Κρήτη

Ηράκλειο

Λιμενικοί Ανατολικής Κρήτης: Κάλεσμα στα μέλη της να εμβολιαστούν

λιμενικο

Κάλεσμα να εμβολιαστούν, εφόσον το επιθυμούν, απευθύνει προς τα μέλη της η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, δηλώνοντας παράλληλα την αντίθεσή της στον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Η  Ε.Π.Λ.Σ.Α.Κ. παρακολουθώντας τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση  του COVID-19 , για τη θωράκιση της ατομικής και δημόσιας υγείας, καλεί τα μέλη της που επιθυμούν, να προβούν σε εμβολιασμό για την ασφάλεια τους . 
Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε την αντίθεση μας για την υποχρεωτικότητα  σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ΜΜΕ  ,  ότι το επόμενο χρονικό διάστημα εξετάζεται υποχρεωτικότητα  εμβολιασμού στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας .
Το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος , σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί έχει εμβολιαστεί σε ποσοστό 65-70% ,το μεγαλύτερο στα Σ.Α.  
 Λέμε ΝΑΙ στον εμβολιασμό , αλλά ΟΧΙ στην υποχρέωση για αυτό!!!

  Για το Δ.Σ.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                               Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                     
 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                            ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Υπεράριθμοι οι νέοι μαθητές Γυμνασίου - Αναζητούνται αίθουσες!

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Στην αγκαλιά της μητέρας του το λίγων ημερών κοριτσάκι

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη - Μετάλλαξη Όμικρον: Με ήπια συμπτώματα στο σπίτι του, ο ασθενής

Χανιά

Σε καλή κλινική κατάσταση παραμένει στο σπίτι του, ακολουθώντας τις οδηγίες των γιατρών, ο πολίτης που έφθασε στην Κρήτη από την Νότια Αφρική και ταυτοποιήθηκε ως το πρώτο κρούσμα της ματάλλαξης «Όμικρον» στην Ελλάδα, δήλωσε από τα Χανιά όπου βρέθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης της Περιφέρειας Κρήτης η διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Λένα Μπορπουδάκη.

Η κ. Μπορπουδάκη αναφέρθηκε στην διαχείρηση του περιστατικού απο τις υγειονομικές αρχές της χώρας επισημαίνοντας ότι «κάναμε την ινχνηλάτηση και την διαχείρηση της ταυτοποίησης σε πολύ λίγο χρόνο, σε δύο 24ωρα για να μπορέσει να γίνει η ταυτοποίηση της μετάλλαξης, δεν χάθηκε καθόλου πολύτιμος χρόνος, δεν χάθηκε ούτε ένα λεπτό.

Παράλληλα ενημερώθηκαν και οι στενές επαφές του πολίτη και όλοι, τόσο εκείνος όσο και η οικογένειά του είναι απολύτως συνεργάσιμοι. Ο πολίτης, ο οποίος ταυτοποιήθηκε με την νέα μετάλλαξη, παραμένει στο σπίτι του και είναι σε καλή κλινική κατάσταση. Εμφανίζει μια ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει επικοινωνία με τους γιατρούς, δεν χρειάζεται νοσηλεία τουλάχιστον μέχρι σήμερα».

Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ ο πολίτης που ταυτοποιήθηκε είχε ενα ιστορικό ταξιδίου, το οποίο προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή καθώς ταξίδεψε από την Νότια Αφρική.

Όπως επισήμανε, «όταν ήρθε στην Κρήτη, αμέσως ενεργοποιήθηκε ο υγειονομικός μηχανισμός σε συνεργασία και με τον πρόεδρο του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και όλους τους επλεκόμενους φορείς»

Η κ. Μπορμπουδάκη τόνισε την ανάγκη οι πολίτες να τηρούν ολα τα μέτρα για την προστασία τους από την πανδημία και να εμβολιάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Βουτιά θανάτου από τα 138 μέτρα, για γνωστό επιχειρηματία

Κρήτη - κορωνοϊός: Γεμίζουν οι ΜΕΘ με διασωληνωμένους ασθενείς

ΚΙΝΑΛ Ηρακλείου: Οδηγίες για όσους ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER