Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

πανελληνιες

Τις ευχές τους για το νέα ξεκίνημα στη ζωή τους στέλνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης καθώς και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ηρακλείου στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών  Εξετάσεων:
 

«Συγχαίρω θερμά τους επιτυχόντες  των εφετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων. Η εισαγωγή τους στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, αποτελεί το πέρας μιας πολύχρονης κοπιαστικής διαδρομής και την αφετηρία για την κατάκτηση επιστημονικών γνώσεων και νέων εμπειριών στην ζωή τους.
Συγχαρητήρια επίσης στους γονείς των μαθητών και στους εκπαιδευτικούς τους, για την πολύτιμη συμπαράσταση και την συμβολή τους στην επιτυχία, εν μέσω εξαιρετικά δύσκολων οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών.

Τους μαθητές που δεν κατόρθωσαν αυτή την φορά να εκπληρώσουν τους στόχους τους, προτρέπω να συνεχίσουν με αισιοδοξία και θάρρος τον αγώνα. Χωρίς αμφιβολία θα υπάρξουν πολλές άλλες ευκαιρίες για να δικαιωθούν.

Καλό ξεκίνημα, καλές σπουδές».
 
Συγχαρητήρια Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη στους επιτυχόντες των Πανελληνίων:
 

«Μια ακόμα μαθητική γενιά νέων ανθρώπων από την Κρήτη ετοιμάζεται για το ξεκίνημα μιας νέας πορείας.
Μέσα από μια απαιτητική εκπαιδευτική διαδικασία για τους ίδιους τους επιτυχόντες, αλλά και τις οικογένειές τους, οι απερχόμενοι μαθητές εγκαινιάζουν την ακαδημαϊκή τους διαδρομή, αποτελώντας την πιο σίγουρη εγγύηση για το μέλλον του τόπου μας.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους εισαχθέντες στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στις σχολές επιλογής τους, με την ευχή ότι θα καταφέρουν να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.

Με την σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων υπερήφανοι πρέπει να αισθάνονται οι γονείς των αυριανών φοιτητών που μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους, αλλά και όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, καθώς με τον επαγγελματισμό που επιδεικνύουν υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης το εκπαιδευτικό σύστημα και την κοινωνία ολόκληρη.

Για τους υποψηφίους που δεν εκπλήρωσαν το στόχο τους, είμαστε βέβαιοι ότι και εκείνοι θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια επιτυχημένη επαγγελματική και κοινωνική σταδιοδρομία.
Καλή συνέχεια σε όλους».

Μήνυμα Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:
 
«Σήμερα είναι η μέρα που τους τελευταίους δύο μήνες περιμένατε εναγωνίως αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.

Για εσάς που πετύχατε τους στόχους σας είναι μια μέρα χαράς και ενθουσιασμού, είναι η πρώτη μέρα της καινούργιας σας ζωής σαν φοιτητές, ως εκ τούτου, η μέρα αυτή θα πρέπει να είναι μια μέρα χαράς και υπερηφάνειας. Η εισαγωγή σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε αυτή αποτελούσε την πρώτη, τη δεύτερη ή και τη δέκατη επιλογή σας, είναι αδιαμφισβήτητα μια μεγάλη επιτυχία- ίσως η πρώτη μεγάλη επιτυχία της ζωής σας. Και έτσι ακριβώς σας εύχομαι να είναι η μετέπειτα ζωή σας: γεμάτη επιτυχίες, όνειρα και πολλά πολλά χαμόγελα!
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους εσάς που κοπιάσατε, δακρύσατε, απογοητευτήκατε κι ωστόσο τα καταφέρατε και πετύχατε τους στόχους σας.

Συγχαρητήρια και σε εσάς που ίσως να αισθάνεστε αδικημένοι ή απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των προσπαθειών σας, γιατί στην πραγματικότητα είστε και εσείς νικητές- πιθανώς όχι με τον τρόπο που φανταζόσασταν- κι έτσι δεν πρέπει να απελπίζεστε και να τα παρατάτε.
Συγχαρητήρια σε όλους σας και καλή φοιτητική ζωή!»

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων του 2016, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης έκανε την παρακάτω δήλωση:
 

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών εξετάσεων. Τις νέες και τους νέους του Μαλεβιζίου και όχι μόνο, που είδαν τους κόπους τους να αποδίδουν και το πρώτο όνειρο, αυτό της εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να εκπληρώνεται.
Για τα παιδιά που εφέτος δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, θα ήθελα να δώσω μια μόνο συμβουλή: Τίποτα δεν τελειώνει εδώ, οι ευκαιρίες συνεχίζονται και η επιμονή καθώς και η προσήλωση στους στόχους, είναι πάντα το μυστικό της επιτυχίας.
 
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς των μαθητών, που κάτω από δύσκολες συνθήκες, κατάφεραν να μεταδώσουν γνώσεις αλλά και να βοηθήσουν πολύπλευρα τα παιδιά, μεταφέροντάς τους όλα εκείνα τα εφόδια που θα τους φανούν χρήσιμα στη ζωή τους».

Δήλωση Δημάρχου Βιάννου Παύλου Μπαριτάκη για την εισαγωγή των υποψηφίων του Λυκείου Βιάννου  στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αγαπητοί επιτυχόντες του Δήμου μας,
Θα ήθελα να σας συγχαρώ προσωπικά για την εισαγωγή σας σε Σχολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η μεγάλη αυτή επιτυχία είναι το αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας τόσο της δικής σας όσο και της οικογένειάς σας και των καθηγητών σας. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, ότι αυτοί που θέτουν στόχους στη ζωή τους και εργάζονται με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα θα δικαιωθούν από το αποτέλεσμα.
Είμαι βέβαιος ότι το ίδιο καλά θα συνεχίσετε και στο νέο κύκλο σπουδών που ξεκινάτε σε λίγο και εύχομαι τα χρόνια αυτά στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση  να αποτελέσουν τα πρώτα βήματα μιας λαμπρής σταδιοδρομίας.
Όσο για αυτούς που δεν πέτυχαν, να γνωρίζουν ότι δεν τελειώνει εδώ ο δρόμος. Αντίθετα τώρα ξεκινάει από άλλη αφετηρία και με περισσότερες εμπειρίες. Στο χέρι σας είναι να κάνετε μια νέα αρχή. Βάλτε στόχους, δουλέψετε μεθοδικά, δείξετε υπομονή και επιμονή και να είστε βέβαιοι ότι η επιτυχία είναι θέμα χρόνου.
Τέλος θέλω να  απευθύνω τα συγχαρητήρια μου στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, οι οποίοι με κάθε τρόπο και μέσο  στήριξαν τους υποψηφίους φοιτητές και σπουδαστές  στην προσπάθειά τους.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων εξετάσεων, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες  μαθητές και μαθήτριες για την εισαγωγή τους στα Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι επιτυχίες των μαθητών της χώρας μας αποδεικνύουν τη μεγάλη τους προσπάθεια, με την στήριξη των γονέων τους αλλά και ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους μαθητές  που προσπάθησαν αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν την παρούσα στιγμή. Ας έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους, ότι οι Πανελλαδικές εξετάσεις, δεν αποτελούν μοναδική ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα και οι φιλοδοξίες. Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί.
 

Ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη για τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων:

«Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Οι κόποι μιας χρονιάς ανταμείβονται με επιτυχίες!
Συγχαρητήρια βέβαια, αξίζουν και στις οικογένειες των υποψηφίων για την αμέριστη συμπαράσταση που τους παρείχαν και για το δικό τους παράλληλο αγώνα σε δύσκολες συνθήκες.
Εύχομαι καλή σταδιοδρομία, με πίστη και μαχητικότητα, στο στίβο της ζωής και της γνώσης!».

Μήνυμα του Δημαρχου Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρία Καλογεράκη στους επιτυχόντες ΑΕΙ-ΤΕΙ
 

«Θέλω να απευθύνω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια,  σε όλους τους επιτυχόντες  και ειδικά στους μαθητές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, που πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, με την ευχή να υλοποιήσουν τους στόχους και τα όνειρά τους.
Οι προσπάθειες πολλών χρόνων, σήμερα αναγνωρίζονται και επιβραβεύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Συγχαρητήρια στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς που έδωσαν το δικό τους δύσκολο αγώνα, στηρίζοντας τα παιδιά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους.
Για όσους δεν εκπλήρωσαν τον στόχο τους, με υπομονή, επιμονή και με θέληση θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο. Η ζωή σας μόλις αρχίζει.  
Στο μέλλον θα έχετε πολλές ακόμη ευκαιρίες».

Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χερσονήσου Γιάννη Μαστοράκη

O Δήμαρχος Χερσονήσου συγχαίρει τους μαθητές για την εισαγωγή τους στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Η επιτυχία τους αυτή αποτελεί την πρώτη δικαίωση των προσπαθειών  τους σε όλη τη διάρκεια των μαθητικών τους χρόνων, κυρίως όμως του τελευταίου χρόνου λόγω της διαδικασίας των Πανελλαδικών εξετάσεων. Συνάμα αποτελεί το πρώτο  σκαλοπάτι, καθώς παίρνει ειδικό νόημα το αρχαίο ρητό <<τα αγαθά κόποις κτώνται>>. Οι κόποι, λοιπόν , απέδωσαν καρπούς.
Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στις οικογένειες τους , διότι υπήρξαν αρωγοί και συνοδοιπόροι της προσπάθειας και της αγωνίας των παιδιών τους.
Συγχαρητήρια, ωστόσο, αξίζουν και σε εκείνους τους μαθητές που παρότι προσπάθησαν, δεν συγκαταλέχθηκαν στους πίνακες των επιτυχόντων για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, καθώς είναι γνωστό ότι η επιτυχία ή μη είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων. Όπως και να χει σημασία έχει πάντα το ταξίδι  και όχι ο προορισμός, όπως έγραψε και ο μεγάλος Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Καβάφης.
Για όλους λοιπός ήταν ένα μεγάλο ταξίδι, γεμάτο εμπειρίες και κυρίως μια μικρή γεύση από τη ζωή, όπως εμείς οι μεγαλύτεροι την εννοούμε. Ταξίδια  τέτοιου τύπου, γεμάτα εμπειρίες και κυρίως γεμάτα ευκαιρίες, θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν πολλά.

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Στο "σφυρί" ξενοδοχειακές μονάδες - Δεκάδες και οι αγγελίες για πώληση επιχειρήσεων

φωτο αρχειου

Επιστροφή στην κανονικότητα και για τους πλειστηριασμούς, καθώς από 14 Μαΐου λήγει η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας.

Και παρότι τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων αφήνουν στην άκρη την πρώτη κατοικία, τουλάχιστον προς το παρόν, αν και από 1η του επόμενου μήνα, υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού, το ηλεκτρονικό «σφυρί» θα αρχίσει να «χτυπά» για χιλιάδες επαγγελματικούς χώρους και αρχίζουν ο πλειστηριασμός.

Μεταξύ αυτών και αρκετά ξενοδοχεία. Την ίδια ώρα μάλιστα, που αγγελίες πώλησης έχουν βάλει περισσότερες από 300 ξενοδοχειακές μονάδες ανά την επικράτεια.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της σελίδας e-auction, από τις 14 Μαΐου (σ.σ. την ημερομηνία που ανοίγει και ο τουρισμός), οι αναρτημένοι πλειστηριασμοί ξενοδοχείων φθάνουν τους 28, από τα Ιωάννινα, την Κασσάνδρα, τη Σκιάθο και την Καλαμάτα μέχρι την Κρήτη και τη Ρόδο.
Συνολικά η τιμή εκκίνησης για τα τουριστικά ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά, ξεπερνά τα 56 εκατ. ευρώ.

Δεδομένων των συνθηκών, υπάρχει αρκετά μεγάλος προβληματισμός για τη στάση που θα κρατήσουν οι υποψήφιοι επενδυτές, αφού σε αρκετές ξενοδοχειακές μονάδες οι τιμές πρώτης προσφοράς έχουν προσδιοριστεί πριν από την πανδημία κι επομένως δεν κανείς δεν ξέρει εάν σήμερα θα κριθούν ελκυστικές ή όχι.

Κρήτη και Ρόδος

Δύο ξενοδοχεία βγαίνουν σε πλειστηριασμό στην Κρήτη και άλλα τόσα στη Ρόδο.
Συγκεκριμένα στην Κρήτη βγαίνει στο ηλεκτρονικό σφυρί από την Intrum Hellas το συγκρότημα με την ονομασία Heliotrope της εταιρείας «Ανθούσα Hotels» στην περιοχή της Σταλίδας Χερσονήσου. Η ιδιοκτησία αφορά ένα οικόπεδο αποτελούμενο από δύο τμήματα,- τα οποία χωρίζονται από δρόμο-, συνολικού εμβαδού 13,3 στρεμμάτων. Στο δεύτερο και μεγαλύτερο τμήμα έχει ανεγερθεί ξενοδοχειακό συγκρότημα 90 δωματίων και 170 κλινών Γ’ τάξης. Ο βαθμός συντήρησης του ξενοδοχείου χαρακτηρίζεται «μέτριος έως κακός». Ο πλειστηριασμός έχει οριστεί για τις 2 Ιουνίου και η τιμή πρώτης προσφοράς σε 1.785.000 ευρώ.

Επίσης βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 9/6 ξενοδοχειακή μονάδα Γ’ κατηγορίας 1.002,75 τ.μ. σε οικόπεδο 4.009,20 τ.μ. στη θέση Πετρές, στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για συγκρότημα 3 επιπέδων με 13 δωμάτια-διαμερίσματα σε πολύ καλή κατάσταση με τιμή πρώτης προσφοράς 333.289 ευρώ.
Στη Ρόδο στις 2/6 βγαίνει στο ηλεκτρονικό «σφυρί» ξενοδοχειακή μονάδα 4 αστέρων 10.866,70 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 28.685 τ.μ. Πρόκειται για συγκρότημα 11 κτιρίων με 209 δωμάτια, μπαρ, παιδικό σταθμό, 3 πισίνες, γήπεδο τένις και μπάσκετ και κήπο.

Η τιμή εκκίνησης για τη μονάδα (ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Α.Ε.) είναι στα 8.570.426 ευρώ με επισπεύδουσα την Cepal Hellas Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες.
Κοντά στο ιστορικό και τουριστικό κέντρο της πόλης της Ρόδου θα πλειστηριαστεί στις 21/5 ξενοδοχείο 3 αστέρων 3.825,50 τ.μ., δυναμικότητας 43 δωματίων και 82 κλινών. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.470.000 ευρώ.

Σε ότι αφορά την περιφέρεια Νότιου Αιγαίου θα βγουν σε πλειστηριασμό και άλλα δύο ξενοδοχεία σε Κάρπαθο και Τήνο σύμφωνα με το δημοσίευμα του "Οικονομικού Ταχυδρόμου".

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Κινδύνευσαν να πνιγούν - Κινητοποίηση από το λιμενικό για κολυμβητές

Κρήτη- κορωνοϊός: 48 νέα κρούσματα στο νησί ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ