Κρήτη

Ηράκλειο

Λαϊκή Συσπείρωση: Η διαχείριση της πανδημίας στο περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

περιφερειακο συμβουλιο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κρήτης υπέβαλε στο Προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου πρόταση για θέμα Ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση και λήψη απόφασης: «Η διαχείριση της πανδημίας, η λήψη αναγκαίων μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης και η πορεία των εμβολιασμών».

Το αίτημα έχει ως εξής:

Προς τον Πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου,

Με βάση το Άρθρο 8 του Κανονισμού για τη «Λειτουργία του περιφερειακού συμβουλίου», παρ. 2, κάθε συνδυασμός της μειοψηφίας δικαιούται ανά τρίμηνο να υποβάλει στο Προεδρείο πρόταση για θέμα Ημερήσιας διάταξης προς συζήτηση και λήψη απόφασης.
Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης προτείνουμε και ζητάμε να μας διαβεβαιώσετε ότι στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα συζητηθεί ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης το εξής: 
« Η διαχείριση της πανδημίας, η λήψη αναγκαίων μέτρων με ευθύνη της κυβέρνησης και η πορεία των εμβολιασμών». 
Η εισήγηση της Λαϊκής Συσπείρωσης θα σας σταλεί, για να ενημερωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, μόλις δημοσιευτεί η σχετική πρόσκληση του συμβουλίου. 
Λόγω της σοβαρότητας και του επείγοντος χαρακτήρα που έχει το συγκεκριμένο θέμα, θεωρούμε ότι επιβάλλεται  να προγραμματιστεί η συζήτησή του όσο το δυνατόν πιο σύντομα και οπωσδήποτε πριν τις 15 Αυγούστου. 
Συγκεκριμένα, η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες αποδεικνύει την εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, με το 4ο κύμα να είναι προδιαγεγραμμένο για τα μέσα του Αυγούστου. Η κατάσταση παραμένει τραγική, με αποψιλωμένα τα νοσοκομεία του νησιού και συνολικά τις δομές του δημόσιου συστήματος υγείας, με ανύπαρκτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα – λάστιχο κατ’ εντολή των επιχειρηματικών ομίλων στον τουρισμό και τις μεταφορές. 
Και όμως η κυβέρνηση επιμένει στην υποκριτική τακτική να αποσιωπά την κοινωνική - κρατική ευθύνη, να ρίχνει τις ευθύνες για τη διασπορά και για τις καθυστερήσεις των εμβολιασμών στην «ατομική ευθύνη» των ίδιων των  εργαζομένων και της νεολαίας. 
Για να κρύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για τις ελλείψεις και παλινωδίες της για τα αναγκαία μέτρα προστασίας, για τη μειωμένη διαθεσιμότητα των εμβολίων, για τις αντιφατικές ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό που ενισχύουν τη σύγχυση και τον ανορθολογισμό, για τη λογική της «ανταποδοτικότητας» που καλλιέργησε, η κυβέρνηση  καταφεύγει στον «κοινωνικό αυτοματισμό»  και σε διώξεις σε βάρος εργαζομένων.
Το περιφερειακό συμβούλιο οφείλει να πάρει θέση στα παραπάνω απαιτώντας κρατικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, χωρίς να επιβληθούν πρόσθετες φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης
ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ- ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι νοσηλείες ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης

Εμβολιασμός προσφύγων από την 7η ΥΠΕ και τον Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο: Εικόνες εγκατάλειψης στη Ντία - Τι κατέγραψε ο φακός του Ράδιο Κρήτη & ekriti.gr

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Συνταξιούχοι Ηρακλείου: Κινητοποιήσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το πρόστιμο

Συνταξιούχοι

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου προσυπογράφει την ακόλουθη ανακοίνωση της ΣΕΑ με φόντο τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους άνων των 60 ετών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς και τα πρόστιμα που θα τα συνοδεύουν. 

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η Kυβέρνηση όχι μόνο επιμένει στην πολιτική της «ατομικής ευθύνης» προς τους εργαζόμενους και το λαό, προσπαθώντας να απαλλαγεί από τις τεράστιες δικές της, ευθύνες για την εγκληματικά ανεπαρκή αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά τώρα έρχεται να επιβάλει και χρηματική τιμωρία στο λαό..

Στοχεύοντας κύρια στους συνταξιούχους, ανακοίνωσε πως οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 ετών (στη μεγάλη πλειοψηφία τους συνταξιούχοι) θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ το μήνα, τα οποία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός θα αποδίδονται στα νοσοκομεία για τις ανάγκες τους!!!

Η Κυβέρνηση αποδείχνεται πολιτικός αρνητής μιας πλατιάς, οργανωμένης, στα πλαίσια της Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καμπάνιας πειθούς των διστακτικών λαϊκών ανθρώπων για τον εμβολιασμό. Αποδείχνεται πολιτικός αρνητής της ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Αντίθετα το υπονομεύει ακόμα περισσότερο, με νέες περικοπές των δαπανών για την υγεία στον προϋπολογισμό, προς όφελος των ιδιωτών επιχειρηματιών.

Και επιχειρεί, με μια απαράδεκτη απόφαση, να φορτώσει την κάλυψη των δαπανών αυτών και πάλι στο λαό. Απορρίπτουμε και καταγγέλλουμε την απόφαση της Κυβέρνησης για το χαράτσι αυτό.

Απαιτούμε να την αποσύρει άμεσα. Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να τηρούν τα μέτρα προστασίας τους να φορούν μάσκες κλπ, να εμβολιαστούν, αξιοποιώντας τα επιστημονικά επιτεύγματα, που όμως δεν αποτελούν πανάκεια για την πανδημία, και δεν δικαιολογούν τις εγκληματικές κυβερνητικές ευθύνες.

Στις 14 του Δεκέμβρη οι συνταξιούχοι, με τις συγκεντρώσεις τους σε όλη τη χώρα, θα στείλουν το δικό τους αγωνιστικό πρόστιμο στην κυβέρνηση. Θα βρεθούν και πάλι έξω από το Μαξίμου απαιτώντας την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. ΟΧΙ στα νέα χαράτσια στις συντάξεις. Να παρθούν άμεσα μέτρα για την υγεία με προσλήψεις ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και επίταξη του ιδιωτικού τομέα. Να αποδοθούν τώρα οι 13η και 14η συντάξεις και όλα τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους. Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κορωνοϊός - Μετάλλαξη Όμικρον: Η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ για το κρούσμα στα Χανιά

Σεισμός - Αρκαλοχώρι: Καταγγέλουν μειωμένο αριθμό οικίσκων

Λασίθι: 13ο Διεθνές Κρητολογικό Συνέδριο τον Οκτώβριο του 2022

ESPA BANNER