Κρήτη

Ηράκλειο

Μαθήτριες του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου βραβεύτηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση Εκπαιδευτικών

Βράβευση μαθητριών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών που διακρίθηκαν στον 38ο Πανελλήνιο/ 66ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εκπαιδευτικών (Europe at School).

Μαθητές από την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν με γραπτό δοκίμιο, λογοτεχνικό κείμενο, ταινία μικρού μήκους, μουσικό κομμάτι, ζωγραφική, ψηφιδωτό και γενικά με κάθε μορφής καλλιτεχνική έκφραση και έδωσαν την δική τους οπτική για το πώς ο πολιτισμός μπορεί να αποτελέσει «πεδίο συμφιλίωσης και αποδοχής της ετερότητας των λαών».

 

Βράβευση μαθητριών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου
Βράβευση μαθητριών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Ανάμεσα στις δημιουργίες των μαθητών ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν το διήγημα της Χριστίνας Φραγκιαδάκη, μαθήτριας της Α΄ Τάξης, με τίτλο «Μια πραγματική φιλία» και το ποίημα της Αμαλίας Μπελενιώτη, μαθήτριας Γ΄ Τάξης, με τίτλο «5 Γράμματα».

Για την παραλαβή του Βραβείου η μαθήτρια Χρ. Φραγκιαδάκη με την υπεύθυνη εκπαιδευτικό Μ. Φιολιτάκη ταξίδεψαν στην Αθήνα και είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μια λαμπρή τελετή βράβευσης, στην οποία συμμετείχαν Φορείς της Πολιτείας, Πρόξενοι ευρωπαϊκών χωρών στην Ελλάδα και εκπρόσωποι της Ελλάδας σε ευρωπαϊκές χώρες, διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί αλλά και εκπαιδευτικοί και μαθητές από ελληνικά σχολεία του εσωτερικού και του εξωτερικού.

 

Βράβευση μαθητριών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου
Βράβευση μαθητριών του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κ. Μαρία Φιολιτάκη, φιλόλογος του 11ου Γυμνασίου, «τόσο η διάρκεια της προετοιμασίας όσο και η συμμετοχή στην τελετή Βράβευσης ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες, ιδίως από τη στιγμή που επρόκειτο για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό.»

Η Δ/νση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 11ου Γυμνασίου Ηρακλείου συγχαίρουν τις μαθήτριες για την επιτυχία και τη διάκρισή τους.

Τέλος, απευθύνουμε ευχαριστίες προς την ANEK LINES & BLUESTAR FERRIES για την υποστήριξή τους στη μετακίνηση της μαθήτριας, του γονέα και της συνοδού εκπαιδευτικού στην Αθήνα για την τελετή βράβευσης.

 

Κρήτη

Κρήτη- κορωνοϊός: 66 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Συνολικά 66 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε για την Κρήτη ο ΕΟΔΥ σήμερα Κυριακή 16/05, σε συνολικά 1.262 κρούσματα που εντοπίστηκαν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την  ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης οι περισσότερες νέες εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μολύνσεις του ιού, 38 δηλαδή, ανιχνεύθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

12 νέα κρούσματα  ανιχνεύθηκαν στα Χανιά, 14 στο Ρέθυμνο και μόνο 2 στο Λασίθι.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Κρήτη: Νέα θρόμβωση παρουσίασε ο 35χρονος που εμβολιάστηκε με Astrazeneca

Τζανάκης: Τον Ιούλιο θα έχουμε ανοσία της τάξεως του 50% αν συνεχιστούν οι εμβολιασμοί

Χιλιάδες self test σήμερα για μαθητές και εργαζόμενους - Για ποιους είναι υποχρεωτικό