Κρήτη

Ηράκλειο

Μ. Συντυχάκης: Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό

συντυχακης βουλη.jpg

Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό και υπονόμευση των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας σηματοδοτεί η εκχώρηση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ οικοδομεί πάνω στα θεμέλια που έβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Ανέφερε ότι περιορίζει υποκριτικά την αντιπαράθεση του στο ποσοστό ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ όταν ο ίδιος την είχε δρομολογήσει σε συνεννόηση με το ΤΑΕΙΠΕΔ και τον όμιλο Λάτση για να πωληθεί το 50+1% των μετοχών.

Επεσήμανε τον κίνδυνο της ρύπανσης διότι οι πολυεθνικές δεν ελέγχονται και υπενθύμισε την μόλυνση στον κόλπο του Μεξικό πριν μερικά χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μετατρέπεται σε δολοφονική βάση στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων που υπάρχουν για την ενέργεια και σημείωσε ότι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την καθιστά νούμερο ένα στόχο με ότι κίνδυνος συνεπάγεται για το λαό της Κρήτης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Κρήτη

Στην Κρήτη την Πέμπτη ο Μάκης Βορίδης - Το πρόγραμμά του

Μάκης Βορίδης

Στην Κρήτη μεταβαίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή 1 και 2 Οκτωβρίου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, όπου θα επισκεφτεί τη Σητεία και την Ιεράπετρα και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς, όπως είχε γράψει το ekriti.gr

Στις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σητείας Γιώργο Ζερβάκη και στις 17:00 θα παραβρεθεί στην εκδήλωση «Ελαιά Σητείας- LaSitia A.E.».

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο υπουργός θα έχει στις 10:00 συνάντηση με τον δήμαρχο Ιεράπετρας, Θεοδόση Καλατζάκη και στις 11:00 θα παραβρεθεί σε σύσκεψη με αγροτικούς φορείς της περιοχής στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή».

Ο υπουργός τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκε στην Κάλυμνο και την Κω, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.