Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Θρίλερ με 73χρονο για τη φωτιά - Παραδόθηκε τα ξημερώματα

φωτιά χωράφι

Παραδόθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα ο 73χρονος, ο οποίος χθες το βράδυ εντοπίστηκε από Πυροσβέστες να βάζει φωτιά σε αγροτική περιοχή έξω από το Τσιφούτ Καστέλι Ηρακλείου.

Ο ηλικιωμένος δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Μπήκε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε περιπετειώδης καταδίωξη, αφού εμβόλισε όχημα της πυροσβεστικής και ένα αγροτικό αυτοκίνητο κατοίκου της περιοχής!

Στη συνέχεια, έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του και βγήκε έξω από το όχημα, όπου χάθηκε πεζός, μέσα στο σκοτάδι.

Η κινητοποίηση των Αρχών ήταν τεράστια, μάλιστα ζητήθηκε η συνδρομή του ΤΑΕ ενώ συμμετείχαν και αστυνομικοί από το ΑΤ Μινώα Πεδιάδας, οι οποίοι δημιούργησαν γύρω από τον 73χρονο έναν ασφυκτικό κλοιό.

Τελικά παραδόθηκε τα ξημερώματα στο ΑΤ Αρχανών Αστερουσίων.

"Οι καιρικές συνθήκες είναι τέτοιες, η φωτιά θα μπορούσε να περάσει στη Μεσαρά με ανυπολόγιστες συνέπειες", δήλωσε στο ekriti ο Περιφερειακό Διεθυντής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης.

O Εισαγγελέας Ηρακλείου έδωσε εντολή να κρατηθεί ο 73χρονος και θα οδηγηθεί ενώπιόν του, άυριο Κυριακή.

Κρήτη

Χανιά

Υπεγράφη η σύμβαση για τα Νεώρια Χανίων από Μενδώνη - Αρναουτάκη

φωτό αρχείου

“Ερευνητικές εργασίες για την ιστορική και τεχνολογική τεκμηρίωση της μελέτης ωρίμανσης των έργων αποκατάστασης -απόδοσης χρήσεων- ανάδειξης των Νεωρίων στα Χανιά” υπέγραψαν σήμερα Κυριακή το βράδυ 05/07/2020,  η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος.

Η τελετή υπογραφής  πραγματοποιήθηκε παρουσία Αρχων ,φορέων,και πολιτών στο χώρο των Νεωρίων Χανίων.Η Υπουργός Λίνα Μενδωνη,ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτακης,ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηρακης και ο Πρύτανης Ευάγγελος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκαν στην Πολιτιστική δυναμική αλλά και στις αναπτυξιακές δυνατότητες του έργου των Νεωρειων που θα αποτελέσουν κυψέλες πολιτισμού ," το έργο  αναδεικνύει την ιστορία τον πολιτισμό του τόπου μέσα από την συνεργασία την ενότητα των φορέων  θα  είμαστε πανέτοιμοι σε μελέτες για να μπορούμε να απορροφήσουμε πόρους.."τόνισε ο κ Αρναουτάκης,χαρακτηρίζοντας εμβληματικό το έργο όπως και αυτό της αγοράς που θα ακολουθήσει.Απο την πλευρά του  ο  Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά για την στήριξη τους την Υπουργό,τον Περιφερειάρχη και τον Πρύτανη στους οποίους και έδωσε αναμνηστικά δώρα από τα Νεωρεια και λιμάνια της Κρήτης.