Κρήτη

Ηράκλειο

Laptop και tablet για όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου, ζητάει ο Δήμαρχος Γόρτυνας

Δήμος Γόρτυνας

Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) σε όλα τα σχολεία του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες μαθητών και εκπαιδευτικών και να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ζητάει με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως, ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης. 

Στην επιστολή, τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι μεγάλος αριθμός μαθητών και εκπαιδευτικών δεν έχουν στην διάθεσή τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για σύνδεση στο διαδίκτυο και παρακολούθηση των εξ αποστάσεως μαθημάτων, ενώ πολλές οικογένειες δεν έχουν στην κατοχή τους τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών, ούτε την οικονομική δυνατότητα να τις προμηθευτούν.

Αναλυτικά η επιστολή:

 

«Κατόπιν της σχετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με αντικείμενο την προμήθεια και παροχή εξοπλισμού φορητών ηλεκτρονικών συσκευών (laptop και tablet) στις σχολικές μονάδες Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αξιοποιηθεί από εκπαιδευτικούς και μαθητές στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σας επισημαίνουμε ότι:

Στον Δήμο Γόρτυνας, που είναι κατεξοχήν αγροτικός και κτηνοτροφικός, με πολλές περιοχές ορεινές και δυσπρόσιτες, μεγάλος αριθμός μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών δεν έχουν την δυνατότητα συμμετοχής στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, λόγω έλλειψης του απαραίτητου εξοπλισμού. Πολλές οικογένειες - μεταξύ των οποίων και αρκετές πολύτεκνες οικογένειες - λόγω του χαμηλού εισοδήματός τους, δεν διαθέτουν ηλεκτρονικές συσκευές για σύνδεση στο διαδίκτυο ή δεν έχουν στην κατοχή τους τον απαιτούμενο αριθμό συσκευών, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους. Υπάρχουν, μάλιστα και περιπτώσεις οικογενειών που δεν έχουν ούτε σύνδεση στο διαδίκτυο, ούτε καν σταθερή τηλεφωνική σύνδεση. 

Με δεδομένη την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών, αλλά και τις σημαντικές επιπτώσεις που υπάρχουν στην τοπική οικονομία και στο οικογενειακό εισόδημα της συντριπτικής πλειονότητας των δημοτών μας, εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του COVID-19, είναι πρακτικά αδύνατο να διασφαλιστούν συνθήκες ισότιμης πρόσβασης των μαθητών και εκπαιδευτικών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Προκειμένου να μην αποκλειστεί από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ένας μεγάλος αριθμός μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, προκειμένου να ενισχυθούν άμεσα με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (laptop και tablet) όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Γόρτυνας, σε αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες όλων των μαθητών και εκπαιδευτικών μας».

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου για το θάνατο του Τίτου Παπαδάκη

Δημαρχείο Μαλεβυζίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου συνήλθε σήμερα Παρασκευή 30 Ιουλίου σε έκτακτη συνεδρίαση, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα, έπειτα από τον αιφνίδιο θάνατο του τέως Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου, καθώς και τέως Προέδρου της Κοινότητας Ροδιάς, Τίτου Παπαδάκη, εκδίδοντας ομόφωνα το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Για τον αδόκητο χαμό του συντοπίτη μας, τέως Αντιδημάρχου και Δημοτικού Συμβούλου Γαζίου

καθώς και τέως Προέδρου της Κοινότητας Ροδιάς, Τίτου Παπαδάκη, το  Δημοτικό συμβούλιο Μαλεβιζίου αποφασίζει ομόφωνα:

Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του εκλιπόντος.

Να εκφράσει τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους οικείους του.

Να παραστεί ο Δήμαρχος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου στην εξόδιο ακολουθία.

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Μαλεβιζίου.

Να προχωρήσει ο Δήμος σε ονοματοδοσία εις μνήμην του και να

 δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δήμος Μινώα Πεδιάδας - σεισμός: Η καταληκτική ημερομηνία για τις αυτοψίες

Τηλεφωνική επικοινωνία Συντυχάκη - Χαρδαλιά για τα rapid test στο Ηράκλειο