Κρήτη

Ηράκλειο

Κριτσωτάκης: Νοσηλευτές που δεν εμβολιάστηκαν αποφεύγουν περιστατικά covid

κορωνοϊός νοσηλευτής νοσοκομείο

Την έκπληξή του εξέφρασε ο Επίκουρος Καθηγητής Νοσηλευτικής ∆ημόσιας Υγείας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Γιώργος Κριτσωτάκης, με αφορμή τον αυξημένο αριθμό νοσηλευτών που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. “Απορώ πώς αυτό το προνόμιο που έχουμε πλέον, όλοι εμείς οι υγειονομικοί, και δεν το είχαμε πριν από μήνες, να μην το αξιοποιούμε”, τόνισε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και τη Ρένα Σημειαντωνάκη.

Επίσης, όπως είπε, έπεσαν στην αντίληψή του περιστατικά όπου νοσηλευτές που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, κλήθηκαν σε περιστατικό covid, ύποπτο ή εξακριβωμένο,και ζήτησαν από τους εμβολιασμένους συναδέλφους του, να αναλάβουν, υπό το φόβο τυχόν μόλυνσης!

Ο καθηγητής Νοσηλευτικής αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους αρκετοί νοσηλευτές δεν κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το απέδωσε σε άγνοια από την οποία προκύπτει η όποια δυσπιστία, ενώ υπήρξαν και νοσηλεύτριες οι οποίες δεν το έκαναν ακριβώς επειδή πριν από μήνες δεν ήταν ξεκαθαρισμένο αν πρέπει να το κάνουν γυναίκες κατά της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομεία Κρήτης: Αριθμός ρεκόρ ασθενών με κορωνοϊό!

Μπούρος στο Ράδιο Κρήτη: Δύσκολος ο Μάρτιος, το περιμέναμε, αλλά έρχονται καλύτερες μέρες

Ηράκλειο: Απίστευτος ο νεαρός - Συνελήφθη για 2η φορά μέσα σε λίγες ώρες

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα