Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Συνεργασία Περιφέρειας - ΟΑΚ για τα μεγάλα έργα του νησιού

φράγμα μπραμιανών

Με επίκεντρο ζητήματα συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ Α.Ε.), συναντήθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης  Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο της παράταξης Η ΚΡΗΤΗ ΜΠΡΟΣΤΑ Λευτέρη Κοπάση.

Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκαν θέματα όπως της αξιοποίησης της περιουσίας του Οργανισμού στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης είναι μέτοχος, η υποστήριξη του ΔΣ με σύγχρονες πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το περιφερειακό συμβούλιο και η Περιφέρεια καθώς και η συνεργασία για την διεκδίκηση ανταγωνιστικών προγραμμάτων της ΕΕ για την αξιοποίηση του γραφείου της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες. Επίσης, συμφωνήθηκε η συνδιοργάνωση του εορτασμού των 40 χρόνων της ίδρυσης του Ο.Α.ΔΥ.Κ. από τον Κων. Μητσοτάκη.  

Σταύρος Αρναουτακης - Λευτέρης Κοπασης
Σταύρος Αρναουτακης - Λευτέρης Κοπασης

Ο Περιφερειάρχης επιβεβαίωσε την στήριξή του στον Οργανισμό και τις δυνατότητές του να είναι η Τεχνική Υπηρεσία και η Προϊσταμένη Αρχή των έργων του Υπουργείου Υποδομών στην Κρήτη όπως και του έργου «Αγωγός Μεταφοράς Νερού για την  Ενίσχυση Μπραμιανού Φράγματος» αλλά και της αξιοποίησης των χρηματοδοτήσεων για επενδύσεις στο νησί. Συμφωνήθηκε επίσης να εισαχθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της Κυκλοφοριακής Σύνδεσης του κατασκευασμένου τμήματος του έργου Μουρνιές- Γογονή ώστε να δοθεί σε κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν όπως και άλλα έργα που είχαν εγκαταλειφθεί.  

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί ο Οργανισμός ανάπτυξης Κρήτης να λειτουργήσει πλήρως ο αποκεντρωμένος ρόλος του Οργανισμού για λογαριασμό του κεντρικού κράτους σε θέματα υποδομών, ώστε να συνδράμει στην αναπτυξιακή προοπτική της Κρήτης, υπηρετώντας τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινωνιών για τα μεγάλα έργα της Κρήτης.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

μίνι χασισοφυτεία Μυλοπόταμος

Εντοπίστηκαν σήμερα (23.07.2021) το πρωί σε περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενες συνολικά από εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, σήμερα (23.07.2021) οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης συντονισμένη επιχείρηση εξερεύνησης, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνης και Μυλοποτάμου.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές του Δήμου Μυλοποτάμου, τρείς φυτείες δενδρυλλίων κάνναβης, όπου καλλιεργούντο επιμελώς και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους συνολικά εξήντα πέντε (65) δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρων στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Προειδοποίηση για νέο "Μάτι" - Τι είναι η πυροθύελλα (βίντεο)

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά