Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Η συνεισφορά του Κρουσώνα στην Εθνική Αντίσταση είναι αδιαμφισβήτητη

Χάρης Μαμουλάκης

Δήλωση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ν. Ηρακλείου και Αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χάρη Μαμουλάκη:

«Με έκπληξη, αλλά και θλίψη, παρακολουθώ την προσπάθεια σπίλωσης της σπουδαίας ιστορικής παρακαταθήκης του Κρουσώνα, την απόπειρα διαστρέβλωσης της ίδιας της ιστορίας της Κρήτης, με αφορμή την ανακήρυξη της 10ης Μαΐου ως Ημέρα Ευρωπαϊκής Ειρήνης από την Περιφέρεια Κρήτης.

Η συνεισφορά του Κρουσώνα στην Εθνική Αντίσταση κατά των Γερμανικών κατοχικών δυνάμεων – και όχι μόνο – είναι αδιαμφισβήτητη και τεκμηριωμένη πολλάκις, με πλήθος αναφορών και ντοκουμέντων. Ο βαρύς φόρος αίματος που πλήρωσαν οι Κρουσανιώτες για την ελευθερία, είναι καταγεγραμμένος και αποδεδειγμένος. Τα κατορθώματα των Αντιστασιακών Ομάδων και των ανταρτών του χωριού, επίσης. Όσοι ιδεοληπτικοί και ανιστόρητοι επιχειρούν να κερδίσουν λίγα λεπτά δημοσιότητας με αυτές τις μεθόδους, καλά θα κάνουν να αναζητήσουν άλλους τρόπους. Αυτές οι απόπειρες στοχοποίησης πέφτουν στο κενό και εκθέτουν τους εμπνευστές τους. Τον Κρουσώνα και τους κατοίκους τους, ούτε καν τους αγγίζουν».

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 605 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα στις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, από την έναρξη της πανδημίας.

Στην Κρήτη το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 9 νέα κρούσματα και συγκεκριμένα: 3 στο Λασίθι, 2 στο Ηράκλειο, 2 στο Ρέθυμνο και 2 στα Χανιά.

Δείτε την ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σουρβίνος στο Ράδιο Κρήτη: Μας προβληματίζουν οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού

ΦΕΚ - Κορωνοιός: Τα νέα μέτρα έως την 1η Φεβρουαρίου

- Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ουρές, χωρίς αποστάσεις, έξω από τα καταστήματα (φωτο)