Κρήτη

Ηράκλειο

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: "Με μετακινήσεις αναισθησιολόγων οι εφημερίες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου"

Αναισθησιολόγος

Ανακοίνωση για τις μετακινήσεις αναισθησιολόγων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, στην οποία κάνει λόγο για "μπαλώματα" στις χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων δομών υγείας

Η ανακοίνωση:

"Με μετακινήσεις και περαιτέρω αύξηση της εντατικοποίησης της δουλειάς του ελλιπούς υγειονομικού προσωπικού «μπαλώνονται» ακόμη μια φορά χρόνιες ελλείψεις των δημόσιων δομών υγείας.

Με πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ μετακινούνται αυτή την εβδομάδα 4 αναισθησιολόγοι του ΠΑΓΝΗ και 3 αναισθησιολόγοι του ΓΝ Χανίων στο ΓΝ Ρεθύμνου για πραγματοποίηση εφημεριών. Σε μετακινήσεις υποχρεώνονται και παθολόγοι εδώ και ένα μήνα για την κάλυψη εφημεριών στο ΤΕΠ του ΓΝ Αγίου Νικολάου (μετά τις αναστολές δύο γενικών γιατρών).

Ενώ η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ γνώριζε εδώ και καιρό το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του αναισθησιολογικού τμήματος του ΓΝ Ρεθύμνου, το οποίο οξύνθηκε περαιτέρω κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δεν φρόντισε εγκαίρως να το στελεχώσει πλήρως με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, δίνοντας και κίνητρα αγόνων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε θέσεις για τις οποίες δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον.

Η συστηματική υπέρβαση του πλαφόν των εφημεριών για την κάλυψη των μονάδων κορονοϊού, των εμβολιαστικών κέντρων κοκ. και οι συνεχείς μετακινήσεις από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας προς τα νοσοκομεία ή μεταξύ νοσοκομείων διαφορετικών νομών, σε συνδυασμό με την περικοπή ρεπό και την αναστολή αδειών, εξουθενώνουν το ανεπαρκές (αριθμητικά) ιατρικό προσωπικό.

Από την άλλη, οι μετακινήσεις προκαλούν προβλήματα στη λειτουργία των ήδη υποστελεχωμένων τμημάτων.

Συγκεκριμένα, οι μετακινήσεις αναισθησιολόγων του ΠΑΓΝΗ στο ΓΝ Ρεθύμνου -σε συνδυασμό με τη μείωση του νοσηλευτικού προσωπικού του εν λόγω τμήματος (μετά από 8 πρόσφατες συνταξιοδοτήσεις/μετακινήσεις)- θα εμποδίσει την επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων, καθυστερώντας τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών.

Ενώ στις λίστες χειρουργείου του ΠΑΓΝΗ συμπεριλαμβάνονται πάνω από 5400 ασθενείς, ακόμη λειτουργούν μόνο 6 από τις 10 χειρουργικές αίθουσες γενικής αναισθησίας, τα 5 από τα 21 (μη τραυματικά) χειρουργικά τραπέζια στην Ορθοπεδική, 9 από τα 17 στη Χειρουργική Ογκολογική.

Ανάλογη μετακίνηση αναισθησιολόγου από το Βενιζέλειο στο ΓΝ Ρεθύμνου πέρυσι δημιούργησε πρόβλημα στα προγραμματισμένα χειρουργεία.

Η υποστελέχωση και το «μπάλωμα» των κενών με περιπλανώμενους υγειονομικούς είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής κρατικής υποχρηματοδότησης της υγείας. Η προσπάθεια ελαχιστοποίησης του κόστους έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στους ίδιους τους υγειονομικούς όσο και στην ποιότητα περίθαλψης των ασθενών.

Διεκδικούμε:

Πλήρη στελέχωση των αναισθησιολογικών τμημάτων, και -γενικά- όλων των τμημάτων των δημόσιων δομών υγείας με το απαραίτητο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικό

Άμεση επαναπροκήρυξη με κίνητρα αγόνων για την προσέλκυση και παραμονή γιατρών σε θέσεις για τις οποίες δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον

να σταματήσουν οι μετακινήσεις εργαζομένων μεταξύ τμημάτων και δομών

καμία υπέρβαση στο πλαφόν των εφημεριών

άμεση επαναφορά της πλήρους λειτουργίας των τακτικών χειρουργείων

Παλεύουμε για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, πλήρως στελεχωμένο με μόνιμο προσωπικό, που να παρέχει υπηρεσίες στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρέθυμνο: Διαψεύδει η διοίκηση του νοσοκομείου ότι κλείνει η παθολογική κλινική

Διοίκηση Νοσοκομείου Ρεθύμνου: Η ΜΕΘ λειτουργεί κανονικά

 

 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Πόσοι πολίτες έχουν εμβολιαστεί

εμβολιο

Με την ανησυχία να κορυφώνεται τόσο με αφορμή τους 5 θανάτους μέσα σε ένα 24ωρο από επιπλοκές του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Κρήτης, όσο και με την αύξηση των κρουσμάτων, οι εμβολιασμοί στα κέντρα του νησιού συνεχίζονται. 

Αναλυτικά τα στοιχεία:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 415.948 (χθες έγιναν 2.395), την πρώτη δόση έκαναν 199.587 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 190.037, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 44.036 πολίτες.

Στην ΠΕ Χανίων το σύνολο των εμβολιασμών είναι 233.438 (χθες έγιναν 1.342), τουλάχιστον μία δόση έκαναν 113.438, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 106.459, ενώ την αναμνηστική δόση έκαναν 22.171 πολίτες.

Στην ΠΕ Ρεθύμνου το σύνολο των εμβολιασμών είναι 112.777 (χθες έγιναν 690), την πρώτη δόση έκαναν 55.715, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 52.277 και την αναμνηστική δόση έκαναν 11.475 πολίτες.

Στην ΠΕ Λασιθίου το σύνολο των εμβολιασμών ειναι 120.106 (χθες έγιναν 815), την πρώτη δόση έκαναν 59.120 πολίτες, το σύνολο των ολοκληρωμένων εμβολιασμών είναι 56.590, ενώ την αναμνητισκή δόση έκαναν 14.425 πολίτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο - Ιερός Ναός Αγίου Τίτου: Ξεκινούν εργασίες συντήρησης

Κρήτη: "Καμπάνες" σε υπαλλήλους κρεοπωλείων για μη χρήση μάσκας

Επιχειρηματίας αγνοείται εδώ και ένα χρόνο – Η σύντροφος του μιλάει για αρπαγή

ESPA BANNER