Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Οι πάπιες ξεκίνησαν τις βουτιές στη λίμνη

47575994_315406525967082_406385922897084416_n_856_676_76.jpg

Η Καταλυκή είναι ένας μικρός υγροβιότοπος που γεμίζει κάθε Χειμώνα από τα όμβρια νερά και βρίσκεται Νότια του Κόκκινου Πύργου. Εκεί ξεχειμωνιάζουν αρκετά υδρόβια πουλιά καθώς έχει πολύ καλό κλίμα (δίπλα στη θάλασσα ) ενώ βρίσκουν και αρκετή τροφή.

Όπως μπορεί να δει κανείς από τη φωτογραφία που δημοσιεύει η Ομάδα στο facebook «Δια-sos-τε τη Μεσαρά» και φέτος οι πάπιες έκαναν την εμφάνιση τους...

Κρήτη

Ο καιρός στην Κρήτη: Αποπνικτικός συνδυασμός Παρασκευή και Σάββατο

ηράκλειο αφρικανική σκόνη

Η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει αύριο σημαντική άνοδο στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας, καθώς και μικρή πτώση στα κεντρικά τμήματα, ενώ το Σάββατο θα σημειώσει αισθητή άνοδο σε ολόκληρη τη χώρα.

Συνολικά, σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου η άνοδος της θερμοκρασίας στη Δυτική Ελλάδα θα είναι της τάξης των 10 βαθμών Κελσίου και ακόμα μεγαλύτερη στην Κρήτη.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το προγνωστικό σύστημα DUSTMeteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, λόγω της επικράτησης ανέμων νότιων διευθύνσεων στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας, αναμένεται να εκδηλωθεί έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ημέρα με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις σκόνης θα είναι το Σάββατο.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Χρηματιστήριο Αθηνών: Ένατη σερί ανοδική συνεδρίαση - Έκλεισε στις 905 μονάδες

Ηράκλειο: Μήνυση σε διευθυντή Λυκείου από γονέα - αρνητή του self test

Σερβία: Η χώρα θα παράγει 20 με 30 εκατομμύρια εμβόλια για τον κορονοϊό τον χρόνο