους, και τις αποτύπωναν σε σειρά βιβλίων πολύτιμων για τη διάσωση του πολιτισμού της γενέτειράς τους και της ευρύτερης περιοχής.

Η κ. Μαρκομιχελάκη σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Έφυγε σήμερα από τούτη τη ζωή ένας ευπατρίδης, ένας καλός συγγενής, ένας φίλος των γονιών μου και δικός μας σύντεκνος: ο δάσκαλος Νίκος Χριστινίδης, ένας «ακραιφνής Αρχανιώτης», όπως ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του.

Πολυγραφότατος μελετητής, από τη γενιά εκείνη των δασκάλων που ήταν ταυτόχρονα ερευνητές της ιστορίας και της λαογραφίας του τόπου τους, και τις αποτύπωναν σε σειρά βιβλίων πολύτιμων για τη διάσωση του πολιτισμού της γενέτειράς τους και της ευρύτερης περιοχής.

Γι’ αυτό θέλω να τον αποχαιρετήσω με τους πρώτους στίχους μιας σύντομης αρχανιώτικης ρίμας, η οποία αφηγείται την πορεία μιας ψυχής που μόλις εγκατέλειψε τα εγκόσμια. Ο άγνωστος ποιητής αρχίζει με την ευχή να ήταν όλες οι μέρες σαν την Κυριακή, γιατί τότε οι ναοί είναι ανοιχτοί και γεμάτοι από την παρουσία των θείων προσώπων. Και δεν μπορεί να μη σκεφτεί κανείς τι ευλογία είναι για τον αείμνηστο Νικόλαο (που τόσο είχε υπηρετήσει την τοπική του Εκκλησία, ως επίτροπος στους ναούς των Αρχανών), και τι θεία παρηγορία για τους δικούς του, να αποδημήσει μια τέτοια βαρύνουσα ημέρα.

«Το τροπάρι τση Κυριακής και το κριτήρι τση ψυχής»

Σαν την Αγία Κυριακή να ’ταν οι μέρες όλες,

που λειτουργούντ’ οι εκκλησές με τόση παρουσία.

Αγία μου Τριάδα μου κι Αγιά μου Πελαγία

κι αξίωσε τω Χριστιανώ την άνω Βασιλεία.

Κάθε ψυχή του Χριστιανού έχει παρηγορία,

που τηνε πάνε την ψυχή στο φοβερό κριτήρι,

τον ποταμό τον πύρινο, τση τρίχας το γιοφύρι,

απού κρατούν τη ζυγαριά Αγγέλοι και ζυάζουν

τα κρίματα, τα σφάλματα εκεί τα λογαριάζουν. …

Το τραγούδι αντλώ από μία συλλογή λαογραφικής ύλης των Αρχανών (νομός Ηρακλείου), που μπορεί να μην ήταν δική του, ωστόσο ο ίδιος συνέβαλε καθοριστικά στην έκδοσή της, ως πρόεδρος τότε του περίφημου «Μορφωτικού Συλλόγου» της κωμόπολης (στην ηλικία ακριβώς που βρισκόταν στις δύο παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τον αποτυπώνουν μέσα στην άλλη μεγάλη του αγάπη, τη σχολική τάξη). Παραθέτω και τον δικό του Πρόλογο στο βιβλίο, επειδή δείχνει εναργώς την πίστη του στη σπουδαιότητα τέτοιων εκδοτικών εγχειρημάτων, για τα οποία τόσο πάσχιζε.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρω ότι τα τελευταία χρόνια ο Νίκος Χριστινίδης ήταν πολύ ενεργός στο Facebook (η τελευταία του ανάρτηση έγινε το πρωί της Κυριακής 13/9, λίγο πριν φύγει για το νοσοκομείο, και ενώ ήταν ήδη άρρωστος), με συχνές και πολύ αξιόλογες δημοσιεύσεις σχετικές με τα ενδιαφέροντά του.

Ας είναι αναπαυμένος εν κόλποις Αβραάμ".

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αλλάζουν όλα για τους οδηγούς στην πολυσύχναστη λεωφόρο

Ηράκλειο: Τραγικός θάνατος για γυναίκα μέσα σε αποθήκη!

ESPA BANNER