Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Οι αποφάσεις της Περιφέρειας για σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις

epitropi_perivallontos_17_ioylioy.jpg

Μια σειρά από σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης

Συγκεκριμένα η Επιτροπή ενέκρινε την Περιβαλλοντική Μελέτη για τη συνέχιση της λειτουργίας του Πυρηνελαιουργείου ιδιοκτησίας «Κοινωνία Κληρονόμων Παύλου Ανδρουλάκη» εκτός ορίων οικισμού Φιλίππων ΤΚ Καστελλιανών ΔΕ Αρκαλοχωρίου, σύμφωνα με τους όρους και περιορισμούς που έθεσε στην εισήγησή του με βάση την προηγούμενη εμπειρία του στο θέμα, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Ηρακλείου.

Επίσης η Επιτροπή Περιβάλλοντος ενέκρινε το αντιδιαβρωτικό έργο προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας, του Δήμου Ιεράπετρας. Το έργο περιλαμβάνει συνδυασμό κατασκευής τεχνη-τού υφάλου και περιοδική αναπλήρωση αμμώδους παραλίας, και αναμένεται να προστατεύσει από την διάβρωση σημαντικό παραλιακό τμήμα του αστικού ιστού της πόλης.
Θετική γνωμοδότηση δόθηκε και για δυο σημαντικές υποδομές για την προστασία και αξιοποίηση των υδατικών πόρων.

Η πρώτη αφορά την βελτίωση της υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων των οικισμών Πάνορμο – Ρουμελή – Σπιριδιανά και Μελιδόνι Δήμου Μυλοποτάμου και η δεύτερη τη Μονάδα Αφαλάτωσης Νερού του υδροφορέα Φοινικιάς, Δήμου Ηρακλείου, δυναμι-κότητας 2000 κμ/ημέρα.

Με θετική γνωμοδότηση τα μέλη ενέκριναν επίσης την περιβαλλοντική αδειοδότηση για την επέ-κταση και τον εκσυγχρονισμό δύο υφιστάμενων ξενοδοχειακών μονάδων.

Η πρώτη αφορά στο OSTRIA BEACH στην Ιεράπετρα κατηγορίας 5* και συνολικής δυναμικότητας μετά και την επέ-κταση 717 κλινών, και η δεύτερη στο ξενοδοχείο 2* KAMPOS VILLAGE στην Αγυιά Μαρίνα Χανίων δυναμικότητας 200 κλινών. 

Τέλος η επιτροπή ενέκρινε την αδειοδότηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη θέση «Μετόχι Καπετανάκη» του Δήμου Μαλεβιζίου.

Να σημειωθεί ότι η Επιτροπή ανέβαλλε την λήψη απόφασης για την ΜΠΕ της νέας ξενοδοχειακής μονάδας στη θέση «Αγγελόβραχος» του δήμου Μαλεβιζίου, προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις σχετικά με τις διασυνδέσεις της μονάδας με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας