Κρήτη

Ηράκλειο

Λαγοκέφαλος μισού μέτρου ψαρεύτηκε στον Κούλε (φωτογραφίες)

λαγοκέφαλος κουλε

Έναν λαγοκέφαλο που φτάνει το μισό μέτρο έπιασαν  την Κυριακή το απόγευμα ερασιτέχνες ψαράδες στο λιμάνι του Κούλε, στο Ηράκλειο. Αναγνωστης του ekriti.gr έστειλε τις παρακάτω φωτογραφίες όπου φαίνεται καθαρά το μέγεθος του τοξικού και επικίνδυνου, αν καταναλωθεί, ψαριού.

λαγοκέφαλος κουλε

λαγοκέφαλος κουλε, by chara

λαγοκέφαλος κουλε

λαγοκέφαλος κουλε, by chara

Ο λαγοκέφαλος, απαντάται πλέον παντού στην Κρήτη, με τους ψαράδες να ανησυχούν, καθώς καταβροχθίζει μαλάκια και άλλα ψάρια, επιφέροντας τεράστια καταστροφή.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο σεισμός έριξε το παλιό κτίσμα - Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς

Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας

Οι σεισμοί που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες έχουν και συνέπειες ιδιαίτερα στα παλιά κτίρια που βρίσκονται είτε εγκαταλελειμένα είτε έχουν χαρακτηρισθεί ως διατηρητέα χωρίς όμως τις παρεμβάσεις που θα μειώσουν τον κίνδυνο για τους περαστικούς.

Σε διάφορα σημεία στο Ηράκλειο όπως την Αγία Τριάδα στην οδό Χάου απ όπου είναι και η ανάρτηση του Ηρακλείωτη Γιάννη Σκουλά υπάρχουν ετοιμόρροπα που αποτελούν κίνδυνο θάνατο όπως αυτό στις φωτογραφίες του Περιβαλλοντικού  Συλλόγου  Αγ. Τριάδας.

"Ο χθεσινός σεισμός στο Ηράκλειο ήταν μικρός όμως αρκετός και καθοριστικός για το συγκεκριμένο σπίτι που πολλοί λάτρεψαν και έχουν φωτογραφήσει στο πέρασμά τους από τα στενά της Αγίας Τριάδας. Δυστυχώς όταν ο ιδιοκτήτης αδυνατεί οικονομικά να το συντηρήσει, μοιραία έχει αυτή την εξέλιξη μιας και στην Ελλάδα η κατάληξη τέτοιων σπιτιών είναι προδιαγεγραμμένη. Αν δεν μπορεί ολόκληρος Δήμος να διεκδικήσει ευρωπαϊκά κονδύλια για την προστασία και την διατήρηση της φυσιογνωμίας τέτοιων ιστορικών συνοικιών, τότε μιλάμε ξεκάθαρα για ανικανότητα. Το ευτυχές είναι που δεν είχαμε ανθρώπινες απώλειες".

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

 

Διαβάστε επίσης: 

Ηράκλειο: Πυρκαγιά κοντά σε σπίτια σήμανε συναγερμό

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα - Που ανιχνεύθηκαν τα περισσότερα