Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο δήμος που μείωσε το κόστος των οδικών έργων στο 1/3! (φωτογραφίες)

ασφαλτόστρωση δήμος αρχανών αστερουσίων

Από τους λίγους δήμους στην Ελλάδα, αν όχι ο μόνος, που εκτελεί οδικά έργα καταφέρνοντας να μειώσει το κόστος κατασκευής στο 1/3 σε σχέση με άλλους δήμους, αλλά και το ίδιο το Δημόσιο, είναι ο δήμος Αρχανών Αστερουσίων.

Η πίσσα στρώνεται σε χρόνο ρεκόρ
Η πίσσα στρώνεται σε χρόνο ρεκόρ

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι ένας δήμος … εργολάβος, αφού εκτελεί τα οδικά έργα στα χωριά της περιοχής του, με γρήγορες διαδικασίες, με αυτεπιστασία, αλλά το κυριότερο σε χαμηλές τιμές, γεγονός που του επιτρέπει να ασφαλτοστρώνει περισσότερα χιλιόμετρα (λόγω κόστους) από ό,τι αν ακολουθούσε τη συνήθη διαδικασία με αναθέσεις έργων σε αναδόχους.

Τα μηχανήματα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κάνουν...
Τα μηχανήματα του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων κάνουν... "θαύματα"

Το μυστικό βρίσκεται στο «μηχάνημα ασφαλτόστρωσης» που έχει δώσει ώθηση στα σχέδια της δημοτικής αρχής.

Το μηχάνημα βρισκόταν παροπλισμένο στις αποθήκες άλλης υπηρεσίας η οποία προβληματιζόταν... πού θα βρει το κατάλληλο προσωπικό για να το λειτουργήσει.

Τέλειο αποτέλεσμα γρήγορα και οικονομικά
Τέλειο αποτέλεσμα γρήγορα και οικονομικά

Ο δήμαρχος Μανώλης Κοκοσάλης προσφέρθηκε να βρει λύση στο …αδιέξοδο. Ζήτησε και του παραχωρήθηκε το ολοκαίνουργιο μηχάνημα και από τότε μέχρι σήμερα, πολλοί κατασκευαστές θα ζήλευαν την οργάνωση του δήμου.

Ένας στόλος μηχανημάτων με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό στρώνει με άσφαλτο ακόμα και αγροτικούς δρόμους.

Εξειδικευμένο προσωπικό στρώνει με άσφαλτο ακόμα και αγροτικούς δρόμους!
Εξειδικευμένο προσωπικό στρώνει με άσφαλτο ακόμα και αγροτικούς δρόμους!

Ο φακός του ekriti.gr εντόπισε το μηχάνημα ασφαλτόστρωσης στο χωριό Αστρίτσι σε πλήρη δράση και μαζί με αυτό, ειδικό αυτοσχέδιο μηχάνημα για παραγωγή σκυροδέματος, οδοστρωτήρας, φορτωτής , φορτηγά και άλλα χωματουργικά μηχανήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Απόβαση" Σκανδιναβών στην Κρήτη (βίντεο)

Κρήτη: Τον έπιασαν πριν "σπρώξει" τα ναρκωτικά στις πιάτσες των τοξικομανών

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κ.Υ. Μοιρών μετά τα επεισόδια

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών για σήμερα, Πέμπτη, και Παρασκευή 25 Ιουνίου, αποφάσισε ο Σύλλογος εργαζομένων έπειτα από τη συμπλοκή που έγινε στο χώρο των ιατρείων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αρχικά ανάμεσα σε ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρο Υγείας Μοιρών:

«Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του Κ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.  Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο Κ.Υ., αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ’ αυτό.  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα. 3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο. Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του Κ.Υ. Μοιρών και του προσωπικού του. Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».