Κρήτη

Ηράκλειο

Κριτική Μαμουλάκη για το πρόγραμμα "ΣΥΝεργασία"

Χάρης Μαμουλάκης

"Μια ακόμα αρνητική συνέπεια του προγράμματος «ΣΥΝεργασία» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της ΝΔ, η δραστική μείωση στο επίδομα αδείας και το δώρο Χριστουγέννων, έρχεται στο προσκήνιο. Παράλληλα, αποδεικνύεται καθημερινά ότι το πρόγραμμα δεν προσφέρει καμία εργασιακή προστασία, αφού ήδη πραγματοποιείται μπαράζ απολύσεων στους τομείς του τουρισμού και του επισιτισμού", αναφέρεται σε δελτίο τύπου του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες, χιλιάδες εργαζόμενοι και επιχειρήσεις της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη. Με την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης ΝΔ να μην αξιοποιήσει τη διαθέσιμη ρευστότητα που άφησε ως παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μπει σε τροχιά βαθιάς ύφεσης. Τα εργασιακά δικαιώματα καταργούνται, οι μισθοί μειώνονται και οι φόβοι για αναδιάρθρωση της αγοράς σε βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται.

«Το πρόγραμμα «ΣΥΝεργασία» που με φανφάρες και περίσσια έπαρση μας παρουσίασε ο κ. Μητσοτάκης ως «την απόλυτη λύση», αποκαλύπτει τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ: Οριζόντια μείωση μισθών κατά 20%, καμία προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις, δραστική μείωση στο επίδομα αδείας και στο δώρο Χριστουγέννων» αναφέρει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Ποτέ άλλοτε μια τόσο ουσιαστική και γεμάτη νόημα λέξη, όπως η «συνεργασία» δεν χρησιμοποιήθηκε για τόσο καταστροφικούς σκοπούς. Ποτέ!»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ο Δημήτρης έδωσε ζωή μέσα από τον θάνατό του

δημήτρης τροχαίο ιεράπετρα

Στις 07.00 το πρωί ολοκληρώθηκε η διαδικασία λήψης οργάνων από τον 22χρονο Δημήτρη, θύμα του τροχαίου στην Ιεράπετρα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.

Οι γονείς του, όταν ενημερώθηκαν από τους γιατρούς ότι το παιδί τους ήταν εγκεφαλικά νεκρό, πήραν τη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του και να δώσουν ζωή μέσα από τον θάνατό του.

Ελήφθησαν ήπαρ, νεφροί και κερατοειδείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε Ευαγγελισμό, Ιπποκράτειο και ΠΑΓΝΗ, σε μία διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής.

Ο άτυχος νέος οδηγούσε την μεγάλου κυβισμού μηχανή του στον περιφερειακό δρόμο της Ιεράπετρας, όταν συγκρούστηκε με ΙΧ αυτοκίνητο, που επιχείρησε να στρίψει.

Νοσηλεύτηκε για ένα 24ωρο στην Εντατική του Βενιζελείου, όμως τα τραύματα στο κεφάλι ήταν βαρύτατα...