Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Παραχωρούν σε ιδιώτες τον αερολιμενικό έλεγχο της χώρας

χάρης μαμουλάκης

Με αφορμή τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη για την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Εδώ και δεκαετίες, ο αερολιμενικός έλεγχος της χώρας μας πραγματοποιείται από έναν υπεύθυνο και αξιόπιστο κρατικό φορέα, όπως άλλωστε γίνεται σε όλον τον κόσμο, ακόμα και στην καρδιά του φιλελευθερισμού, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σήμερα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή λόγω και της πανδημίας του Covid 19, η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αλλάξει αυτόν τον διεθνή κανόνα και να καταργήσει το τόσο σημαντικό έργο. Γιατί άραγε; Ποιοι ωφελούνται από την απουσία κρατικών αρχών και ελέγχων στα αεροδρόμια; Ο αρμόδιος Υπουργός, όσο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, οφείλουν να δώσουν πειστικές εξηγήσεις».

Κρήτη

Ηράκλειο

Θετικός στον κορωνοϊό 47χρονος στο Ηράκλειο

Κορωνοϊός

Σε κατ'οίκον περιορισμό βρίσκεται από τη Δευτέρα (19/10) ένας 47χρονος άνδρας στο Ηράκλειο ο οποίος διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Ο 47χρονος αποτελεί το νέο κρούσμα που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από τον ΕΟΔΥ για την ΠΕ Ηρακλείου. 

Ο 47χρονος προσήλθε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο και αφού υποβλήθηκε στο σχετικό τεστ, ενημερώθηκε στη συνέχεια ότι είναι θετικός.

Οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρειάζεται νοσηλεία και γι' αυτό αποφασίστηκε να παραμείνει σε κατ'οίκον απομόνωση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του ekriti.gr χθες στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, τα αρνητικά δείγματα που είχαν ληφθεί από ύποπτα κρούσματα, έφτασαν περίπου τα 40.