Κρήτη

Ηράκλειο

Με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, ο Πρωθυπουργός (φωτογραφίες)

τσίπρας αρχιεπίσκοπος

Στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε ο πρωθυπουργός έγινε η συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο, νωρίτερα σήμερα, αν και το πρόγραμμα προέβλεπε τετ α τετ των δύο ανδρών στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

τσίπρας αρχιεπίσκοπος

τσίπρας αρχιεπίσκοπος, by renas

Η συνάντηση έγινε σε θερμό κλίμα, παρουσία των Μητροπολιτών Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ.Γεράσιμου και Γορτύνης & Αρκαδίας κ.κ. Μακάριου.

τσίπρας αρχιεπίσκοπος

τσίπρας αρχιεπίσκοπος, by renas

Ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για το Λασίθι, τελευταίο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στην Κρήτη, με επισκέψεις σε 'Αγιο Νικόλαο και Κριτσά.

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά