Κρήτη

Ηράκλειο

Μαμουλάκης: Έρχεται νέο χαράτσι για τους καταναλωτές ηλεκτρισμού

Μαμουλακης

Τις αυξήσεις που θα προκύψουν στους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με το νέο χαράτσι που σχεδιάζει η Κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς και τη διαμόρφωση όρων άνισου ανταγωνισμού για τις επενδύσεις σε ΑΠΕ, με «μεταρρύθμιση» που περιλαμβάνεται στο «Ελλάδα 2.0», αναδεικνύουν με Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, 46 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου και του αν. Τομεάρχη Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Βουλευτή Ηρακλείου, Χάρη Μαμουλάκη.

Οι Βουλευτές τονίζουν ότι, ενώ το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας έχει αυξηθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019 και ενώ οι καταναλωτές έχουν επιβαρυνθεί από την επιβολή πράσινου τέλους στην κατανάλωση πετρελαίου κίνησης (diesel) από 01.01.2021, η κυβέρνηση σχεδιάζει νέα επιβάρυνση των καταναλωτών με νέο έσοδο για τον Ειδικό Λογαριασμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας - ΕΛΑΠΕ, εν μέσω μάλιστα πανδημίας. Επισημαίνουν επιπλέον, ότι η σχετική πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0» αποσκοπεί στον διαχωρισμό του ΕΛΑΠΕ σε «κακό» και «καλό», παλιό και νέο Λογαριασμό, δημιουργώντας de facto, συνθήκες άνισου ανταγωνισμού, καθώς οι νέοι επενδυτές θα υπάγονται στο νέο, υγιή, ΕΛΑΠΕ, ενώ ο παλιός θα λειτουργεί περίπου ως «bad bank».

Τονίζουν επίσης το ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παραιτείται από την υποχρέωση να διατηρήσει ισορροπημένο τον σημερινό ΕΛΑΠΕ, ώστε να αποζημιώνει τους παραγωγούς που υπάγονται σε αυτόν.

Ζητούν τέλος να πληροφορηθούν εάν το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σκοπεύει να επιβαρύνει τους καταναλωτές με άλλο ένα τέλος για να καλύψει τα κενά και τα λάθη της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εάν το σχέδιο «καλού» και «κακού» ΕΛΑΠΕ έχει την έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού και ζητούν να κατατεθεί η επίσημη επικοινωνία του ΥΠΕΝ με τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση της οποία η χώρα αιτείται την δημιουργία δεύτερου λογαριασμού, και ειδικού τέλους για την αποπληρωμή του, για την εξυπηρέτηση των παραγωγών ΑΠΕ και ΣΥΘΥΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο "μικροσκόπιο" της ΑΑΔΕ οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τύπου AirBnb

Κρήτη: Συνεχίστηκαν οι έλεγχοι - "Έπεσαν" πρόστιμα

Κρήτη: Νεκρός στο αυτοκίνητό του ο Διοικητής

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: "Έσβησε" μόνη - Την αναζητούσαν οι γείτονες

Βοήθεια ζήτησε η ηλικιωμένη.jpg

Τον θάνατο βρήκε μέσα στο σπίτι της, μία 89χρονη γυναίκα, σε χωριό του Δήμου Μυλοποτάμου.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε μόνη, μάλιστα οι γείτονες, με τους οποίους έκανε παρέα, την έψαχναν τρεις ημέρες μέχρι που τη βρήκαν χωρίς τις αισθήσεις της, χθες το απόγευμα. Κάλεσαν το ΕΚΑΒ και διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Φως στα ακριβήα αίτια θανάτου, θα ρίξει η νεκροψία, νεκροτομή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Θλίψη για τον γνωστό καλλιτέχνη - Σπαρακτικά τα μηνύματα των φίλων του

Κρήτη - καιρός: Νεφώσεις και ζέστη σήμερα Σάββατο (βίντεο)