Κρήτη

Ηράκλειο

Μ. Συντυχάκης: Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό

συντυχακης βουλη.jpg

Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό και υπονόμευση των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας σηματοδοτεί η εκχώρηση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ οικοδομεί πάνω στα θεμέλια που έβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Ανέφερε ότι περιορίζει υποκριτικά την αντιπαράθεση του στο ποσοστό ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ όταν ο ίδιος την είχε δρομολογήσει σε συνεννόηση με το ΤΑΕΙΠΕΔ και τον όμιλο Λάτση για να πωληθεί το 50+1% των μετοχών.

Επεσήμανε τον κίνδυνο της ρύπανσης διότι οι πολυεθνικές δεν ελέγχονται και υπενθύμισε την μόλυνση στον κόλπο του Μεξικό πριν μερικά χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μετατρέπεται σε δολοφονική βάση στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων που υπάρχουν για την ενέργεια και σημείωσε ότι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την καθιστά νούμερο ένα στόχο με ότι κίνδυνος συνεπάγεται για το λαό της Κρήτης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου φέρνει κυκλοφοριακές αλλαγές

εργα δρομος.jpg

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει ότι, στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων», και προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες στους κλάδους (ράμπες εισόδου-εξόδου) του κόμβου αλλά και στην οδό που συνδέει το Καταλαγάρι με τους Κουνάβους, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός των κλάδων και της συνδετήριας οδού του Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020.

 Οι χρήστες της οδού προτείνεται να  ακολουθήσουν εναλλακτικές διαδρομές, οι οποίες είναι:

Α)  Για κίνηση από Ηράκλειο προς Πύργο και  αντίστροφα:  Ηράκλειο – κόμβος Αγ. Σώζοντας – Αρχάνες – Βαθύπετρο – Χουδέτσι- Πύργος και αντίστροφα

Β)  Για κίνηση από Πεζά προς Πύργο και αντίστροφα:  Πεζά – Άγιος Βασίλειος – Χουδέτσι – Πύργος και αντίστροφα

Γ)  Για κίνηση από Πεζά-Κουνάβους προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Πεζά-Κουνάβοι -  κόμβος Αγ. Σώζοντα – Αρχάνες – Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Δ)  Για κίνηση από Ηράκλειο προς Καταλαγάρι και αντίστροφα: Ηράκλειο -  κόμβος Αγ. Σώζοντα – Αρχάνες – Καταλαγάρι και αντίστροφα.

Ε) Για κίνηση από Ηράκλειο προς Κουνάβους-Πεζά και αντίστροφα: Ηράκλειο- κόμβος Αγ. Σώζοντα – Κουνάβοι-Πεζά  μέσω της ΕΟ Κνωσού - Χάρακας , και αντίστροφα.

Για το τμήμα της συνδετηρίου οδού από Καταλαγάρι προς Χουδέτσι, δεν προβλέπεται αποκλεισμός της κυκλοφορίας.

Για την ενημέρωση των οδηγών αλλά και για την τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, προβλέπεται η  τοποθέτηση ρυθμιστικών και πληροφοριακών πινακίδων, τόσο στην περιοχή των έργων, όσο και σε κομβικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή του Ανισόπεδου Κόμβου των Κουνάβων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εγκριθεί με τις 67/2019 και 5/2020 Αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης , θα ισχύσουν από την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες.

Το έργο «Κατασκευή Ανισόπεδου Κόμβου Κουνάβων» εκτελείται από την Περιφέρεια Κρήτης, έχει προϋπολογισμό μελέτης € 6.400.000 και συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΡΗΤΗ 2014-2020».