Κρήτη

Ηράκλειο

Με το προεδρείο της Ένωσης Philoxenia συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου

Φιλοξένια

Με τη διοίκηση της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων ν. Ηρακλείου Philoxenia συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Εύη Αποστολάκη και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτισμού Κώστας Τριγώνης.
 
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γ. Χριστοδουλάκης, η Αντιπρόεδρος Π. Χατζημαρκάκη και η Γενική Γραμματέας Στ. Τσακωνίκου έθεσαν στον Δήμαρχο όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, όπως είναι τα μεγάλα έργα ανάπτυξης και υποδομών, ζητήματα καθημερινότητας, αστυνόμευσης, καθαριότητας, ηχορύπανσης, κλπ.
 
Ο Δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης από την πλευρά του, ενημέρωσε τα μέλη της Ένωσης για τις εξελίξεις που υπάρχουν, τις θέσεις και τις δυνατότητες της Δημοτικής Αρχής, ενώ και οι δυο πλευρές συμφώνησαν σε μια στενότερη συνεργασία, με στόχο την ενίσχυση του Brand Name του Μαλεβιζίου και των τουριστικών προοπτικών του Δήμου.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Άγιος Μύρωνας: Αναστάτωση από τα κρούσματα κορωνοϊού - Τι θα γίνει με το πανηγύρι

άγιος μύρωνας

Iδιαίτερη ανησυχία επικρατεί στον Αγιο Μύρωνα Ηρακλείου, με επιβεβαιωμένα πολλά, κρούσματα κορωνοϊού στο χωριό.

Την Κυριακή 25 Ιουλίου τελέστηκε κανονικά η Θεία Λειτουργία, την οποία παρακολούθησαν εκτός των κατοίκων, και πιστών από το Ηράκλειο και την αμέσως επόμενη ημέρα, βρέθηκε θετικός ο ιερέας, ο οποίος έκτοτε, βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του.

Το ekriti επικοινώνησε με τον Επίσκοπο Κνωσού και Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτη κ. Πρόδρομο Ξενάκη ο οποίος δήλωσε ότι μετά το κρούσμα στον ιερέα έγινε απολύμανση του ιερού ναού, των γραφείων και των αποθηκευτικών χώρων, καθώς και των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του, δηλαδή τους ψάλτες και τους επιτρόπους.

Σημερα Τρίτη (3/8) το πρωί στον Αγιο Μύρωνα θα βρεθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από τις 09.00 έως τις 13.00, προκειμένου να γίνουν rapid test στους κατοίκους και να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς.

Ερωτηματικό τι θα γινει με το πανηγύρι

Την ίδια ώρα προβληματισμός επικρατεί για το τί θα γίνει με το πανηγύρι του Αγίου Μύρωνα στις 8 Αυγούστου, που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πολλούς επισκέπτες.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Επίσκοπος Κνωσού είπε ότι η Αρχιεπισκοπή θα εφαρμόσει τις όποιες οδηγίες των ειδικών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου, έδωσε άδεια για τη διενέργεια εμποροπανήγυρης με πάγκους και σύμφωνα με τα μέτρα που ισχύουν στις λαϊκές αγορές, στις 7 και 8 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσελέντης στο Ράδιο Κρήτη: Παραμορφώνεται το έδαφος στο νησί- Να ελεγχθούν όλα τα κτίρια

Κρήτη: Τον βρήκαν νεκρό σε μονοπάτι στην Αγία Ρουμέλη

Κρήτη - τουρισμός: Πώς "έκλεισε" ο Ιούλιος - Τα μηνύματα για τον Αύγουστο