Κυριακή 17 ΝΟΕ 2019 15:33
 • Ηρακλειο
  21°C
 • Χανια
  21°C
 • Ρεθυμνο
  20°C
 • Λασιθι
  21°C
Ekriti.gr Logo

Μ. Συντυχάκης: Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό

Μ. Συντυχάκης: Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό

συντυχακης βουλη.jpg

Μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια για το λαό και υπονόμευση των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας σηματοδοτεί η εκχώρηση των υδρογονανθράκων στις πολυεθνικές, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις συμβάσεις έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Κρήτη και στο Ιόνιο.

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ οικοδομεί πάνω στα θεμέλια που έβαλε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως δεν ξέρει τίποτα για το φόνο. Ανέφερε ότι περιορίζει υποκριτικά την αντιπαράθεση του στο ποσοστό ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ όταν ο ίδιος την είχε δρομολογήσει σε συνεννόηση με το ΤΑΕΙΠΕΔ και τον όμιλο Λάτση για να πωληθεί το 50+1% των μετοχών.

Επεσήμανε τον κίνδυνο της ρύπανσης διότι οι πολυεθνικές δεν ελέγχονται και υπενθύμισε την μόλυνση στον κόλπο του Μεξικό πριν μερικά χρόνια. Πρόσθεσε επίσης ότι η χώρα μετατρέπεται σε δολοφονική βάση στο πλαίσιο των οξυμένων αντιθέσεων που υπάρχουν για την ενέργεια και σημείωσε ότι η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας, την καθιστά νούμερο ένα στόχο με ότι κίνδυνος συνεπάγεται για το λαό της Κρήτης.

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη:

Διαβάστε επίσης. . .

Σήμερα, 46 χρόνια μετά, η αιματηρή λήξη της κατάληψης του ΕΜΠ, συμβολίζει τους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας για...
Ο αγώνας των ηρώων του Πολυτεχνείου αποτελεί παρακαταθήκη και διαχρονικό μήνυμα για τις επόμενες γενιές, αναφέρει σε...
Σε εφαρμογή μπήκε το σχέδιο του Δήμου Αγίου Νικολάου για την μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου. Την Πέμπτη το πρωί...