Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Ο Δήμος και η αγορά του απορριματοφόρου

κάδοι απορριμμάτων

Ο Δήμος Φαιστού με την ενεργή συμπαράσταση –βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Λιστάρου “ΚΛΙΜΑΤΟΓΗ” προμηθεύτηκε ένα σύγχρονο μεταχειρισμένο απορριμματοφόρο από το Δήμο Κολωνίας καθώς επίσης και τέσσερα χειραμαξίδια για τους οδοκαθαριστές συνολικής αξίας 20.500 €.

«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΚΛΙΜΑΤΟΓΗ” πέρα από την προσπάθεια των μελών του και ιδιαιτέρως του προέδρου του κ. Μαυρομανωλάκη  Νικ. συμμετείχε στην όλη προσπάθεια και οικονομικά με το σημαντικό ποσό των 5.500 €.

Ως Δήμος εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στο Σύλλογο “ΚΛΙΜΑΤΟΓΗ” και ευχόμαστε το παράδειγμα του να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς και Σύλλογοι του Δήμου προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών μας», αναφέρει η σχετικη ανακοινωση.

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

λιμάνι ηρακλείου

Την ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ειδικότερα που εξέδωσε κατά την συνεδρίαση του σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, αναφέρεται:

"Η ιστορία και η προοπτική της Κρήτης και της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τα λιμάνι .

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες γεωπολιτικές συνθήκες που ζούμε η αξιοποίηση της θέσης της χώρας μας , της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής της αξίας, των θαλάσσιων δρόμων και των λιμανιών της, αποκτά μέγιστη εθνική σημασία.

Τα λιμάνια με τη γεωγραφική διασπορά τους και με δεδομένη τη μεγιστοποίηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από την Ανατολή προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο γίνονται οι νέοι «δρόμοι του μεταξιού».

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων στην λεκάνη της Μεσογείου με σημαντική συνεισφορά στην ακτοπλοΐα την κρουαζιέρα και το διαμετακομιστικό εμπόριο. Για την πόλη του Ηρακλείου ήταν πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο οικονομικό, αναπτυξιακό και πολιτισμικό.

Η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ΟΛΗ ΑΕ» ( για 60 χρόνια ) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε θέματα γεωπολιτικής και εθνικής ασφάλειας για την χώρα με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο . Ταυτόχρονα θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι επιχειρήσεις του νησιού, και ειδικότερα οι εξαγωγικές εταιρείες , από την ενδεχόμενη αύξηση των κομίστρων που θα προκύψουν αυτόματα από την ιδιωτικοποίηση του.

Το Ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας, λιμενικής λειτουργίας, διεθνών σχέσεων και προοπτικής και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμανιού προς όφελος του λαού και του τόπου.

Για τη χερσαία ζώνη ενώ ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ έχουν καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια σε πλαίσιο συμφωνίας , στη διακήρυξη πώλησης δεν κατοχυρώνεται ξεκάθαρα η παραχώρηση της στο φυσικό ιδιοκτήτη ,που είναι ο Δήμος Ηρακλείου, δεν γίνεται αναφορά στην υφιστάμενη συμφωνία και δεν διασφαλίζεται η υλοποίηση της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου απαιτεί:

Το Ελληνικό δημόσιο να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας , λιμενικής λειτουργίας διεθνών σχέσεων και προοπτικής του λιμανιού της πόλης μας.

Να είναι ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου.

Να γίνει αποδεκτή η θεσμοθέτηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα έχει την ευθύνη σε όλα τα ζητήματα αξιοποίησης και ανάπτυξης του Ενετικού λιμανιού."

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης

Daily Telegraph για Κρήτη: «Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία