Κρήτη

Ηράκλειο

Λιμεναρχείο, Τροχαία, ΕΚΗ και Επιθεώρηση, μια γροθιά ενάντια στην ανασφάλιστη εργασία

αλληλεγγύη

Μια γορθιά η οποία θα ... χτυπήσει την ανασφάλιστη εργασία γίνονται από κοινού η τροχαία, το Λιμεναρχείο, το Εργατικό Κέντρο και η Επιθεώρηση Εργασίας.

Αναλυτικά σε δελτίο τύπου που εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναφέρονται τα εξής:

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση στις 10π.μ στην Επιθεώρηση Εργασίας μεταξύ του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιου Βοργιά, του Λιμενάρχη Ηρακλείου Ευθύμιο Δουβή, τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιο Καρακούδη, τον προϊστάμενο της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Βαγγέλη Καραγιάννη και την Περιφερειακή Διευθύντρια της Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας Φωτείνη Νανοπούλου με σκοπό την οριστικοποίηση της μόνιμης και καθημερινής συνεργασίας στην καταπολέμηση της ανασφάλιστης εργασίας και όχι μόνο, που αφορά τους επαγγελματίες οδηγούς. 

Όπως είναι γνωστό η υποστελέχωση της Επιθεώρησης Εργασίας τα τελευταία χρόνια ,έχει κάνει πολύ δύσκολούς τους εξωτερικούς ελέγχους και ιδιαίτερα στον κλάδο των επαγγελματιών οδηγών στον οποίο  χρειάζεται μικτό κλιμάκιο, δηλαδή την παρουσία εκτός της Επιθεώρησης Εργασίας και του Ε.Κ.Η της Τροχαίας Ηρακλείου ή του Λιμεναρχείου Ηρακλείου.

Στόχος στο εξής είναι, η εντατικοποίηση των ελέγχων από Τροχαία και Λιμενικό, χωρίς την παρουσία της Επιθεώρησης, με καθημερινή όμως ενημέρωση της, από τις παραπάνω Υπηρεσίες, με τα ονόματα των επαγγελματιών οδηγών και των εταιριών που βρέθηκαν να απασχολούνται, με σκοπό την διασταύρωση των στοιχείων αυτών με το ΕΡΓΑΝΗ.

Στους  ελέγχους  που θα πραγματοποιηθούν, θα διαπιστώνεται αν ο εργαζόμενος είναι  ασφαλισμένος ή όχι, καθώς επίσης και μια σειρά άλλων ελέγχων που έχουν να κάνουν με τα ρεπό, την υπεραπασχόληση κ.τ.λ.

Το Ε.Κ.Η ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην σημερινή εποικοδομητική συνάντηση δείχνοντας για άλλη μια φόρα  την αγαστή συνεργασία μας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Ηράκλειο: Ένα πάρκο... τσέπης στα χέρια των κατοίκων (Φώτο - βίντεο)

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

Κρήτη: Η παρέα στο ελαιουργείο... τον έβαλε σε μπελάδες

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ξεκινούν έργα αποκατάστασης στο Πάρκο Γεωργιάδη

Το πάρκο Γεωργιάδη

Ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου οι εργασίες αποκατάστασης των φθορών που έχουν παρουσιαστεί στις επιστρώσεις των δαπέδων στο Πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο. Στο πλαίσιο των εργασιών θα κλείσει προσωρινά το νότιο τμήμα του πάρκου (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής χαράς). Η πρόσβαση στο υπόλοιπο ανοιχτό τμήμα του πάρκου θα γίνεται από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Βίγλας και από την είσοδο στη συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Γερωνυμάκη.

Κλειστή θα παραμείνει για το διάστημα εκτέλεσης των εργασιών η είσοδος επί της Χαριλάου Τρικούπη και η πρόσβαση (σκαλοπάτια) από την τάφρο των ενετικών τειχών.

Οι εργασίες πρόκειται να επεκταθούν σημειακά και σε αλλά τμήματα του πάρκου και η συνολική τους διάρκεια εκτιμάται ότι θα είναι μία εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη - Κορωνοϊός: 62 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Οι Τούρκοι "απείλησαν" γαλλικό ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης