Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Στη Βουλή τα προβλήματα των Εμπόρων του Κρουσώνα

Χάρης Μαμουλάκης

Με Κοινοβουλευτική Αναφορά προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης καταθέτει την επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κρουσώνα με θέμα την αύξηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κρουσώνα ζητάει τη λήψη μιας δέσμης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων από την Κυβέρνηση που αφορά στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

«Οι μικρές τοπικές οικονομίες, αποτελούν αναπόσπαστα κομμάτια της πραγματικής οικονομίας της χώρας μας και είναι αυτές που δίνουν τον ρυθμό της αναπτυξιακής προοπτικής σε κάθε σημείο της Ελλάδας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Εάν δεν υποστηριχθούν άμεσα και αποτελεσματικά, με ουσιαστικά μέτρα και παρεμβάσεις, καταρρέουν. Και μαζί τους καταστρέφεται ένα από τα πιο ενεργά τμήματα ​της κοινωνίας μας, δημιουργώντας ένα ανεξέλεγκτο ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων. Πιέζουμε και θα συνεχίζουμε να πιέζουμε, μέχρι να αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος το «επιτελικό» κράτος των αρίστων του κ. Μητσοτάκη και να δώσει αξιόπιστες λύσεις».

 

Κρήτη

Στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ο Γιώργος Καρτσάκης

Καραμαλάκης - Καρτσάκης

Με τον τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχάλη Καραμαλάκη συναντήθηκε την Τετάρτη 29 Ιουλίου ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, Γιώργος Καρτσάκης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα εξής:

Η υπαγωγή των Αστυνομικών υπηρεσιών του Νόμου Λασιθίου στις υπηρεσίες «παραμεθορίου» προκειμένου να αντιμετωπισθεί η απροθυμία υπηρέτησης στο Νόμο μας και να δοθούν ειδικά κίνητρα στους αστυνομικούς ώστε να καταφέρουμε αρχικά να διατηρήσουμε τον αριθμό των Αστυνομικών που υπηρετούν στον Νομό Λασιθίου και ίσως στο μέλλον να καταφέρουμε να πετύχουμε την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων για να μπορέσουν επιτέλους οι υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και να νιώθει ο πολίτης του Νομού, μεγαλύτερη ασφάλεια.

Την αύξηση των οργανικών θέσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου από 325 στις 375  θέσεις καθώς αναλογεί σε εθνικό επίπεδο ένας αστυνομικό ανά 200 πολίτες και στην Διεύθυνση μας βάση οργανικής δύναμης αναλογεί ένας αστυνομικός ανά 230 πολίτες. 

Την Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου με τουλάχιστον 30 Αστυνομικούς τόσο για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων αλλά και για την ενδεχόμενη στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Νεάπολης με 21 αστυνομικούς. 

Την ενίσχυση με δώδεκα άτομα (μεταθέσεις - αποσπάσεις) για την στελέχωση του Γραφείου Διαβατηριακού Ελέγχου της Υ.Α. Αγίου Νικολάου, για το επικείμενο άνοιγμα των θαλάσσιων συνόρων και την άφιξη Κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή μας.

Την ενίσχυση του Νομού μας με 82 καινούρια αλεξίσφαιρα από 14.000 που θα αγοράσει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς τόσο αναλογούν να λάβει η Διεύθυνση μας βάση της Οργανικής της Δύναμης.

Την αντικατάσταση και των 38 κρανών της Διμοιρίας υποστήριξης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου καθώς αυτά τα αναλώσιμα υλικά είναι πλέον άχρηστα και επικίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών που απαρτίζουν αυτή την ομάδα . 

Την τοποθέτηση εννέα κλιματιστικών και συγκεκριμένα δύο για τον Αστυνομικό Σταθμό του Οροπεδίου Λασιθίου, δύο για την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ένα για το Α.Τ. Αγίου Νικολάου, δύο για το Α.Τ. Ιεράπετρας, δύο για το Αστυνομικό Τμήμα της Σητείας.

Την έγκριση δαπανών για την επισκευή – συντήρηση, σε μέρη των οχημάτων (φάρους, ηχητικά, κ.α) της Δ.Α Λασιθίου

Έξι (6) περιπολικά εκ των οποίων τα τέσσερα να είναι τύπου τζιπ ώστε να στελεχωθεί ο στόλος των υπηρεσιών που περιπολούν τις ορεινές και δύσβατες περιοχές του Νομού μας 

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αποδοχή Δωρεάς του οικοπέδου που έχει παραχωρηθεί από ιδιώτες στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την Δημιουργία του Αστυνομικού Μεγάρου Αγίου Νικολάου . Επίσης την άμεση μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας και του Α.Σ. Οροπεδίου σε άλλο κτίριο λόγο ακαταλληλότητας των ήδη υπάρχων.

Την εκπαίδευση των Διαχειριστών της Δ.Α Λασιθίου στην νέα διαδικασία όπου ορίζετε πρωτεύοντα διατάκτης, ο Διευθυντής.

Την δημιουργία Πρατηρίου Καυσίμων, για τα περιπολικά, στον αύλιο χώρο των φυλακών Νεάπολης.

Ο Αρχηγός με ενδιαφέρον άκουσε τα όσα ειπώθηκαν και μας ενημέρωσε ότι θα αποστείλει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα ικανοποιητικό αριθμό αλεξίσφαιρων και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για την κάλυψη των αναγκών των αστυνομικών της Κρήτης . Επίσης θα φροντίσει επισπευτούν οι διαδικασίες για την ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου Αγίου Νικολάου και για την μεταστέγαση του Α.Τ. Σητείας. Τέλος εξέφρασε θετικά την διάθεση του να εξετάσει άμεσα τα αιτήματα μας και να αποδώσει λύσεις στα προβλήματα που του τέθηκαν.