Κρήτη

Ηράκλειο

Μ. Λουμπούνης στο Ράδιο Κρήτη: Δεν ευθύνεται το λιομάζωμα για την διασπορά του κορωνοϊού

λιομάζωμα

Δεν προκύπτουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι υπάρχει αύξηση της διασποράς του κορωνοιού από την διαδικασία του λιομαζώματος σύμφωνα με τα όσα είπε στο Ράδιο Κρήτη ο προιστάμενος της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Λουμπούνης.

Μιλώντας στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή τέτοιων συμπερασμάτων, αφού για να υπάρξει σαφής εικόνα θα πρέπει να ληφθούν υπ όψιν τα στοιχεία ολόκληρης της ελαιοκομικής περιόδου.

Η έλλειψη δεδομένων τα οποία να συσχετίζουν τη συγκομιδή της ελιάς με την αύξηση κρουσμάτων covid 19 φαίνεται και από το γεγονός ότι η ΠΕ Λασιθίου και ο κάμπος της Μεσαράς - δύο περιοχές, κατ’ εξοχήν ελαιοπαραγωγικές - βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες πολύ χαμηλά σε αριθμό κρουσμάτων

Σύμφωνα με τον χάρτη διασποράς και σε ότι αφορά στην ΠΕ Ηρακλείου ο κ. Λουμπούνης είπε ότι αυξημένα κρούσματα καταγράφονται στις αστικές περιοχές, ενώ στο 50% των καταγεγραμμένων κρουσμάτων δεν αναφέρεται επάγγελμα.

Ωστόσο – σύμφωνα με τον κ. Λουμπούνη – το Ηράκλειο βρίσκεται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα σε σύγκριση με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η υπόλοιπη χώρα και η Ευρώπη.

Τις τελευταίες ημέρες στο Ηράκλειο καταγράφονται 85 με 90 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα αυτή την περίοδο ν’ ανέρχονται στα 250.

Ο κ. Λουμπούνης κλείνοντας, απηύθυνε έκκληση για χρήση μάσκας προς όλους, όσοι ασχολούνται με την ελαιοσυλλογή προκειμένου αυτή να ολοκληρωθεί με τον μέγιστο βαθμό ασφάλειας.

Επίσης επέστησε την προσοχή και στην μεταφορά των εργατών στους ελαιώνες, δηλαδή να μην επιβαίνουν στ’ αυτοκίνητα περισσότερα από το επιτρεπτό όριο άτομα.

Ελλάδα

Κορωνοϊός - Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία κατά των self test και των εμβολίων

Κορωνοϊός - Εύοσμος: Πορεία διαμαρτυρίας κατοίκων κατά του σκληρού lockdown

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των self test και των εμβολίων πραγματοποιούν δεκάδες άτομα στο άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου στο πλακόστρωτο της παραλίας, στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το τοπικό grtimes, οι συγκεντρωμένοι που, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν φορούν μάσκα, διαμαρτύρονται για το παρατεταμένο lockdown αλλά και για τη διενέργεια των self test στα σχολεία μοιράζοντας μάλιστα έγγραφα τύπου υπευθύνων δηλώσεων στα οποία αναφέρεται ότι τα self test είναι ιατρική πράξη και δεν συναινούν να την κάνουν τα παιδιά τους.

Υπάρχει ενδεχόμενο στο πλαίσιο της κινητοποίησης να γίνει και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια ομιλίας , κάποιος εκ των συμμετεχόντων αναφερόμενος στα εμβόλια είπε ότι πρόκειται για οργανωμένο σχέδιο “της νέας τάξης πραγμάτων” επικαλούμενος μάλιστα πολλές φορές τα fake news περί μικροτσίπ. Πριν από λίγο οι συγκεντρωμένοι άναψαν και καπνογόνο φωνάζοντας συνθήματα και χειροκροτώντας τον τελευταίο ομιλητή που καλούσε τον κόσμο σε ανυπακοή.

 

Ειδήσεις σήμερα 

Έκπτωτη από τον πρώτο δημόσιο διαγωνισμό για self-tests η εταιρεία Swiss Med

Κεραμέως: Στόχος να ανοίξουν τα Δημοτικά και Γυμνάσια στις 10 Μαΐου