Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Καμιά περικοπή στα οφειλόμενα αναδρομικά των συνταξιούχων

χάρης μαμουλάκης

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου και μέλους της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής Χάρη Μαμουλάκη, σχετικά με τις φημολογούμενες περικοπές των αναδρομικών των συνταξιούχων:

«Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων, τα οποία έρχονται σε συνέχεια δηλώσεων του Υπουργού Οικονομικών, η Κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει την περικοπή των οφειλόμενων αναδρομικών ποσών των συνταξιούχων, στην περίπτωση της άμεσης και εφάπαξ καταβολής τους. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Σε καμία περίπτωση. Υπενθυμίζουμε ότι πρόκειται για περικοπές που έγιναν το 2012 από τον κ. Βρούτση, για χρήματα που πρέπει να επιστραφούν στο ακέραιο στους συνταξιούχους. Η παρούσα μάλιστα χρονική συγκυρία, κατά την οποία το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν βρίσκεται σε ισχύ, αποτελεί την χρυσή ευκαιρία για να εκπληρώσει η Πολιτεία το καθήκον της και να επιστρέψει χρήματα που η ίδια κράτησε από τους συνταξιούχους. Ας μην χάνει λοιπόν χρόνο η Κυβέρνηση της ΝΔ και ας φροντίσει να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία εις βάρος αδύναμων οικονομικά συμπολιτών μας. Άμεσα!».

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Δυσοσμία από λύματα σε γειτονιά του Ηρακλείου - Έκκληση στη ΔΕΥΑΗ

λυματα

Με την ανυπόφορη οσμή των λυμάτων που έχουν κατακλύσει τη γειτονιά τους ζουν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι των οδών Ηρακλή και Κολοκοτρώνη, στην περιοχή Κορώνι Μαγαρά.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στο Ράδιο Κρήτη και στο ekriti.gr, η ΔΕΥΑΗ δεν ανταποκρίνεται στις τηλεφωνικές κλήσεις των πολιτών οι οποίοι προσπαθούν να ενημερώσουν την δημοτική επιχείρηση για το πρόβλημα, ώστε συνεργείο να μεταβεί στο σημείο και να αποκαταστήσει το πρόβλημα.

"Είναι αφόρητη η κατάσταση, δεν απαντούν δυστυχώς στα αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα που κάνουμε στη ΔΕΥΑΗ, με συνέπεια να μην μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας, ή να ανοίξουμε το παράθυρό μας. Κάνουμε έκκληση στην δημοτική επιχείρηση να στείλει τεχνικούς στην γειτονιά μας", ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δημότες.

(Φωτογραφία αρχείου)