Κρήτη

Ηράκλειο

Μαγεύουν τα γλυπτά από άμμο στην Αμμουδάρα (φωτογραφίες)

αμμος

Μαγεύουν τα γλυπτά στην άμμο που φιλοτεχνούν οι καταξιωμένοι γλύπτες  Μανώλης Χαρκούτσης, Yuriy Mysko και Lyudmyla Mysko, στην Αμμουδάρα, στο πρώτο στην Ελλάδα Φεστιβάλ Γλυπτικής στην άμμο!
 
Το πρωτοποριακό για την χώρα μας, πιλοτικό φεστιβάλ, έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θεατές, οι οποίοι καθημερινά παρακολουθούν την πορεία της δουλειάς των καλλιτεχνών, πειραματιζόμενοι ταυτόχρονα και με δικές τους δημιουργίες. Καθώς αποκαλύπτονται σταδιακά τα εντυπωσιακά γλυπτά, το ύψος των οποίων αγγίζει τα 3 μέτρα, οι επισκέπτες διαπιστώνουν την υψηλή τεχνική των καλλιτεχνών, αλλά και τις δυσκολίες που έχει η γλυπτική στην άμμο. Ταυτόχρονα όμως, το Φεστιβάλ έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και των εθνικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία σε καθημερινή βάση προβάλλουν την Αμμουδάρα και το Μαλεβίζι γενικότερα, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
 

αμμος

αμμος, by gpapadakis

Ο Δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε ξανά στο χώρο της παραλίας του Ξηροποτάμου, στοι ύψος της κεραίας της ΕΡΤ και σε δηλώσεις του τόνισε: «Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το αποτέλεσμα, αλλά είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και το γεγονός ότι ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθεια των καλλιτεχνών και υποστήριξε με την παρουσία του το φεστιβάλ, το οποίο να είστε βέβαιοι ότι θα καθιερωθεί εδώ στην Αμμουδάρα.
Θα ήθελα για μια ακόμα φορά να συγχαρώ τον Μανώλη Χαρκούτση, τον Yuriy Mysko, την Lyudmyla Mysko και τον Emmanouil Myskoκαι να τους ευχαριστήσω για την εξαιρετική ευκαιρία προβολής που δίνουν στον τόπο μας. Να συγχαρώ επίσης τον Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου μας Κώστα Τριγώνη, τον Αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, την Πρόεδρο της ΜΑΕΔΗΜ Εύη Αποστολάκη και τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Γαζίου Γιάννη Κοτσυφό για την πολύ καλή δουλειά που έκαναν».

αμμος

αμμος, by gpapadakis

 

αμμος

αμμος, by gpapadakis

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται την Παρασκευή 12 Αυγούστου και η είσοδος για όλους είναι ελεύθερη.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - καταγγελία: Κλείνει δημοτικό σχολείο (που άνοιξε σήμερα) λόγω έργων

σχολικη αιθουσα

Είναι από τις στιγμές που δεν ξέρεις αν πρέπει να κλάψεις ή να γελάσεις με τον προγραμματισμό των έργων στο Ηράκλειο.

Κι αυτό γιατί το Δημοτικό Σχολείο στο Βενεράτο - το οποίο άνοιξε σήμερα για τους μαθητές και τους δασκάλους μετά την πολύμηνη αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω κορωνοϊού - θα κλείσει (!) για δύο ημέρες λόγω ...έργων που θα εκτελέσει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου... Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει γίνει μέσω διαδικτύου, το σχετικό έγγραφο κοινοποιήθηκε ...αρμοδίως σήμερα.

Τα ερωτήματα βέβαια που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Πως είναι δυνατόν να κλείσει ένα σχολείο που μόλις άνοιξε, ενώ ο δήμος και οι υπηρεσίες του είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα την ευκαιρία να εκτελέσουν τις εργασίες αυτές, χωρίς να χρειαστεί να αναστείλει τις δραστηριότητές του το δημοτικό σχολείο και να αναστατωθούν - για πολλοστή φορά - οι γονείς και οι μαθητές;

Πέρα από ...χρονοδιαγράμματα και άλλα γραφειοκρατικά θέματα που μπορεί να επικαλεστούν οι αρμόδιοι ως δικαιολογία, αναρωτήθηκε κανείς τι σημαίνει αυτό για την ψυχολογία των παιδιών το άνοιξε - κλείσε;

Ρώτησε κανείς τους γονείς που σήμερα το πρωί έστειλαν τα παιδιά τους στο σχολείο και μετά πήγαν στις δουλειές τους, τι θα τα ...κάνουν τις επόμενες ημέρες;

Δείτε την παρακάτω ανάρτηση - καταγγελία που έγινε στο facebook, για το θέμα αυτό: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Η Ένωση Γονέων για το σημερινό άνοιγμα των σχολείων

Ηράκλειο: Απειλές σε βάρος φαρμακοποιών από... οργισμένους γονείς για τα self test!

Κορωνοϊός - Άνοιγμα σχολείων: Σε 3.000 ανέρχονται τα θετικά self test